Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erkeklere özel cilt bakımı: Sakal yağı

Erkeklere özel cilt bakımı: Sakal yağı

İş mecburiyeti dışında birçok erkek sakallarını kesmek istememektedir. Çünkü günümüzde sakal moda haline gelmiştir.

  • Ege Postası
  • 19.07.2017 - 12:01

Birçok erkek sakal ile kendini daha karizmatik bulmaktadır. Bu nedenle erkekler farklı şekillerde sakallarını uzatmaktadır. Sakalların sağlıklı ve düzgün bir şekilde uzaması birçok erkeğin istediği bir durumdur. Tabi bunun için çeşitli bakımları uygulamak gerekmektedir. Bakımsız sakallar hem çok geç uzamakta, hem yüzün bazı bölümlerinde çıkmayarak kötü bir görüntüye sebep olmaktadır. Son zamanlarda birçok erkeğin severek kullandığı sakal bakım yağı oldukça etkilidir ve sakal bakımında birçok yararı bulunmaktadır.
Neden Sakallara Bakım Uygulanmalıdır'
Nasıl ki kadınlar saçlarına düzenli olarak bakım uyguluyorsa erkeklerde aynı şekilde sakallarına bakım uygulamalıdır. Çünkü erkeklerin yüzünde dikkat çeken yerlerden biri de sakallardır. Bakımlı ve sağlıklı sakallar ilgi çekicidir. Genetik yapı gereği sakallar bazen seyrek çıkabilmektedir. Bunun yanı sıra çıktığında da dağınık ve farklı boyutlarda uzayabilmektedir. Oluşan kötü görüntüyü ortadan kaldırmak için düzenli olarak sakal bakımı uygulanmalıdır.

Sakal Yağının Faydaları


Sakallar için uygulanacak ilk adım bakım yağ kullanımıdır. Özellikle seyrek sakallardan şikayetçi olan erkeklerin sakallarını nemli tutması gerekmektedir. Sonuçta sakallar da kıldır ve kıl kökleri beslenmeden güçlenemez. Sakal bakım yağı faydalarından birikıl köklerini zamanla güçlendirerek sakal miktarını artırmaktadır. Bunun yanı sıra sakalları mat ve sönük bir görüntüden ulaştırarak daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlamaktadır. Sakalların daha güçlü görünmesi bakım yağı ile mümkündür. Kısa sürede sakallarının daha gür bir biçimde çıkmasını isteyen erkeklerin bakım yağını mutlaka kullanması gerekmektedir. Ayrıca erkeklerin bir problemi de sakallarının dökülmesi ve kırılgan bir yapıya sahip olmasıdır. Sakal bakımında yüzeysel bir bakım söz konusu değildir. Sakalların kırılgan yapısını daha güçlü hale getirmek, dökülmelerini önlemek için diplerden bakım uygulamak gerekmektedir. Bunun için yağ kullanımı oldukça faydalıdır. Çünkü sakal yağı kıl köklerini derinlemesine besler ve sorunu köklerden itibaren çözmeye başlar.

Sakal Yağının Kullanımı


Sakal yağından tam bir verim elde edebilmek için öncelikle düzenli olarak kullanılması gerekmektedir. Birkaç gün kullanıp bırakmak fayda göstermeyecektir. Birkaç gün kullanmayıp bir gün olması gerekenden fazla kullanmak da daha hızlı sonuç vermeyecektir. Bu nedenle her gün yeterli miktarda sakal yağı kullanımı ile sakalları daha güçlü ve sağlıklı hale getirmek mümkündür. Etkili bir sonuç için gözenekler açıkken sakal bakım yağı kullanımı sağlanmalıdır. Bunun için duş sonrası kullanım en doğrusu olacaktır. Çünkü duş esnasında sıcak su etkisiyle gözenekler açılmaktadır. Duş sonrasında sakal diplerine sakal yağı uygulamak gözeneklerden daha kolay emilmesini sağlayacaktır. Her gün duş sonrası sakal yağı kullanımı ile kısa sürede daha bakımlı ve sağlıklı sakallar elde etmek mümkündür. Uzun sakallara sahip kişiler sakal yağı kullanmadan önce bir tarak yardımı ile sakallarını taramalıdır. Bu şekilde sakal yağı tüm kıllara eşit oranda dağılacaktır.
Sakal Yağının Dezavantajları ve Yan Etkileri
Sakal yağı bitkisel ürünlerden oluştuğundan bilinen bir yan etkisi bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra dezavantaj olarak görülebilecek tek durum sakal yağının her gün uygulanması gerektiğidir. Fakat günlük bakım cilt sağlığı için gerekli olduğundan bu dezavantaj da bir fayda haline gelmektedir. Çünkü sakal için kullanılan sakal yağı cildin nemlenmesini sağladığından cilt bakımında da olumlu bir etki yaratmaktadır. Ayrıca sakal bakım yağı bıyıklar için de rahatlıkla kullanılabilmektedir. Birçok erkeğin severek kullandığı sakal bakım yağı, kısa sürede etkisini göstermektedir. Daha güçlü ve gür sakallara sahip olmak isteyen erkeklerin mutlaka denemesi gereken bir üründür.
 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.