Dolar 32,5065
%0.29
Euro 34,5806
%0.25
Altın 2.505,680
%0.91
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin'den imzacılara öneri: ' 600 delegeyi...'

Engin'den imzacılara öneri: " 600 delegeyi..."

Olağanüstü kongre için düğmeye basan partililerin hedefindeki isim olan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’den ‘imzacılara’ öneri geldi. Engin, “600 delegeyi arayın bir salona toplayın amacınızı derdinizi anlatın. Örgüt istiyorsa değişim ortaya çıkar zaten. O an isteyenler imza verir. Gazetelerle televizyonlarla internetle imza toplanmaz"dedi. Engin, önümüzdeki yıl yapılacak olan kongrede aday olmayacağını yinelerken, “Yeterli imza toplanırsa olağanüstü kongrede aday olurum. İcraatlarımı oylamam lazım. Kendimi anlatırım.Delege kararını verir"dedi.

  • Ege Postası
  • 24.04.2014 - 11:31
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Yerel seçimlere İzmir’de 30 ilçe artı Büyükşehir hedefiyle giren CHP’de 8 ilçenin kaybedilmesinin ardından olağanüstü kongre talepleri dillendirilmeye başlamıştı. Yol almak isteyen bazı grupların kendi aralarındaki temasları ile işleyen süreçte ilk önemli adım atılmıştı. Tepekule Kongre Merkezi’nde ‘CHP birlik beraberlik platformu’ adı altında bir araya gelen partililer seçim sonuçlarının İzmir’de başarısız olduğunu, İl başkanı ve yönetiminden başlayacak değişimin ilçelere doğru yayılması noktasında fikir birliğine varmıştı.

KONGRE İSTEYENLER 'YÖNTEM' KONUŞTU-HABER İÇİN TIKLAYINIZ

ENGİN'DEN ÖNERİ VAR!
Olağanüstü kongre için düğmeye basan partililerin hedefindeki isim olan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’den ‘imzacılara’  “600 delegeyi bir salonda toplayın  amacınızı derdinizi anlatın” önerisi geldi. Başlatılan girişimden kendi adına rahatsızlık duymadığını ifade eden Engin, “Kamuoyuna yansıtmadıkları, partiyi küçük düşürmedikleri, bize oy veren bir milyon 30 bin İzmirliye ‘keşke oy vermeseydik ’ dedirtmedikleri sürece mahsuru yok. İmza da toplayabilirler…Bizim karşı çıktığımız partiye zarar vermemeleri…600 delege var. Onların telefonları var arayın hepsini bir salona toplayın. Amacınızı derdinizi anlatın. Örgüt istiyorsa değişim ortaya çıkar zaten. O an isteyenler imza verir. Bizim itirazımız olmaz. Gazetelerle televizyonlarla internetle imza toplanmaz.Günlere yayarak sürekli demeçler vererek basına yansıtarak olmaz.  Bana delegeler telefon açıyor   ‘İmza istiyorlar’ diye…Siz bilirsiniz. Değişim istiyorsanız. İcraatlarımızdan memnun değilseniz sizin takdiriniz diyorum. Kimseye niye veriyorsunuz demem. Verin,vermeyin de demem. Parti her şeyin üstünde. Parti zarar görmesin istiyorum”  dedi.

İMZA TOPLANIRSA ADAY OLURUM!
Engin, gelecek yıl yapılacak il kongresinde aday olmayacağının altını çizerken,olağanüstü kongre için yeterli sayı olan 301 imzanın toplanması halinde ise gerçekleşecek kongrede aday olacağını belirtti. Engin, “ Yeterli imza toplanırsa kongrede aday olurum. İcraatlarımı oylamam lazım. Kendimi anlatırım.Delege kararını verir. Benim ‘yokum’ dediğim gelecek yıl yapılacak kongre” dedi. 

KILIÇDAROĞLU’YLA ÖZEL GÖRÜŞECEK
Yarın Ankara’ya gidecek olan Engin, Cumartesi günü Genel Merkez’de il başkanları toplantısına katılacak. Engin, “ Rapor hazırladım. İlçe ilçe rakamlarla sonuçlara yönelik bilgi vereceğim. Özel bir görüşmede yapmak istiyorum Genel Başkanımız’la…Disiplin süreciyle ilgili bana bir şey sorunmadığı sürece dile getirmeyeceğim. Bizim yürüttüğümüz bir süreç çünkü” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.