Dolar 32,5149
%0.21
Euro 34,8438
%0.35
Altın 2.488,030
%1.05
Bist-100 9.575,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski Başkan, Aziz Kocaoğlu’na sarılınca disiplinlik oldu

Eski Başkan, Aziz Kocaoğlu’na sarılınca disiplinlik oldu

Çeşme’de iki dönem belediye başkanlığı yapan MHP’li Nuri Ertan, partisi tarafından disipline sevk edilince MHP’den istifa etti. İlçeye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu’na sarıldığı, AK Parti ilçe kongresine de katıldığı gerekçesiyle disipline sevk edildiğinin kendisine telefonla bildirildiğini belirten Ertan, “ Partiler üstü bir adamım. Çeşmede duayen bir ismim. Kapım herkese açık. Üç Hilal rozetiyle gezen bir kişiyim. Yapılan çok yanlış” dedi. Eski Başkan, Aziz Kocaoğlu’na sarılınca disipline yollandı

  • Ege Postası
  • 06.05.2015 - 13:14
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Partiler 7 Haziran’daki genel seçime kilitlenirken, Çeşme’den çok ilginç bir istifa haberi geldi. Çeşme’de iki dönem (1984/1989- 1994-1999- ANAP) belediye başkanlığı yapan MHP’li Nuri Ertan'ın, MHP İzmir İl Başkanlığı tarafından ihracı istendi.  MHP Çeşme İlçe Başkanlığı, il başkanlığının talimatıyla  disiplin sürecini başlattı. MHP İlçe Başkanı tarafından durum Ertan’a bildirildi. Ertan neden disipline sevk edildiğini sorunca, ilçeye gelen  İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu’na sarılması, Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç’la yan yana gelmesi ve AK Parti’nin ilçe kadın kolları kongresine katılması gerekçe gösterildi. Ertan da istifa kararı aldı ve istifa dilekçesini hem ilçe başkanlığına hem il başkanlığına gönderdi.



YAPILAN YANLIŞ ÜZÜLDÜM
2004 yılında MHP’ye geçen ve partinin o dönem Çeşme Belediye Başkan adayı olan Ertan, Ege Postası’na yaptığı açıklamada  “ 76 yaşındayım. Çeşme’de bir amcayım babayım. Partiler üstü biriyim. Duayenim…Hangi belediye başkanı partili  gelirse ziyaret ederim ağırlarım…Partiden atılmak istendiğimi bana telefonla söylendi. Benim göğsümde sürekli 3 Hilal rozeti var…İlçe başkanını aradım. İl Başkanlığı ihracımı istemiş…Aziz Kocaoğlu’na sarılmışım, Muhittin Dalgıç’la yan yana gelmişim.AK Parti’nin ilçe kadın kolları kongresine katılmışım. Ben de hemen istifa ettim. Herkes rahat…Yapılan olay çok yanlış. Rahatsızlık duymadım üzüldüm” dedi. 

Ertan'a parti rozetini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli takmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.