Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan AK Parti için meydanlara mı inecek'

Erdoğan AK Parti için meydanlara mı inecek'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sürecine girileceği bahar aylarında “halka teşşekkür etmek” gerekçesiyle bir dizi miting yapmaya hazırlanıyor.Ancak tarafsız olması beklenen Erdoğan’ın yapacağı mitinglerin, fiilen “AKP’ye destek” anlamına geleceğine dikkat çekiliyor.

  • Ege Postası
  • 31.01.2015 - 12:04
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sürecine girileceği bahar aylarında “halka teşşekkür etmek” gerekçesiyle bir dizi miting yapmaya hazırlanıyor. Erdoğan’ın yoğun yurtdışı ziyaretlerine göre programın netleştirilmesine çalışılıyor. Bu kapsamda il ziyaretlerinin şubat ayından sonra başlaması bekleniyor. Erdoğan’ın, bölgelere göre orantılı olarak planlanacak gezilerinin ana konusunu ise “başkanlık sistemi”nin oluşturması bekleniyor. Ancak Erdoğan’ın yapacağı mitinglerin, fiilen “AKP’ye destek” anlamına geleceğine dikkat çekiliyor.

Haziran ayında yapılacak seçimlere 5 ay kalırken, büyük devlet olanakları iki koldan AKP için seferber edilecek. Bu kapsamda Erdoğan “cumhurbaşkanlığı”, Başbakan Ahmet Davutoğlu da “iktidar gücü” ile meydanlara inecek. Başbakan Davutoğlu, hemen hemen her hafta açıkladığı paketlerle seçime yönelik çalışmalarını da resmen başlattı. Ancak önümüzdeki genel seçimlerde AKP ve savunduğu politikaların devlet olanakları da kullanılarak iki koldan yapılacağı ortaya çıktı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan da bahar aylarıyla birlikte mitinglere başlamayı planlıyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaptığı ilk basın toplantısında bu konuya da değindi. Kalın, “Sayın Cumhurbaşkanı, halkın oylarıyla seçilmesinin ardından teşekkür mitingleri yapacağını söylemişti, bu yöndeki kararlılığı sürüyor mu” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi: “Milletimizin oylarıyla ilk kez seçilen Cumhurbaşkanımızın il ziyaretleri planlanıyor. Dış gezilerine göre bu il gezilerini mutlaka gerçekleştirecek. İl ziyaretleri millete teşekkür için planlanıyor. Cumhurbaşkanımız bu anlamda kendine oy veren veya vermeyen insanları ayırt etmiyor. Hepsine teşekkür etmek istiyor.”

İki koldan kampanya

Erdoğan’ın il gezileri, yoğun olan yurtdışı programı da gözetilerek planlanıyor. Bu kapsamda gezilerin bahar aylarında başlaması düşünülüyor. Bahar ayları aynı zamanda 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin öncesine ve propaganda dönemine denk geliyor. Başbakan Davutoğlu’nun da aynı dönemde seçim meydanlarına çıkması beklenirken bu durum, AKP’nin ve politikalarının devlet olanaklarıyla iki koldan yürütülmesi anlamına geliyor.

Erdoğan’ın il gezilerinde son dönemde AKP sözcüleriyle birlikte yoğun olarak açıklama yaptığı başkanlık sistemini anlatacağı değerlendiriyor. Ayrıca Erdoğan’ın, il gezilerinde kapsamında, PKK lideri Abdullah Öcalan ve HDP ile yürütülen “çözüm süreci” ile “paralel yapı ile mücadele” konularını meydanlarda işlemesi bekleniyor. Erdoğan’ın il gezilerine ilişkin programının önümüzdeki haftalarda netleşmesi bekleniyor. (Cumhuriyet)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim çalışmalarının Başbakanlık Sistemi üzerine kurulacak olduğunun güçlü sinyallerini vermeye başladı. Bir süredir gündemde tartışma konusu olan Başkanlık Sistemi’ni Erdoğan otuz ilde yapacağı mitinglerde anlatacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.