Dolar 32,5887
%0.35
Euro 34,7713
%0.11
Altın 2.507,600
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan elçilik çalışanlarıyla bir araya geldi

Erdoğan elçilik çalışanlarıyla bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD'in elinden 102 gün sonra kurtarılan Musul Konsolosluğu personelini kabul etti.

  • Ege Postası
  • 21.09.2014 - 13:45
Metanetli duruşlarından dolayı aileleri tebrik eden Erdoğan, "3 ay için yeterli olmaz ama konsolosluk görevlilerimize 1 ay izin veriyoruz" dedi.
 
İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:
 
*Dönüşünüz gerçekten bizlere ayrı bir mutluluk yaşattı. 102 gün aradan sonra bu buluşma adeta bir bayram buluşması gibiydi. Bu sürede herhangi bir tahrike oyuna gelmeden bu süreci takip ettik. Bayram denilecek bir sonla bu iş noktalanmış oldu. Bu tabii ayrı bir mutluluktu. Yakınlarınız da burada aynı çileyi çekti.
 
*Bugün sizlerle bir arada olmak şahsı ailem milletim için ayrı bir mutluluk vesilesi. Metanetle kurtuluşu beklediniz hiçbir oyuna gelmediniz bu sabrınız bu metanetiniz her türlü takdirin üstündedir bundan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Tarihe mal olacak bir imtihan sürecinden geçtik ve bu imtihan başarıyla neticelendi.
 
*Öyle gelişmeler oluyor ki bir an da bakıyorsunuz bir noktadan alıyorlar, diğer noktaya götürüyolar. Bu iş heyecanla duygusal olarak yapılacak bir şey değil. Şuan da ngilizlerin Amerikalıların başına gelinleri görüyorsunuz. Böyle bir şeyi yaşamayı biz hiç istemeyiz.
 
"DEVLET YÖNETMEK BAKKAL İŞLETMEYE BENZEMEZ"
 
*Biz burada et tırnak gibiydik, konuştuklarımız, konuşacaklarımızbir de konuşamayacaklarımız var. Çünkü devlet yönetmek bakkal işletmeye benzemez. Buradaki bu hassasiyetleri korumak durumundasınız. Korumadığınız zaman bunun farklı faturaları gelir.
 
*Umudumuzu hiç bir zaman yitirmedik. Başarısız olmayı aklımızın ucundan bile geçirmedik. İnşallah bu iş hayrılı bir şekilde neticeye ulaşacak dedik.Sizlerin can güvenliği asli görevimizdi.Personelimizin can güvenliğini düşünerek yol haritamızı ona göre çizdik.
*Üzülerek söylüyorum ki içerde ve dışarda bazı siyasetçiler ve medya kaynakları durumun
hassasiyetinin farkına varamadı. Bir imtihan sürecinden geçtik ve bu imtihan başarılı bir şekilde gerçekleşti. Personelimizin ailelerine kavuşması bizleri de çok duygulandırdı.
 
*Şuanda 1.300 bin Suriyeli'yi topraklarımızda misafir ediyorsak bu büyük bir ülke olduğumuzun işaretidir. Bombaların altında onları bırakmak büyük bir zulüm olurdu. Dün televizyonda engelli bir yaşlı kadının sürünerek geçişini izledim. biz ecdadımızdan aldımız o ahlak anlayışını bugün yaşamak, gelecekte de yaşatmak zorundayız. Hepsini şuan bağrımız bastık ve kucakladık.
 
PERSONELE 1 AY İZİN
 
*Musul Başkonsolosluk görevlilerimize ve ailelerine geçmiş olsun diyorum. 1 ay izin kullanmak suretiyle siz inşallah ailece bir arada bulunun. Allah yar yardımcınız olsun. Sizleri tekrar kutluyorumi tekrar tebrik ediyorum, sağolun varolun.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.