Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'dolar' davası

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'dolar' davası

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sarf ettiği "sen dolar baronlarının adamısın" sözleri yargıya taşınıyor. AK Parti sözcüsü Çelik, bu sözlerini kanıtlamak için Erdoğan'a "Dava aç" diyen Kılıçdaroğlu'na karşı Cumhurbaşkanı'nın yargı yoluna gideceğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 11.09.2018 - 09:22

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na dava açacağını açıkladı.

AK Parti MYK toplantısı sonrası basın açıklaması yapan Çelik, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "dolar baronlarının adamı" iddialarını yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Çelik şöyle konuştu:

Dolar baronları diye bir şeyden bahsediyor. Sonra da bir takım çirkin ifadeler kullanarak "dava açın ben bunu ispat edeceğim" dedi. Peki, dava açacağız. İspat et bakalım göreceğiz. Daha önce bu tür davaları hep kaybetti ve açılan tüm davaları kazandığını iddia etti. Bir de tabii trajik olan şu: Öyle ya da böyle bir genel başkanlık koltuğunda oturuyor. Her defasında dava açmazsanız namertsiniz, haysiyet-şeref gibi kavramları kullanıyor. Sonuçta haksız olduğu anlaşılıyor ve yine de kullanmaya devam ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu kavramlara dair bir fikri yoktur.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin 95'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara'daki Genel Merkez'de düzenlenen İl Başkanları Toplantısı'nda şunları söylemişti:

Merkez bankasının bağımsızlığını sağlayacağız. Akılcı bir sıcak para politikası gütmeliyiz. Vurguncuların vurgun yapmasını önlemeliyiz. Dolar bazında ihale yaptılar. Niye dolarla kardeşi? Çünkü hepsi yandaşları. Dolarla garanti veriyorlar. Tüp geçit, köprü, otoyol geçişleri dolara endeksli. Bunların hepsini Türk lirasına çevireceğiz. Sevgili Erdoğan vatandaşa 'Doları bozdur' diyorsun ancak bunları neden dolarla veriyorsun. Çünkü sen dolar baronlarının adamısın. Tazminat davası açmazsan namertsin.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.