Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelli öğrencileri sevindirdiler

Engelli öğrencileri sevindirdiler

İzmir'in Buca İlçesi'ndeki Mehmet Ali Susam Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata'nın katkılarıyla hazırlanan 80 çift bot ve ayakkabıyı öğrencilere hediye etti.

  • Ege Postası
  • 11.02.2016 - 12:58
İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam'ın eğitime kazandırdığı okulun engelli öğrencileri güzel bir sürpriz yaşadı. Orta ve ağır düzeydeki zihinsel engellilerin eğitim gördüğü Mehmet Ali Susam Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden Susam, okul yöneticilerinden eğitimler hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin sevgi gösterileri ile karşılaşan Susam, İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata'nın katkılarıyla hazırlanan 80 çift bot ve ayakkabıyı merkez öğrencilerine hediye etti.

Eğitimin her birey için en doğal ve en temel hak olduğuna değinen Susam, "Türk toplumu engelli vatandaşlara karşı daha duyarlı olmalı. Sosyal yaşamın önemli bir mozaiği olan esnaf camiası, bu çocuklar için farkındalık yaratmak adına yine örnek bir girişimde bulundu. Merkezde özel eğitim programları uygulanarak engelli çocukların sosyalleşmesi ve becerilerini geliştirmeleri sağlanıyor. Okul açıldığından bu yana yaptığım ziyaretlerde, eğitime ilk başlayan genç ile mezun olan öğrenci arasında çok büyük farklılıklar olduğunu gözlemledim. Okul mezunları toplumla ve ailesiyle bağ kurabilme, kişisel gelişim sağlama gibi konularda önemli mesafeler kat ediyor. İçine kapanık okula başlayan genç, folklör oynayan, tiyatro yapan, insanlarla ilişkiye girebilen konuma ulaşıyor. Bu yönde farkındalık yaratacak, bu çocukların gelişmesini sağlayacak zihniyete ihtiyacımız var. Onların kendi kendilerine yetebilir hale gelmeleri, becerilerini geliştirmeleri toplumsal huzur açısından da gerekli. Toplumdaki her birey bu konuda sorumluluk hissetmeli, engelli gençlere ve ailelerine destek olmalı” diye konuştu.


SEVGİ YOLU TALEBİ
Atatürk Mahallesi Muhtarı Sedat Erşahin de, okulun yanındaki caddeye dikkat çekerek, "Bu yolun arkasında daha geniş yol var. Bu çocuklar engelli ve yol tehlikeli olabiliyor. Trafik akışına çok büyük faydası olmayan bu yolun trafiğe kapatılması için çalışmalar yapıyoruz. Burada sevgi yolu oluşturulabilir" dedi. 

Okulun Buca'da tek olduğunu işaret eden İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata ise, "Biz diğer kurum ve kuruluşlara da örnek olmak için bu katkıyı veriyoruz. Toplumsal yaşamda dışlanan, göz ardı edilen engelli gençlere karşı herkes duyarlı olmalı. Bu gençleri evlere kapanan, içine dönük insan olarak değil, aktif, gülen, gücü yettiğince üreten ve sosyalleşebilen bireyler olarak yetiştirmek için herkes elini taşın altına koymalı" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.