Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski Musul Başkonsolosu: CHP'yi tercih ettim çünkü...

Eski Musul Başkonsolosu: CHP'yi tercih ettim çünkü...

Milletvekili adayı olabilmek için istifa eden, IŞİD'in Haziran 2014'te rehin aldığı Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın Ardahan'dan CHP 1. sıra milletvekili adayı olacağı belirtiliyor. Neden siyasete girdiğini anlatan Yılmaz, "Siyaset, çocukluğumdan beri içimde olan bir özlemdi" dedi.

  • Ege Postası
  • 02.09.2015 - 14:50
IŞİD'in Haziran 2014'teki Musul Başkonsolosluğu baskınında rehin alınan 49 Türk vatandaşı arasında bulunan ve o tarihte Musul Başkonsolosu olan Öztürk Yılmaz, elçilik görevinden istifa etti. Yılmaz'ın memleketi Ardahan'dan CHP 1. sıra milletvekili adayı olacağı ileri sürüldü. İstifası ve CHP’den adaylık tercihi, “sürpriz” olarak nitelenen Yılmaz, Milliyet’e  konuştu.Siyasetin çocukluğundan beri hayali olduğunu söyleyen Yılmaz şunları dile getirdi: "Siyaset özlemimdi. Görevimden ayrıldım. Her vatandaşın demokratik hakkı siyaset. Siyaset, benim de çocukluğumdan beri içimde olan bir özlemdi. Çeşitli görevlerde bulundum, zor görevlerim oldu. Tecrübelerim oldu. Bunları da Türkiye için ülkemiz için yurdumuz için değerlendirmek istiyorum. Bu, benim hedefimdi. Ülkem için en güzel nerede neyi yapabiliyorsam, görevlerimde hep oralarda bulunmak gayreti içinde oldum. Musul’a da öyle gitmiştim, yararlı olurum diye. Elimden gelen her şeyi yapmıştım. Başka görevlerimde öyleydi. Umarım ülkemiz için hayırlı olur."

‘KILÇDAROĞLU İSTEDİ’
İstifasını demokratik bir tercih olarak niteleyen Yılmaz şöyle konuştu: "Tamamen bir hizmet yapıyoruz. Yaş ve tecrübe olarak büyükelçiyim. Ülkemiz için bir şeyler yapmak istiyoruz. Bir şeyler yapmanın yolu da Meclis’ten geçiyor. Bürokraside bir noktadan sonra yapacaklarımız tükeniyor. Sayın Genel Başkan ’ın uygun görmesiyle bu oldu. Tamamen siyasi bir tercihtir. Bizim de hakkımız var. Kendi irademle hareket eden birisiyim. Hep devletimizle alakalı konularla gündeme geldim. Bu da benim demokratik bir tercihim. Çocukluktan beri ülkeye hizmet etmek istedim. Şahsımla ilgili bir konu değil, ülkemizle alakalı bir konu bu. Hizmet edeceksek zaten orada bir faydam olmayacaksa, şu anda yaptığım gibi tak diye istifamı verir ayrılırım. Ülkeye hizmet edebiliyorsak biz varız. Şahsi bir şey için bizim böyle bir amacımız olamaz. Hele bu kadar olay yaşamış, feleğin çemberinden geçmişiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.