Dolar 32,5262
%0.24
Euro 34,8574
%0.39
Altın 2.476,680
%0.58
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan Diyanet Başkanı'na Mercedes tahsis edeceğim hem de...

Erdoğan Diyanet Başkanı'na Mercedes tahsis edeceğim hem de...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyanet İşleri Başkanı'na Mercedes tahsis edeceğim, hem de zırhlı olacak

  • Ege Postası
  • 22.05.2015 - 09:41
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Bosna-Hersek dönüşünde gazetecilere uçakta açıklama yaparken, son zamanlarda tartışma konusu olan Diyanet İşleri Başkanı’nın Mercedes makam aracıyla ilgili de konuştu.
Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı’yla görüşeceğini belirterek, “Cumhurbaşkanlığı makamından bir Mercedes’i ben Diyanet İşleri Başkanımıza tahsis edeceğim. Hem de zırhlı olacak” dedi.

Diyanet konusu... Diyanet’e bir saldırı var. Diyanet’e saldırı noktasında bir üst akıl mı var' 

Bu hassas konularla ilgili olarak hiç sağa sola bakmaya gerek yok. Bir üst akıl var. Çünkü bunlar Türkiye’yi dizayn etmek istiyorlar. Güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Tabii Diyanet İşleri Başkanımızın şahsına yönelik bu atılan adımı inşallah ben dönüşten sonra kendisiyle de görüşeceğim. Cumhurbaşkanı makamından bir Mercedes’i ben Diyanet İşleri Başkanımıza tahsis edeceğim. Hem de zırhlı olacak. Başbakanlığım dönemimde yargıda birçok başkana bu tür tahsisler yapmıştım. Şimdi de Cumhurbaşkanı olarak bu tahsisi kendisine yapacağım. Çünkü o makam bunlara fazlasıyla layıktır. Zaten aslına bakarsanız, makam araçlarını eleştiri konusu yapanların altında, çok daha lüks arabalar var. Çocuklarının altında spor arabalar var. 

MİT MÜSTEŞARI ABD’DE
Mursi’yle ilgili uluslararası toplumu harekete geçirmek için neler yapılaca? Başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkeleri konusunda girişimler olacak mı'
Bu konuda belli bir yol haritamız olacak elbet. Başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkeleriyle istişarelerimiz, Dışişleri Bakanımızın Avrupa’daki çalışmaları sürüyor. MİT Müsteşarımız ABD’de. ABD’den ve AB üyesi ülkelerden olumlu mesajlar da yok değil. Mesela Almanya Meclis Başkanı, Almanya’yı ziyareti sırasında kendisiyle görüşmeyeceğini açıkladı. İsmini (Sisi) vermek bana zor geliyor, o nedenle söylemiyorum. Bizler elbette bu konunun takipçisi olacağız, uluslararası camiayla temaslarımızı sürdüreceğiz. Şahsen ben de sürdüreceğim. Açık ve net söylüyorum, bu benim kanıma dokunuyor. Demokrasiye inanmış bir insan olarak, bir demokrat olarak böyle bir şeyi hazmedemiyorum. Bununla ilgili başka neler yapabiliri? Bunun üzerine düşünüyorum. Bunun tezekkürü ve tefekkürü içerisindeyim. Çünkü AB’nin şunu görmesi lazım. İdamı yasaklamış olan AB, Mısır’da onca insanın idam cezasına mahkûm olmasına sessiz kalmamalı. Biz sonuna kadar takipçisi olacağız bu işin.

DHKP/C ile PKK işbirliği yapmıyor diyebilir misiniz, HDP binalarına saldırılarda kimlerin olabileceğiyle ilgili'


Şu anda bir kişi belirlenmiş vaziyette. Ama bu kesin fail midir, değil midi? Bunun üzerinde Bakanlık incelemelerini sürdürüyor.

UZANMADIĞI YER YOK

Bu ‘üst akıl’ buraya da uzanıyor mu sizce'


Uzanmadığı yer yok ki. Burada bağlantıları var. Her şey olabilir. Değerli arkadaşlar, diyebilir misiniz; DHKP/C ile PKK hiçbir zaman işbirliği yapama? Mümkün müdü? Olay bu kadar basit. El Kaide, DAİŞ işbirliği yapmadı diyebilir misini? DAİŞ, El Kaide’den ayrılmış, adeta onun bir uzantısı. Bunlar iç içe. Bu da menfaat, çıkar işbirliğinden kaynaklanıyor, oralardan buralara kadar geliyor. Hepsinde aynı şey var.

UZAKDOĞU’YA YARDIM GEMİSİ YOLLUYORUZ
Biz dün olduğu gibi bundan sonra da, mağdurların yanında yer almaya devam edeceğiz. Mesela bugün Malezya Başbakanı’yla görüştüm. Bölgede Andaman Denizi’nde mahsur kalan Rohingyalılar ve Bengalliler için neler yapabileceğimizi konuştum. “Onları orada ölümle baş başa bırakmayalım. Hatta gerekirse gemiler kiralayalım içinde gıdasıyla bu gemileri gönderelim, onları oradan gemilere yüklemek suretiyle hiç olmazsa bunların ölüm riskini azaltalım” dedim. Onların da bugün Endonezya ve Tayland olmak üzere üçlü bir toplantısı vardı. Myanmar’ı da çağırmışlar da, Myanmar gelmedi. Asya olarak bir toplantıları vardı, “Bizi de çağırın biz de gelelim” dedim. Bu insanları bu halde bırakmayalım. Çünkü bakıyorsunuz bir deri bir kemik kalmış bu insanlar. “Türkiye olarak bizim ne işimiz var Uzakdoğu’da” deme hakkımız yok. Biz her şeyden önce insanız, Müslümanız. Bizim üzerimizde insanlığa yönelik bazı sorumluluklar var. Bu sorumluluklar sadece Müslümanlara yönelik sorumluluklar değildir.

Çelik’e ‘Dershaneleri’ kapatalım demiştim
OLAYIN başlangıcı tamamıyla dershane olayıdır. Biz dershaneleri kapatalım derken hedefimiz, herkes eşit seviyede üniversite imtihanlarına girsin. Buradan gelen rakamlar çok büyük, 1’in altına düşmüyor. Bu rakam kesildiği anda bunlar orada hoplamaya başladı. Biz göreve geldiğimizde Hüseyin Bey’in (Çelik) Milli Eğitim Bakanı olduğu zaman üniversite imtihan soruları tamamıyla dershanelerdeki verilerden hazırlanıyordu. Ben buna isyan ettim. Hüseyin Bey bir an önce bu dershaneleri kapatmamız gerekir diye kendisine söyledim. Bunlar az para değil, biliyorsunuz intihar edenler oldu. Ne yazık ki dal budak sarmadıkları yer kalmadı. Düşünsenize, bir zamanlar ülke güvenliğini emanet ettiğimiz emniyet yöneticileri şu anda içeride. Korumam olan insanlar halen dışarda. Çok ilginç şeyler oluyor, ama çok da pişkinler...

Meydanda hakaret yanıtlıyorum

Oradaki tarafsızlık siyasi partilere yönelik bir konu. Benim tabii bundan önceki cumhurbaşkanlarından farklı bir yanım var, milletin oyuyla seçildim. Ben bir siyasi partinin genel başkanlığını yapmış ve başbakanlıktan gelmiş biriyim. 12 yıllık başbakanlık dönemim içerisinde yaptığımız birçok yatırımlar var. Bu yatırımları meydanlarda anlatıyorum. Şahsıma bir hakaret varsa onları da cevaplıyorum. Yaptığım bu. Bu arada ne tarafta olduğumu da söylüyorum. Nedir bu tara? Milletin tarafı. Ben milletin cumhurbaşkanıyım demiştim. Şu anda da milletin tarafında olduğumu yine meydanlarda açıkça söylüyorum. Tarafım bu. Herhangi bir siyasi parti noktasında böyle bir açıklamam zaten söz konusu değil ama zaten millet bu konuyla ilgili olarak tüm bu eserler vs. anlatıldığında nelerin nasıl yapıldığını da görüyor. Bunlar çok net ortada. Partili cumhurbaşkanlığı olsun dedik buna yanaşmadınız. Yahu niye olmasın, çıkaramıyorlar adayı buyur bak şimdi 14 partinin adayı bir siyasi partinin adayı oldu. Bu şimdi diğer 13 partiye haksızlık değil mi'

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.