Dolar 32,5303
%0.13
Euro 34,9399
%-0.09
Altın 2.437,080
%0.03
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan’ı aklayan hakim Yargıtay'ın başına!

Erdoğan’ı aklayan hakim Yargıtay'ın başına!

İs­ma­il Rüş­tü Ci­ri­t’­in, 17 Ara­lık yolsuzluk ope­ras­yo­nu sı­ra­sın­da, ope­ras­yo­nun dur­dur­ulma­sı­ is­te­­ği uzun sü­re tartışılmıştı

  • Ege Postası
  • 28.01.2015 - 12:18
Cum­hur­baş­ka­nı Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın, hü­kü­me­te yö­ne­lik sert eleş­ti­ri­le­riy­le gün­de­me ge­len Yar­gı­tay Baş­ka­nı Ali Al­ka­n’­ın ge­le­cek ay emek­li­ye ay­rı­la­cak ol­ma­sı ne­de­niy­le bo­şa­la­cak olan Yar­gı­tay Baş­kan­lı­ğı kol­tu­ğu için ken­di­si hak­kın­da­ki AK­BİL da­va­sın­da be­ra­at ka­ra­rı ve­ren 13. Ce­za Da­ire­si Baş­ka­nı İs­ma­il Rüş­tü Ci­ri­t’­i öner­di­ği ko­nu­şu­lu­yor.

MİLLİYETÇİ ÜYELER KARŞI ÇIKIYOR

Ci­ri­t’­in, 17 Ara­lık yolsuzluk ope­ras­yo­nu sı­ra­sın­da, Ze­ke­ri­ya Öz’­ü ara­ya­rak, ope­ras­yo­nu dur­dur­ma­sı­nı is­te­di­ği uzun sü­re tar­tı­şıl­mış­tı. Ha­kim­ler ve Sav­cı­lar Yük­sek Ku­ru­lu (HSYK) se­çim­le­ri ön­ce­sin­de AK­P’­ye ya­kın üye­ler­le mil­li­yet­çi ve sos­yal de­mok­rat üye­le­rin bir ara­ya gel­me­siy­le oluş­tu­ru­lan YBP’­de de, Ci­ri­t’­in aday­lı­ğı­nın kri­ze ne­den ol­du­ğu, özel­lik­le mil­li­yet­çi üye­le­rin bu aday­lı­ğa kar­şı çık­tı­ğı ifa­de edi­li­yor.

Al­ka­n’­ın 9 Şu­ba­t’­ta emek­li ol­ma­sı­nın ar­dın­dan Yar­gı­ta­y’­da Baş­kan­lık se­çi­mi ya­pı­la­cak. YBP üye­le­ri, ön­ce­ki gün Ri­xos Ote­l’­de bir ye­mek dü­zen­le­di. Edi­ni­len bil­gi­ye gö­re, baş­kan­lık için na­bız yok­la­ma­sı ya­pı­lan ye­mek­te, AK­P’­ye ya­kın ka­nat, Er­do­ğa­n’­ın işa­ret et­ti­ği İs­ma­il Rüş­tü Ci­rit is­mi­ni di­le ge­tir­di. An­cak YBP için­de­ki mil­li­yet­çi ve sos­yal de­mok­rat ke­sim ise bu is­me iti­raz et­ti.

14 YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ

Yar­gı­tay 13. Ce­za Da­ire­si Baş­ka­nı olan Ci­rit, Üs­kü­dar 2’n­ci Ağır Ce­za Mah­ke­me­si Baş­ka­nı iken Er­do­ğa­n’­ın İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı dö­ne­mi­ne iliş­kin hak­kın­da “gö­re­vi ba­şın­da zim­me­ti­ne pa­ra ge­çir­mek ve­ya mal edin­me­k” ge­rek­çe­siy­le 14 yı­la ka­dar ha­pis ce­za­sı is­te­nen AK­BİL da­va­sın­da Ara­lık 2003’te be­ra­at ver­me­si­nin ar­dın­dan 2004’te Yar­gı­tay üye­si ol­muş­tu. (SÖZCÜ)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.