Dolar 32,2520
%0.03
Euro 34,7958
%0.35
Altın 2.397,030
%0.16
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Eski’ler kongre/kurultay sürecinde partiye alınacak mı'

‘Eski’ler kongre/kurultay sürecinde partiye alınacak mı'

Yerel seçim sürecinde CHP’den istifa ederek DSP'den veya bağımsız olarak aday olan eski CHP’lilerin kongre-kurultay sürecinde partiye yeniden alınıp alınmayacakları merak konusu… Bir çok isim dönüş için nabız yoklarken, kimi isimlerde başvuruları yaptı.İlçe başkanlıkları yerel seçimde partiden ayrılan bu isimlerin dönüşü için Genel Merkez’den gelecek açıklamayı beklerken, CHP Seçim İşleri ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Ege Postası aracılığıyla konu hakkında önemli bir açıklama yaptı. ‘Eski’ler kongre/kurultay sürecinde partiye alınacak mı'

  • Ege Postası
  • 30.06.2015 - 13:34
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir Örgütü’nde, yerel seçimlerde adaylar açıklandıktan sonra partiden koparak DSP’den veya bağımsız olarak belediye başkan adayı olan eski CHP'lilerin kongre-kurultay sürecinde partiye yeniden alınıp alınmayacakları merak konusu. Partiden istifa etmiş biri ancak ikametgahının bulunduğu ilçe başkanlığına  bizzat başvuru yapmak zorunda. Bir çok isim dönüş için nabız yoklarken, kimi isimlerde başvuruları yaptı.

TEZCAN TOPU İLÇELERE ATTI
İlçe başkanlıkları yerel seçimde partiden ayrılan bu isimlerin dönüşü için Genel Merkez’den gelecek açıklamayı beklerken, CHP Seçim İşleri ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Ege Postası aracılığıyla konu hakkında önemli bir açıklama yaptı. Tezcan, geri dönüşler için topu ilçe başkanlıklarına attı. Tezcan, “ Üyelik ilçenin işi... Disiplin kurulu kararıyla ihraç edilmediği sürece yeniden üye olmak isteyenlerle ilgili tasarruf ilçenin elinde. Bizim Genel Merkez olarak özel bir uygulamamız yok alın almayın demeyiz…İlçe örgütünü ilçe başkanı yönetiyor. Alıp almamak konusunda karar ilçelerin... İstifa edip başka bir partiye gidenlerin başka partiden aday olanların dönüşü için hukuki bir engel yok ancak ilçe başkanlıkları durumu böyle olan isimleri yeniden almayabilirde. Sen daha önce istifa ettin gittin diyebilir. Gerekçe göstermeden reddedebilir başvuruyu” dedi.

İLK BAŞVURU MERT’TEN
CHP’den ayrıldıkları için süreçte parti içinde eleştiri oklarının hedefinde olan ve ihanetle suçlanan eski CHP’liler 7 Haziran öncesi bir araya gelip basın açıklaması yapmış, CHP’ye tam destek verdiklerini ifade etmişlerdi. Semra Aksakal, Hakkı Ülkü, Selçuk Karaosmanoğlu, İbrahim Öz, Ertan Avkıran, Osman Mert ve Ergün Özgün açıklamayı yapan isimler olmuştu. Yerel seçimde CHP’den ayrılıp DSP’den aday olan isimlerden Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun İzmir mitinginde objektiflere yakalanmıştı.Bu isimlerden Osman Mert ilçe başkanlığına başvurusunu yaparken, Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, başvurulara herhangi bir işlem yapmamış, başvuruyu parti genel merkezine göndermişti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.