Dolar 32,3554
%-0.39
Euro 34,7816
%-0.07
Altın 2.397,850
%-1.03
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan ve Yıldırım İzmir'de!

Erdoğan ve Yıldırım İzmir'de!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım İzmir'e geldi. Adnan Menderes Havalimanı'nda on binler Erdoğan ve Yıldırım'ı karşıladı. İkili miting havasında geçen karşılama töreninde terörle mücadele mesajları verdi. Yıldırım, İzmir'in hizmette geri kaldığını söyledi. İzmir devletin zirvesini ağırlıyor

  • Ege Postası
  • 30.05.2016 - 22:06

EGE POSTASI – İzmir Adnan Menderes Havalimanı tarihi günlerinden birini yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım İzmir'e geldi. 

Önce Başkaban ve İzmir Milletvekili Yıldırım geldi. Yıldırım Özel uçak 'ATA' ile saat 22:00 sularında iniş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise özel uçak 'ANA' ile 23:15'te kente geldi.

Yıldırım ve Erdoğan'ı karşılayanlar arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da vardı. 

Karşılamada AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, milletvekilleri, partili belediye başkanları, ilçe başkanları ve il yönetimi de protokoldeki yerini aldı.

Başbakan Yıldırım eşi Semiha Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, UIaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'la birlikte İzmir'e geldi.

KARŞIYAKA SÜRPRİZİ

Başbakan olduktan sonra İzmir'e ilk kez gelen Yıldırım, VIP salonda  Türkiye Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda zafere uzanan Karşıyaka Basketbol Takımıyla bir araya geldi. Oyuncular  kupayı Başbakan Yıldırım'a verdi. Yıldırım genç basketbolcularla hatıra fotoğrafı çekildi.

Yıldırım kürsüye gelmeden önce İçişleri Bakanı Efkan Ala, UIaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve İzmirli Milletvekilleri partilileri otobüs üzerinden selamladı.

Yıldırım saat 23:00 itibariyle üstü açık otobüsten kalabalığa seslenmeye başladı.

İZMİR SENİNLE GURUR DUYUYOR

Dakikalarca atılan “İzmir seninle gurur duyuyor” sloganları sonrası Yıldırım, “Biz İzmirle gurur duyuyoruz. İzmirli olmaktan gurur duyuyoruz” diyerek konuşmasına başladı.

HEDEFİNDE TERÖR

Yıldırım konuşmasında teröre tepki gösterdi. Yıldırım, “ Vatan toprağı birdir bütündür. Hiç kimse bölemez. Bizi kimse birbirimizden ayıramaz. Yolları böleriz. Türkiye'yi böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz, vatanı böldürtmeyiz. Ülkenin başına bela olan terörü bitirmek için yemin ettik. Kaçtıkları yere kadar kovalacağız. İzmir'den sesleniyorum bu büyük milleti mukaddes vatanı bölmeye çalışan gafiller, katil terör örgütü, İzmir'den yükselen bu ses birliğin bağımsızlığın sesidir” dedi.

Yıldırım'ın konuşması “Kahrolsun PKK” sloganlarıyla sık sık kesildi.

İZMİR'E VEFA BORCUM VAR

“İzmir'e size bir vefa borcum var” diyen Başbakan Yıldırım şöyle devam etti;

“Bu ağır sorumluluğu yüklenmemin en önemli sebebi sizsiniz. Sizin sayenizde İzmir'in sayesinde bu sorumluluğu aldım. Bu sorumluluğu yerine getirirken sonuna kadar yerine getirmeye var mısını? Ülkenin huzuru mutluluğu için amansız mücadelemizde yanımızda mısını? İşte İzmir bu...İzmir'in yol arkadaşlığı bu...”

HİZMET SALVOSU

İzmir'de CHP'li yerel yönetimleri hedef alan Yıldırım, kente yapılacak çalışmaları anlattı.

Yıldırım şunları söyledi;

“İzmir için ne söylediysek şimdi daha fazlasını yapacağız. İzmir'i hizmet yoksunluğundan kurtaracağız. Başladığımız 35 projeyi bitireceğiz, yeni projeleri de İzmir'e kazandıracağız. Sizin bu kardeşliğiniz bizim heyecanımızı artırır. Allahına kurban İzmir...Yıl 2011…Aylardan Mart… Bana partim dedi ki; ‘Sen İzmir’e gideceksin, İzmir’den seni aday göstereceğiz’. Hayatımın dönüm noktası 2011 yılının Mart ayıdır. İzmir’den aday gösterildiğim zaman açıkçası biraz endişelenmiştim. İlk defa geldikten sonra İzmir benim şehrim dedim. İzmirliler kardeşim dedim. İzmir hizmette geri kaldı. Hiç merak etmeyin İzmir'in hizmet açığını ortadan kaldıracak İzmir'i tekrar başa güreşen İstanbul'la yarışan il yapmaya kararlıyız. İzmir'i İstanbul'a bağlayan otoyolu tamamladık. 30 Haziran'da açıyoruz. 2 yıl sonra Bursa-İzmir arası da bitmiş olacak. Böylece ver elini İstanbul...3 saatten daha az sürede İstanbul'da olacağız. Ankara'dan hızlı trenin sesi Afyon'dan Uşak'a doğru ilerliyor. Hızlı trende İzmir'e hayırlısı olsun. Zannetmeyin ki unuttum. İzmir'in çılgın projesi de geliyor. Körfez Tüp Geçişi'ni İzmir'e getireceğiz. Nasıl Konak Tüneli'ni yaptıysak Körfez Geçişi'ni de mutlaka yapacağız. Kordon'la Karşıyaka'yı birleştireceğiz.”

VE ERDOĞAN İZMİR'DE 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İzmir'e 23:15'te geldi. Yıldırım, Erdoğan'ın gelmesiyle birlikte konuşmasını tamamlarken, Erdoğan, saat 23:30'da büyük coşku ve sloganlar eşliğinde otobüsün üzerinden kalabalığa seslenmeye başladı.

ANLAMLI BULUŞMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hepinizi bu anlamlı buluşmada selamlıyorum. Anlamlı buluşma diyorum zira biraz gecikmeli de olsa hamdolsun farklı bir şekilde bugün sizlerle bir aradayız. İzmir Milletvekilimiz Başbakan Sayın Binali Yıldırım Bey ve kabine üyeleri ile birlikte sizlerle buluştuk. Yarın Efes Tatbikatı’nda bir arada olacağız. Ve bu tatbikat bugüne kadar olan tatbikatlardan çok daha güçlü bir tatbikat olacak” diyerek konuşmasına başladı.

TERÖRLE MÜCADELE MESAJI

Erdoğan konuşmasının devamında terörle mücadele mesajları verdi. Erdoğan, “ Bölücü terör örgütünün son çırpınışları. Bunların uzantılarınında son çırpınışları olacak” derken, kalabalık “Dik dur eğilme bu millet seninle” sloganı attı. Erdoğan, atılan slogan üzerine,    “Biz sadece Rabbimizin huzurunda rükuda eğiliriz” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI

Kalabalık “Erdoğan Başkan” sloganları atarken, Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Başkanlık sistemini kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz” sözlerini hedef aldı.

Erdoğan şunları söyledi;

“Bizim kanımızı dökersiniz diyorlar. Önce siyasi telakkiden aciz olan bu adamlara şunu söylemek laızm. Bizim geçmişimizde kan yok. Sizin geçmişinizde kan var. Siz rahmetli Menderes'i ipe gönderenlerin ta kendisisiniz. İnanıyorum ki İzmir Ege bu ifadelerin hesabını en kısa zamanda soracaktır. Zira niye parlamento değil de kan...Hani demokrattınız. Nerede demokrasi. Nereden çıktı kan. Bizim tek derdimiz sandık. Sandık, sandık. 14 parti bir araya geldiniz. Biz ise kurucusu olduğum partinin adayı olarak yola çıktık. Yüzde 52 aldık. Hep söyledik; Halep oradaysa arşın işte burada...”

MÜJDE VERDİ

Erdoğan konuşmasında Osman Gazi Köprüsü'nün bayram öncesi açılacağı müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “79 senede 6 bin 100 km bölünmüş yol yapmışlar. 13 senede 18 bin km bölünmüş yol yaptık. Farkımız bu. Şimdi sayın Başbakan burada… Bayramın hemen öncesinde Osmangazi köprüsünü açıyoruz. 40 km otoyol. Bunlar bir şeyi gösteriyor. İzmir İstanbul eskiden 8 saatti. Şimdi 3, 3 buçuk saat. Kaza riski azalıyor. Öyle bir yolculuk yapacaksınız ki, yollar pırıl pırıl. Yolların sağı solu ya yeşil orman ya da deniz. Yeri gelecek şurada piknik yapalım diyeceksiniz. Modern Türkiye’nin temel taşları bunlar. Yol medeniyettir. Bunları biz yaptık. 30 Haziran’da Yavuz Sultan Selim Köprüsünü de açıyoruz. O da bitmedi. Yıl sonuna kadar Boğaz Köprüsü'nün altından Avrasya Tüneli’nin de açılışını yapıyoruz. Fatih Sultan Mehmet karadan yürüttü biz de denizin altından yürütüyoruz. Sadece Binali Bey’in bakanlığında Marmaray’ı açtık. O günden bugüne Marmaray’dan 130 milyon kişi geçti. Biz buyuz. Bu lafla olmuyor. İcraat icraat... Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Şimdi sıra Kanal İstanbul’a geldi. Karadeniz’i Marmara’ya bağlıyoruz. Sayın Başbakandan bir şey daha istiyorum. Daha önce bakanken bana verdiği sözü vardı. Çanakkale Köprüsü’nü de yapacağız” dedi.

BİR OLACAĞIZ DİRİ OLACAĞIZ

“Niye Batı Türkiye’yi bu kadar kıskanıyor” diyen Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu bölücü terör örgütünü neden ülkemizin başına musallat ediyorla? Silahlarını, paralarını veriyorlar. Bunları desteklerken bize karşı dürüst davranmıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar… PKK’nın güdümündeki siyasetçiler kaçmaya başladı. Kaçacaklar başka çareleri yok. Ey terör örgütü, ya silahları gömüp koordinatları vereceksin ya da bu ülkeyi terk edeceksi? Bu operasyonlar ülkemize huzur gelmedikçe durmayacak. Güneydoğu’da Doğu’da bu mücadeleleri askerimizle, polisimizle sürdüreceğiz. Bizim Rabia’mız var. Tek millet dedik. Tek bayrak dedik.   Bizim tek devletimiz var. Çıkmış bir paralel devlet. Garip bir şey. Başındaki nered? Pensilvanya’da… Bunun lisansını verenler ki? İşte oyunu, tuzağı anlıyor musunu? Üst aklın kimler olduğunu anlıyor musunu? Onlara orada oturma izni verenler 400 dönüm araziyi tahsis edenler, onları orada koruma altına alanlar üst aklın ta kendisidir. Milli güvenlik kurulu olarak kararımızı verdik. Legal görünüm altındaki illegal örgütlerin adı Fethullahçı Terör Örgütü olarak kayda girdi. Bakanlar kurulu da kararı verdik. Onay için bize geldi biz de onadık. Bu milleti parçalayanlara biz fırsat vermeyeceğiz. Kimisi kaçıyor, kimisi de cezaevlerinde yargılanıyor. Bu süreç böyle devam edecek. Hep birlikte bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız.”

İzmir'de Erdoğan ve Yıldırım heyecanı

AK Parti İzmir Teşkilatı Erdoğan ve Yıldırım’ı karşılamak için Adnan Menderes Havalimanı’na akın etti.  AK Parti İzmir Teşkilatı 30 ilçeden toplam 900 otobüsü havalimanına kaldırdı.

İkili salı günü Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en büyük tatbikatı Efes 2016'yı izleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tatbikatın ardından saat 16.00'da İzmir'den Afrika'ya gidecek.

Başbakan Yıldırım ise İzmir’de temaslarını sürdürecek. Yıldırım'ın Kaya Termal'da STK temsilcileriyle yemek yemesi planlanıyor. Yıldırım salı akşam saatlerinde İzmir'den ayrılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.