Dolar 32,5645
%0.28
Euro 34,7240
%-0.02
Altın 2.487,200
%0.11
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin yeni sistem ve revizyonu anlattı! Buca'da yeter sayı çıkmazında flaş gelişme!

Engin yeni sistem ve revizyonu anlattı! Buca'da yeter sayı çıkmazında flaş gelişme!

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin,il yönetiminde başlattığı yeni sistem ve revizyon hakkında bilgi verdi. Engin, “Yönetim kurulu üyelerinin yanında il başkan yardımcılarını da ilçelerde görevlendirdik. Genel seçime giderken herkesin sahada olmasını istedik. İzmir büyük bir saha. 30 ilçe var. Genel seçim sürecinde ilçelerin tamamını koordine etmek adına bölge koordinatörlüğü sistemini oluşturduk" dedi.Öte yandan Buca'da yaşanan yeter sayı çıkmazına nokta konuldu.Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Engin'e ölenler, istifa edenler çıktıktan sonra geriye kalan delegenin geçerli olduğunu belirtti.

  • Ege Postası
  • 20.09.2014 - 13:04
HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, genel seçim sürecine  girilirken il yönetiminde beklenen revizyonu gerçekleştirdi. Engin başkan yardımcılarında ve ilçe sorumlularında değişime gitti.Engin bölge koordinatörlüğü sistemini oluştururken,il başkan yardımcılarını ilk kez ayrıca ilçe sorumluluğu görevi verdi. Birinci bölge koordinatörü il sekreteri Sevda Kılıç olurken, ikinci bölge koordinatörü ise örgütlerden de sorumlu olan Barış Erel oldu. Engin, Divan’da 3 yeni isme (Dilek Bilgin, Ercan Çınarlı, Nurcan Adıgüzel) yer verirken, Savaş Akıncı ve Nazan Çetin yeni görevlendirmeler sonunda   başkan yardımcılıkları görevlerine veda etti. Ali Karabay, Levent Çılı, Ülkümen Rodoplu ve Orhan Karaoğlu’nun ise başkan yardımcılıklarındaki görev alanları değişti.

HERKES SAHADA OLACAK
Yeni sistem ve gerçekleştirdiği revizyon hakkında Ege Postası’na bilgi veren Engin, “ Daha önce il başkan yardımcıları ilçelerden sorumlu değillerdi. Yönetim kurulu üyelerinin yanında il başkan yardımcılarını da ilçelerde görevlendirdik. Genel seçime giderken herkesin sahada olmasını istedik. İzmir büyük bir saha. 30 ilçemiz var. Milletvekilleri de iki bölgede görev yapıyor.Genel seçim sürecinde  ilçelerin tamamını koordine etmek adına bölge koordinatörlüğü sistemini oluşturduk.İki arkadaşımız benle birlikte örgütü izlemek, aksaklıkları tespit etmek ve ilçeler arası koordinasyonu sağlamakla görevliler” dedi.

ÇINARLI’YI BAŞINDAN BERİ DİVAN’DA İSTEDİM
Geniş çaplı bir revizyon yapmadığının altını çizen Engin, “ Bazı isimlerin sağlık ve zaman problemi vardı. Uzun süredir planladığım bir revizyondu. STK’lar çok önemliydi. Bu alandaki görev Savaş Akıncı’daydı ancak  görevi kendisi bıraktı. Yönetim kurulu üyeliği devam edecek. Ülkümen Roduplu bu alanı yürütecek.Kendisi çalışkan ve disiplinli.Bu alanda iyi işler yapacaktır. BYKP’de yaptığı işler ortada. Nazan Çetin’de zaman darlığı nedeniyle görevinden ayrılmak istedi. Çetin’in yerine sosyal politikalara Dilek Bilgin bakacak. Heyecanı zamanı olan bir isim. Nurcan Adıgüzel de ilk kez Divan’da yer alacak. Örgütten gelen çalışkan bir isim. Ercan Çınar’lı divanda başından beri yer almasını istediğim çalışkan tecrübeli, bir isim. Alaattin Yüksel’in il başkanlığı döneminde de beraber çalışmıştık. Ali Karabay’ın işlerinin yoğunluğu var. O yüzden yerel yönetimlere Levent Çılı’yı getirdik” dedi.

YETER İMZA ÇIKMAZINA NETLİK KAZANDI
Olağanüstü ilçe kongresi için imza krizinin yaşandığı Buca CHP’de,   yeter imza sayısına yönelik flaş gelişme yaşandı. İmza sürecini yürüten Buca Değişim Grubu,  400 olan delege sayısının süreç içerisinde çift parti üyelikleri,ölümler ve istifalar neticesinde 374'e düştüğünü  bu nedenle, topladıkları 193 imzanın olağanüstü ilçe kongresi için yeterli olduğunu iddia etmişti. İlçe başkanı Bektaş Gül ise 400 delege üzerinden değerlendirme yapılması gerektiğini ifade etmişti. Geçtiğimiz günlerde Genel Merkez’den bu konuda görüş alacaklarını açıklayan İl Başkanı Ali Engin’i gün içinde Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan arayarak konu hakkında bilgi verdi. Tezcan, Engin’e olağanüstü kongre için gereken yeter imza sayısının ölenler, ayrılanlar ve istifa edenler çıktıktan sonra oluşan son listenin yarısından bir fazla olduğunu açıkladı. Böylece, 400 delege üzerinden değil, ayrılanlar çıktıktan sonra ortaya çıkan 374 rakamının yarısından bir fazlası olan 187 rakamı dikkate alınacak. İmzacıların topladığı 193 imza olağanüstü ilçe kongresi için yeterli olacak.

ENGİN:ÖNCE İLÇE
Engin, “Yeter sayıya yönelik Genel Merkez'den görüş geldi ancak Tüzük önce "ilçeye başvurun" diyor.İlçe başkanı imzaları almazsa bize getirebilirler. Biz de yeterli sayı varsa kongre kararı alırız” dedi.

İMZACILAR MYK'YI BEKLİYOR
Buca Değişim Grubu ise MYK'nın kararını bekleyecek. İmzalar Cuma günü noter kanalıyla Genel Merkez'e yollandı. Genel Merkez olağanüstü kongre kararı almazsa imzacılar yargıya başvuracak.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.