Dolar 32,2116
%-0.09
Euro 34,7399
%-0.17
Altın 2.451,280
%0.77
Bist-100 10.314,00
%0.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: Terör yuvalarını darmadağın edeceğiz

Erdoğan: Terör yuvalarını darmadağın edeceğiz

Isparta’da komandoların bröve takma töreninde konuşan Erdoğan, “İnşallah çok yakında Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarını darmadağın edeceğiz” dedi. Erdoğan Münbiç’e girileceğini de tekrarladı

  • Ege Postası
  • 13.10.2018 - 06:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütlerine karşı Fırat’ın doğusuna yapılması düşünülen operasyona ilişkin, “Sınırımızın dışındaki teröristler de rahat uyuyamıyor, biliyorlar ki bir gece ansızın gelebiliriz. Çok yakında bugün brövelerini takan komandolarımızla Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarını da darmadağın edeceğiz” dedi.

Erdoğan, Isparta General İhsan Alper Kışlası’nda 4 binin üzerinde askerin mezun olduğu 2018-8. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursiyerleri Bröve Takma Töreni’ne katıldı. Erdoğan, komandolara hitabında dikkati çeken şu mesajları verdi:

HER GENÇ KOMANDO ADAYI

Teröristlere ve onlarla işbirliği yapan yerli ve yabancı tüm güçlere adeta dünyayı dar eden komandolarımız her zaman olduğu gibi bugün de bizim gururumuzdur. Dünyada savaşların klasik düzenden asimetrik düzene geçtiği bir dönemde en büyük görev komandolarımıza düşüyor. Çünkü komanda demek her hal ve şart altında düşmanın üstesinden gelen bunun için ihtiyaç duyulan tüm eğitimlere ve donanımlara sahip kişi demektir. Dünyanın en eski düzenli ordusunun sahibi bir ülke olarak her gencimizi potansiyel birer komando adayı olarak görüyorum.

‘Bürokrasi azaltılsın’ genelgesi yayımlandı

İÇİNDEKİ HAİNLERİ TEMİZLEYEN ORDUMUZ

Geleceğimize göz diken FETÖ ihanet çetesi mensuplarını darbeye kalkıştıkları gecenin karanlığına hep birlikte gömdük. İçindeki hainleri temizleyen kahraman ordumuz o günden beri zaferden zafere koşuyor. Yurt içinde terör örgütü mensuplarına tarihlerinde görmedikleri darbeleri vuruyoruz. Aynı şekilde sınırlarımız dışındaki hiçbir terörist kendini güvende hissetmiyor. Çünkü biliyorlar ki bir gece ansızın gelebiliriz. Bununla kalmadık, Irak’ta hemen yanı başımızda oynanan oyunu bozduk.

DARMADAĞIN EDECEĞİZ

 Suriye’de sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorunu Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve İdlib operasyonlarıyla bozduk inşallah çok yakında bugün burada brövelerini takan komandolarımızın da desteğiyle Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarını da darmadağın edeceğiz. Çünkü biz işte şu göklerde dalgalanan bayrağımızın destanını okuyarak büyüdük. Şimdi yine onun destanını yazmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

‘Adalet insanlığın ortak değeridir’

BEDELLİLER KAYIPTA

 Elbette her görev önemlidir, her vazife kutsaldır ama milletimizin tamamının nezdinde askerlik, polislik, jandarmalık görevlerinin ayrı bir yeri vardır. Kendi canını ülkesinin ve milletinin bekasının üzerinde tutan bu mesleklere talip olmak öyle her baba yiğidin harcı değildir. Bedelli olarak veya başka yöntemlerle fiilen askerlik yapmadan bu süreci geride bırakanlar çok büyük kayıpta olduklarını bilmelidirler. Nüfusumuz arttığı buna karşılık ordumuzun mevcudunun sabit kaldığı, hatta azaldığı bir durumda elbette yığılmaları önlemek için bu tarz uygulamalara ihtiyaç vardır. Önemli olan milletimizin ruhundaki o askerlik sevgisini ve kabiliyetini canlı tutmaktır. Bizim çocukluğumuzda mazeretsiz yere askerliğini yapmayanlar adeta adam yerine konmaz, toplumdan dışlanırlardı. Hele savaş dönemlerinde asker kaçakları hainler olarak görülür, diğer tüm suçlulardan daha farklı bir muameleye tabi tutulurdu.

KIŞLA HAVASI ÖNEMLİ

Tabii günümüzde askerlik mesleği giderek karmaşık bir uzmanlık alanı, tecrübenin önemli hale geldiği bir uğraş haline dönüşmeye başladı... Bunun için TSK’yı hızla profesyonel bir yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz. Ordumuzun tamamı profesyonel olsa bile her Türk evladının temel askerlik eğitiminden geçmesine ve Peygamber ocağı dediğimiz kışlalarımızın havasını teneffüs etmesini önemli görüyorum. Şu anda bedelli askerlik yapanların 3 hafta da olsa böyle bir eğitimden geçmeleri bu bakımdan isabetli olmuştur.

‘Tedbirlerin neticelerini görmeye başladık’

Türkiye’nin son iki asırdaki kalkınma hamleleri hep içerde kurulan tuzaklarla yavaşlatılmış olsa da hamdolsun, millet olarak bu azmimizden hiç vazgeçmedik. Ekonomide son dönemde birtakım spekülatif ataklara maruz kalmış olsak da bütün bunlar dünyanın satın alma paritesine göre en büyük 13’üncü, milli gelire göre 17’nci ülkesi olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. Gereken tedbirleri aldık, hazırlıkları yaptık. Olumlu neticelerini de şimdiden görmeye başladık.

KOMİK SEBEPLERLE YAPTIRIM

 Önümüze çıkarılan engeller ne olursa olsun ya bir yol bulacak ya bir yol yapacak ve onu mutlaka aşacağız. Ülkemize verdikleri sözleri gerçekten çok komik sebeplerle tutmayanlara yine çok komik sebeplerle bize yaptırım uygulamaya kalkanlara asıl kaybedenin kendileri olduğunu göstereceğiz, ekonomide bunu yapacağız. Bize kapatılan her kapıya karşılık on kolaylığı devreye sokarak yatırımlarımızı sürdürmeye ekonomimizi büyütmeye devam edeceğiz. Askeri alanda bunu yapacağız savunma sanayimizi güçlendirerek askerlerimizi en iyi eğitimle yetiştirerek sahada cesaret ve vicdan timsali olarak varlığımız yaygınlaştırarak hedeflerimize yürüyeceğiz. Bunun için her birimizin kendi alanımızda işimizi en iyi şekilde yapması gerekiyor. İşte böylece hep birlikte ülkemizi şaha kaldıracağız.

‘Korutürk’ü saygıyla anıyorum’

‘Menbiç’te kendi mezarlarını kazıyorlar’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Menbiç’te ABD ile yapılan anlaşmanın süresi dolmasına karşın uygulanmadığını söyledi. Erdoğan, “Şimdi de Menbiç’te kanallar açıyorlar. Bu ne demektir biliyor musunuz; ‘evet, biz mezarı hazırladık, gelin, defin merasimini yapın.’ Oraya da gideceğiz. Bize söz verdiler. 90 günde burayı terk edeceğiz dediler. Terk etmediler. Gereği yapılacak” dedi.

Yerel seçim startını Isparta’dan veren Erdoğan, Hükümet Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, şu mesajları verdi:

ORAYA DA GİDECEĞİZ

Mezun olan aslanların (komandolar) özgüvenini, disiplinini, cesaretini görünce Türkiye’nin Cumhurbaşkanı, TSK’nın Başkomutanı olarak gerçekten büyük gurur duydum. Bu adaylarımız  bu vatana ihanete edenlere oraları mezar yapıyor. Ne yaptıla? Kanallar açtılar. O kanallara bunları gömdük mü, gömdük. Şimdi de Menbiç’te kanallar açıyorlar. Bu ne demektir biliyor musunu? ‘Evet, biz mezarı hazırladık, gelin, defin merasimini yapın’. Oraya da gideceğiz. Bize söz verdiler. 90 günde burayı terk edeceğiz dediler. Terk etmediler. Gereği yapılacak.

100 KİLO ALTIN: Dünyanın en eli kanlı terör örgütlerini üzerimize saldılar. Suriye ve Irak’taki hamleler ile katiller ordusunu bozguna uğrattık. 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlere ve bunları üzerimize salan ağa babalarına unutmayacaklarına ders verdik. Isparta’da 100 kilo altın, 5 milyon dolar bulundu, bu işi yürüten imamlarında. Isparta’ya da böyle girmişler. Bulundu, el konuldu.

‘Atıyorsan da dikkatli at’

Ana muhalefetin başındaki zat. Eline almış bir kağıt paçavra Meclis’te konuşuyor; Gazi Üniversitesi’ndeki bir hastaneye talimat gitmiş, ee? Artık ameliyatlar yapılmayacak. Sevgili kardeşlerim onun ne mal olduğunu biliyorum. Onu ben SSK başında olduğundan tanırım. Benim jenerasyonumdakiler de onu bilir. Hastene kuyruklarını biliriz. Bunlar ölüleri rehine aldılar. Bay Kemal hastanelerde tedavi, ameliyat durdu mu durmadı mı gel de Isparta’da şehir hastanesine bak. Yalan olur da böylesi olur mu ya! Atıyorsun da dikkatli at. En güçlü olduğumuz alandan bizi vuracağı zannediyorsun. Vah zavallı vah. Sen bittin, bittin...

HADDİNİ FARKLI BİLDİRMELİYİZ

Türkiye’de CHP’ye hele hele Bay Kemal’e haddini farklı bildirmemiz lazım. Bunu yapacağınıza inanıyorum. Telefon diplomasisini iyi çalıştıralım. Aynı Bay Kemal gibi en ufak dalgalanmayı ranta çevirmek için pusuda bekleyen simsarlara rastlanıyor.

İPLİKLERİNİ PAZARA ÇIKARACAĞIZ

 Bunların tarihi kimi zaman Mussolini’nin faşist rejimine selam göndermelerle kimi zaman nazi Almanya’sına övgülerle kimi zaman da Amerikan bayrağıyla poz vermelerle doludur. Bunları iyi tanırız, iyi biliriz. Daha da ilginç bu utanç sahnelerinden değil de utanç sahneleriyle dolu tarihlerinin yüzlerine vurulmasından rahatsız oluyorlar... Biz kimisi ihanet, kimisi gaflet, kimisi de tam bir basiretsizlik örneği olan bu utanç verici geçmişi asla unutturmayacağız. Ana muhalefet partisi kendi tarihiyle yüzleşene kadar ipliklerini pazara çıkarmaya devam edeceğiz. MİLLİYET

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.