Dolar 32,5982
%0.38
Euro 34,8047
%0.21
Altın 2.501,230
%0.67
Bist-100 9.434,00
%-0.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin imzacıların çağrısına sert çıktı!

Engin imzacıların çağrısına sert çıktı!

Buca CHP’de olağanüstü ilçe kongresi için imza belirsizliği sürüyor. Yeter sayı çıkmazına yönelik genel merkez imzacılar lehine nokta koyarken,imzaların teslimi konusunda kriz aşılamadı.Buca Değişim Grubu, yeter sayı çıkmazında yaşanan gelişme üzerine,İl Başkanı Ali Engin’e “imzaları al gerekli kararı ver” çağrısı yaparken, Engin’den çağrıya Ege Postası aracılığıyla yanıt geldi. Engin, “Keyfi,onun bunun hatırına parti yönetilmez.Hatırla gönülle “alsın” demekle olmaz.Tüzüğün emri önemli bizim için.İlçe başkanlığını adres göstermiştik.Madem yeterli imzaları var ilçe başkanlığına versinler"dedi.

  • Ege Postası
  • 22.09.2014 - 11:23
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Olağanüstü kongre için imza krizinin yaşandığı CHP Buca'da, yeter sayı çıkmazına yönelik nokta imzacılar lehine konulurken, kördüğüm devam ediyor.

Genel Merkez, karar yeter sayısının, ölenler, çift parti üyeliğinden düşenler ve istifa edenler düşüldükten sonra hesaplanacağını hafta sonunda il başkanlığına bildirdi.  Böylece yeter sayısında 400 delege üzerinden değil, ayrılanlar çıktıktan sonra ortaya çıkan 374 rakamının yarısından bir fazlası olan 187 rakamı dikkate alınacak. İmzacıların topladığı 193 imza olağanüstü ilçe kongresi için yeterli olacak.
Yeter sayı krizi aşılırken imzaların teslimi konusunda kriz aşılamadı. İmza sürecini yürüten Buca Değişim Grubu imzaları ilçe başkanlığına teslim etme konusunda geri adım atmıyor. İki kez il başkanlığı tarafından alınmayan imzaları genel merkeze yollama kararı alan Buca Değişim Grubu, yeter sayı çıkmazında yaşanan gelişme üzerine yazılı bir açıklamayla İl Başkanı Ali Engin’e çağrıda bulunmuştu.

ENGİN’E ÇAĞRIDA BULUNDULAR
Yapılan çağrıda  “İl Başkanımız Ali Engin beyin bu krizi çözme adına bir adım daha atıp bizlere hafta başında çağrı yapıp topladığımız noter onaylı 193 imzayı teslim alarak olağanüstü kongre ile ilgili gerekli kararları alacağına gönülden inanıyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.

ENGİN: MADEM YETERLİ İMZALARI VAR…
Buca Değişim Grubu’nun yaptığı çağrıya İl Başkanı Ali Engin Ege Postası aracılığıyla yanıt verdi. Engin, “Bu parti tüzükle yönetilir. Keyfi onun bunun hatırına parti yönetilmez. Hatırla gönülle alsın demekle olmaz. Tüzüğün emri önemli bizim için. Bu konuda açıklama yapmıştık.İlçe başkanlığını adres göstermiştik. Keyfi partiyi yönetemeyiz. Bugüne kadar yönetmedik. Ben Buca’da kimin imza verdiğini bilmem, kimseye de niye verdin vermedin demem.Ben il başkanıyım. Partiyi tüzüğe göre yönetiyorum. Madem yeterli imzaları var ilçe başkanlığına versinler niye çekiniyorlar” diyerek bir kez daha imzaların teslim edileceği adresi ilçe başkanlığı olarak gösterdi.

YARGIYA DA GİDEBİLİR
Buca Değişim Grubu’nun ise Engin’in açıklamaları sonrası tavrı merak konusu oldu. Toplanan imzalar nedeniyle ilçe başkanının düştüğünü savunan imzacılar,  ya ilçe başkanlığına başvuracak ya da MYK’nın karar almasını bekleyecek. İmzacılar yargı seçeneğini de masaya koydu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.