Dolar 32,1879
%-0.04
Euro 34,9927
%-0.04
Altın 2.510,980
%0.41
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan Etiyopya'da resmi törenle karşılandı

Erdoğan Etiyopya'da resmi törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan'ın güvenliği için sıkı koruma yapıldı. Hatta kendi askerleri bile tek tek arandı.

  • Ege Postası
  • 22.01.2015 - 14:05
Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Addis Ababa Milli Sarayı'ndaki törene gelişinde kapıda karşıladı. İki ülke milli marşları çalınmasının ardından Erdoğan tören kıtasını denetledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Etiyopya Başbakanı Desalegn daha sonra baş başa görüşmeye geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bilim, Teknoloji ve Sanayii Bakanı fikri ışık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sağlıkBakanı Mehmet Müezzinoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ile Ak PartiGenel Başkan Yardımcıları Yasin Aktay ve Mehmet muş eşlik etti.

Erdoğan'dan cemaat okulları ile ilgili flaş açıklama

Afrika ziyareti kapsamında Etiyopya'da bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan cemaat okulları için önemli bir açıklama geldi. Erdoğan, yurtdışında hizmet veren okulların yerine MEB vasıtasıyla yeni okullar açılabileceğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan Etiyopya ziyaretinde  cemaat okulları için çarpıcı bir açıklama geldi.  "Gittiğimiz ülkelerde bunların konumunu anlatmak suretiyle buraların kapatılmasını söylüyoruz" diyen Erdoğan, yurtdışında hizmet veren okulların yerine MEB vasıtasıyla yeni okullar açılabileceğini söyledi.

"Paralel yapı" ile mücadelenin yurtdışında da devam edeceğine işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:''Gittiğimiz ülkelerde devlet, hükümet başkanlarıyla gerek şahsım gerekse başbakanımız, bakanlarımız bunların konumunu anlatmak suretiyle buraların kapatılmasını ve buralarda bunların vermekte olduğu hizmeti Milli eğitim Bakanlığımız vasıtasıyla verebileceğimizi kendilerine söylüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı da buna yönelik çalışmalarını şuanda tamamlamak üzere.''(MİLLİYET)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.