Dolar 32,4019
%0.07
Euro 34,5523
%-0.1
Altın 2.377,980
%-0.09
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: TİB'in yetkileri MİT'e

Erdoğan: TİB'in yetkileri MİT'e

Başbakan Erdoğan, dünkü Ordu mitingi dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sorular arasında 'Seçilirseniz nasıl bir cumhurbaşkanı olacaksını? da vardı.

  • Ege Postası
  • 21.07.2014 - 09:56
Başbakan Erdoğan, cumburbaşkanı adayı olduktan sonra 11. mitingini Ordu’da yaptı.

Erdoğan, Ordu’dan Ankara’ya dönerken, geziye davet ettiği gazetelerin genel yayın yönetmelerinin sorularını yanıtladı.

Milliyet'ten Fikret Bila'nın aktardığına göre, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ile ilgili bir çalışmalarının olduğunu belirterek, "Böyle bir TİB olmaz. Zaten MİT de bu işi yapabiliyor. TİB’i kurumsal olarak kaldırıp, yetkilerini MİT’e devredeceğiz" diyen Erdoğan'a, seçilirse nasıl bir cumhurbaşkanı olacağına ilişkin söylemine yöneltilen eleştiriler soruldu.Haberin devamı ↓
reklamErdoğan'ın yanıtı, "Cumhurbaşkanlarının teamüllere göre çalıştıklarını, bu nedenle bazı yetkilerini kullanmadıklarını, kendisinin eski teamüllere göre değil, Anayasa’da yazılı yetkilere göre çalışacağını, bunun da Anayasa’ya aykırı bir durum olmadığı” şeklindeydi.

Batı dünyasından yöneltilen eleştirilere ise, “Batı beni ilgilendirmez ben Anayasa’ya bakarım, Anayasa’da cumhurbaşkanının görev alanı çizilmiştir” diye yanıtlayan Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Bakanlar Kurulu’na her hafta başkanlık etmesinin söz konusu olmayacağını ancak tıpkı Milli Güvenlik Kurulu’nun belli aralıklarla cumhurbaşkanının başkanlığında toplanması gibi Bakanlar Kurulu’yla da belli sürelerle toplanacağını belirtti.

Erdoğan, bunun hangi sıklıkta olacağını ise, Başbakan ve Bakanlar Kurulu’yla görüşerek, konuşarak saptanabileceğini kaydetti.

Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde iki önemli işlevinden birinin çözüm sürecini takip ve devam ettirmek, diğerinin ise paralel yapı olarak isimlendirdiği yapıyla mücadele etmek olacağını da vurguladı.

Bila'nın yazısından bazı bölümler: 
Kamuoyu anketleri yüzde 55-56 gibi oy alacağımızı gösteriyor. Benim seçileceğime inananların oranı ise daha fazla. Anketler, CHP ve özellikle MHP tabanından da destek aldığımızı gösteriyor, tabii Güneydoğu seçmeninden de destek alıyoruz.

(Ekmeleddin İhsanoğlu'nun “El Fetih ile Hamas’ı ben birleştirdim” sözüyle ilgili) Mahmut Abbas bunu duyunca gülmeye başladı. 'Yok böyle bir şey' dedi. Ona (Ekmeleddin İhsanoğlu’na) Filistinliler nişan vermişler. Onu söylüyor. Mahmut Abbas, ‘biz emekliliği gelmiş uluslararası bürokratlara nişan veririz, bu onlardan biri’ dedi.

Bana verilen Musevi nişanını dillerine dolamışlar. Başbakanlığımın ilk yıllarında verilen nişanlar. İyi ama o tarihte İsrail’le aramız böyle değildi. Ayrıca Filistin-İsrail ilişkileri de böyle değildi. Mavi Marmara olayı yaşanmamıştı. Sonra ne old? Mavi Marmara olayı ve İsrail’in Gazze katliamı. Ben o nişanı hediye diye, rüşvet diye kabul edip sustum m? Hayır. Şimdi o tarihte verilen nişanla bugünkü olaylar arasında bağlantı kurup iade etmek ne kadar doğru olu? O nişan benim Mavi Marmara, Gazze katliamı ile ilgili düşüncelerimi değiştirdi m? Hayır...

(Valilik binasında yanına giden Arda isimli çocukla diyaloğu) 
Evet, Arda geldi. Karşı apartmanda oturuyor, bana el sallayıp yanınıza gelebilir miyim, işareti yapıyordu. Ben de gel, dedim. Zeki mi zeki bir çocuk, çok sevimli. Bana, 'babam CHP, dedem MHP’li. Size oy vermiyorlar ama ben sizi seviyorum' dedi. Dersler nasıl dedim, 'neredeyse 6 alacaktım' diye cevap verdi. Çok uyanık bir çocuk gerçekten.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.