Dolar 32,3677
%0.16
Euro 34,9983
%-0.19
Altın 2.325,820
%0.23
Bist-100 9,09
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'ın erken seçim senaryosu ortaya çıktı

Erdoğan'ın erken seçim senaryosu ortaya çıktı

Selvi: "AK Parti bir azınlık hükümeti kurduğu taktirde MHP'nin güven oylamasına girmemesi dahi yeterli oluyor."

  • Ege Postası
  • 03.08.2015 - 11:23
AKP’nin sesi Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında ‘Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kafasındaki erken seçim formülü’nü yazdı.
Abdülkadir Selvi, “Cumhurbaşkanının kafasındaki formül” başlıklı yazısında “Gelelim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kafasındaki modele” diyerek Erdoğan'ın kafasındaki erken seçim formülünü anlattı.

“MECLİS'İN O TARAFINI FLU GÖRÜYORUZ”

Erdoğan’ın formülüne göre, Türkiye’yi erken seçime götürecek azınlık hükümeti kurulması öngörülürken Selvi ayrıntıları şöyle yazdı:
“MHP lideri Bahçeli ilk günden HDP'nin içeriden ya da dışarıdan destekleyeceği hükümet formüllerine kapısını kapattı. Meclis'te HDP'yi yok saydıklarını açıkladı. ‘Meclis'in o tarafını flu görüyoruz’ dedi. Meclis Başkanlığı seçiminde de dediğini yaptı, HDP ile yakın görünmemek uğruna MHP adayı son tura kalmadığı halde seçime girip, kendi adayına oy verdi.

“GÜVENOYU ALMASI İÇİN 276'YA İHTİYACI YOK”

Bahçeli'nin HDP hassasiyeti biliniyor. Gelen şehit cenazeleri ve PKK'ya yönelik operasyonlar ise bu hassasiyeti bin kat artırdı. Bu durumda Bahçeli'nin HDP'yi bir seçim hükümetine ortak etmemek için seçim şartıyla bir AK Parti azınlık hükümeti formülünün önünü açması bekleniyor. Dikkat buyurun destek vermesini demiyorum. Sadece önünü açması, engel olmaması gerekiyor. Devlet Bahçeli'nin, ‘Azınlık hükümetine niye destek verelim’ sözlerine rağmen bu nasıl olaca? AK Parti'nin kuracağı azınlık hükümetinin güvenoyu alması için 276'ya ihtiyacı yok. 276 sayısı hükümeti düşürmek için aranması gereken sayı. AK Parti bir azınlık hükümeti kurduğu taktirde MHP'nin güven oylamasına girmemesi dahi yeterli oluyor.

“ÖNCE DEVLETİM SONRA PARTİM’ İLKESİNE TERS DÜŞMEMİŞ OLACAK”

Bu durumda hem MHP, ‘Önce devletim sonra partim’ ilkesine ters düşmemiş olacak, hem HDP'nin hükümet ortağı olmasını engellemiş olacak. Bir taşla iki kuş vurmuş olacak. Böylece AK Parti'de seçim takvimine endeksli bir azınlık Hükümeti kurarak Türkiye'yi erken seçime götürecek. Bu arada eğer anlaşabilirlerse partiler seçim barajını düşürüp, 2 yıl dolmadığı halde yeni seçilen milletvekillerinin emeklilik hakkını kazanması için gereken düzenlemeleri yapacaklar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kafasındaki erken seçim formülü bu.
Bakalım sahaya nasıl yansıyacak'”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.