Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: Bu nasıl vampirliktir'

Erdoğan: Bu nasıl vampirliktir'

Terörle müzakere yapıldığı iddialarına sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan, “İmralı’yla yürüyen süreç masaya oturmak, müzakere etmek değildir. Çözüm sürecinde bir imkanın değerlendirilmesidir. Bu nasıl bir kan davasıdır, bu nasıl vampirliktir'” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.02.2013 - 15:05
ANKARA - Başbakan Recep Erdoğan, partisinin grup toplantısı için TBMM'ye gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, İmralı'ya gidecek 2. heyetin belli olup olmadığı yönündeki soruya ''Henüz yazılı bir müracaat bakanlığımıza gelmedi. Yazılı müracaat geldikten sonra katılacak isimler belli olur'' karşılığını verdi.

BDP’nin hükümetten açıklama beklediği açıklamasının hatırlatılması üzerine Erdoğan, ''Hükümetten ne açıklaması bekleniyo? Kim gitmek istiyorsa o yazılı müracaat yapar. O yazılı müracaat üzerine de bakanlık değerlendirmesini yapar'' diye konuştu.

Erdoğan, ''Gayrı resmi bildirilen isimlere itirazınız var mı''' sorusuna ''Yazılı müracaat olmadığına göre bir şeyi değerlendiremeyiz'' diye yanıt verdi.

Daha sonra Meclis’e geçen Başbakan Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda partililere seslendi.

İktidara geldikleri dönemdeki Türkiye'nin ekonomik durumuna dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu: "2002 yılında Türkiye’yi ciddi bir borç yükünün altındayken devraldık. Göreve geldiğimizde devleti vatandaşa yüklü miktarda borçlu bulduk. 13.5 milyar lirayı hak sahiplerine ödedik. KEY’lerin izini sürdük. 3 milyar lirayı hak sahiplerine teslim ettik, hala da teslim etmeye devam ediyoruz.

2001 yılındaki bankacılık krizinin Türkiye'ye maliyeti 111 milyar liraydı. Hazine'nin bileşik faizi ile hesaplarsak, batık bankaların millete maliyeti 231 milyar liraya ulaşmıştır. Bizden önceki hükümetler tarafından bize yüklenen bu ağır yükü tıkır tıkır ödedi. Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank artık karda."

IMF'ye olan borcun Mayıs ayında biteceğini bir kez daha yineleyen Erdoğan, "Türkiye, borç noktasında en büyük ödemeyi IMF’ye yaptı. Göreve geldiğimizde IMF’ye olan borç, 23.5 milyar dolardı. Perşembe günü yaptığımız ödemeyle bunu 400 milyon dolara düşürdük. Milliyetçilik, milletin kasasını peşkeş çekenlere karşı bu kasayı doldurmaktır. Onlar boşalttı, biz doldurduk. Hala dolduruyoruz. 14 Mayıs’ta IMF’ye olan borcumuzu da bitiriyor, artık bu defteri kapatıyoruz. Artık IMF’den alacaklı bir ülke haline geleceğiz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye milliyetçilik eleştirisinde bulunan Erdoğan, "Kime yutturacaksın bu milliyetçiliğ? Kafatasçı milliyetçiliğiyle milliyetçilik olmaz. Sayın Bahçeli de BDP de aynı şeyi yapıyor. MHP ve BDP birbirinden besleniyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurtdışında Türkiye'yi şikayet ettiğini dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Keşke ana muhalefet partisi genel başkanının küresel olmasa bile bölgesel bir vizyonu olsaydı. Yurtdışında yaptığı tek şey, kendi ülkesini şikayet etmek ve ağlamaktan ibaret. CHP Genel Başkanı’nın yaptığı, çok büyük bir sorumsuzluktur. Polis katillerinin sırtını sıvazlamaktır. Başörtüsü ve darbe tertipçileri bu partinin içinde toplanmış. Hayvanların önüne makarna atıp, ‘Saman bulamıyorlar’ diyen yalancılar bu partinin içindedir. Allah CHP seçmenine sabır versin."

'SEN BEĞENMİYORSUN DİYE KONUŞUYORUM'
Milliyetçiliğin şeytandan olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: "Kürt milliyetçiliği, Laz milliyetçiliği, Türk milliyetçiliği, Arap milliyetçiliğini de ayağımızın altına alıyoruz. Böyle bir ırki, kabileye dayanan milliyetçilik yoktur. Bu şeytandandır. Sayın Bahçeli konuşmamı beğenmemiş. Zaten sen beğenmiyorsun diye bu konuşmayı yaptım. Milletimin beğendiğini biliyorum. Bu milletin tümüne seslenmiyorsun.

Bu silahlar gömülecek; siyaset, fikirler konuşacak. İkinci ülkeye mi, üçüncü ülkeyi mi giderlerse, gidebilirler. Sınırlarımızda önlemleri alırız, geçmişteki olanlar yaşanmaz."

SİNOP'TAKİ OLAYLAR
Sinop'ta BDP'li vekillere yönelik linç girişimine de değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

"CHP ve MHP'lilerden oluşan gruplar orada bir provokasyonun içinde yer alıyorlar. Beğenirsin, beğenmezsin, bu gelenler bu ülkenin seçilmiş milletvekilleri... Yapacakları toplantı yasalar içinde olduğu sürece saygı duymak zorundasın. Bunların genlerinde bu tür toplantılara saygı yoktur, saygısızlık vardır. MHP budur, kafa yapısı budur. Bunu engelleyerek huzur değil, huzursuzluk getiriyorsun.

Ondan sonra da Hakkari’ye, Van’a gidemiyorsun. Sivas’ın ötesine geçebiliyor musu? Irkçılık yaptınız. Şeytani olan anlayışa hizmet ettiniz. MHP ırkçılığın diliyle konuşur, BDP ırkçılığın diliyle konuşur; CHP’nin ise ne konuştuğu bile belli değil, o ayrı bir şey. AK Parti milletin dili ile konuşur."

Terörle masaya oturmaz, müzakere etmeyiz. İmralı’yla yürüyen süreç, masaya oturmak, müzakere etmek değildir. Çözüm sürecinde bir imkanın değerlendirilmesidir. Bu nasıl bir kan davasıdır, bu nasıl vampirliktir'

Bizim terör karşısında taviz verdiğimizi iddia edenlere sesleniyorum: Hangi tavizi verdiğimizi, hangi geri adımı attığımızı açıklamayan müfteridir, namerttir.

CHP’nin terörist taziyesine giden milletvekiline kükremesi gerekiyor. Terör konusunda geri adım atmayız, asla taviz vermeyiz. Ama kanı durdurmak için, terör belasını sona erdirmek için yasal her türlü adamı cesaretle atarız.

Türklük, Kürtlük, Araplık vs. üzerine ırkçılık yapanlar bu topraklara ve değerlerine ihanet içindedir. Bu millete yakışan vakar, sağduyu, soğukkanlılıktır."

Başbakan Erdoğan grup konuşmasının ardından Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti. (ntvmsnbc)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.