Dolar 32,2247
%0.14
Euro 34,9384
%0.27
Altın 2.418,500
%0.36
Bist-100 10.677,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelli, muhtaç ve yaşlılara özel hizmet

Engelli, muhtaç ve yaşlılara özel hizmet

Geçtiğimiz aylarda beş yıllık yol haritası olacak 2014-2019 stratejik planını hazırlayan Karabağlar Belediyesi, Türkiye çapında örnek sayılabilecek bir sosyal projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Halka eşit hizmet götürmek için çeşitli projeler üreten ilçe belediyesi, engelli, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlara yerinde bakım hizmeti sağlayacak.

  • Ege Postası
  • 10.11.2014 - 12:22
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İlçe genelinde birçok yeni projeyi hayata geçirmeye hazırlanan Karabağlar Belediyesi, halka istihdam ve çeşitli olanaklar sağlayan çalışmalarının yanı sıra, sosyal belediyecilik anlamında da örnek bir çalışmanın startını vermeye hazırlanıyor.

 
 
PROJE, SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ OLACAK
İzmir’in en büyük ilçesi Karabağlar’da yerel yönetim ülke çapında örnek olacak bir hizmetin altına imza atacak. Çalışmaları devam eden proje kapsamında engelli, yaşlı, kimsesiz ve yardıma muhtaç vatandaşlara evde sağlık bakımı ve temizlik hizmetleri sunacak. Ülke genelinde benzer hizmeti götüren ilçe belediyelerinin yaptığı çalışmaları incelemeye alan Karabağlar Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çatısı altında oluşturulacak birim ile hizmeti vatandaşların ayağına kadar götürecek.
 
PERSONEL ÖZEL EĞİTİM ALACAK
Diğer ilçelerdeki benzer çalışmaları ve projeleri baz alacak olan Karabağlar Belediyesi, yapılacak işbirliği kapsamında, 20 kişilik bir hizmet birimi oluşturarak personelin eğitim almasını sağlayacak. Özel eğitim alan belediye personeli, kapsam dahilindeki vatandaşlara randevu sistemi ile hizmet ulaştıracak.
 
ENGELLİ, MUHTAÇ VE YAŞLILARA ÖNCELİK
2015 yılında başlaması planlanan proje kapsamında belediyenin özel araçlarıyla gezici hizmet verecek olan yardım ekibi, fiziksel olarak evini temizleyemeyecek (yaşlı, hasta, engelli), maddi açıdan bakıcı ve temizlikçi çalıştıramayacak durumdaki kişilere, ev temizliği ve kişisel bakım gibi imkanlar sunarak evlerinde daha temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşayabilmelerine yardımcı olmak amacıyla hizmet verecek.
 
TÜRKİYE’DE BENZER ÖRNEKLER
İzmir’de engelli ve yaşlılara sosyal yardımlar kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Belediyesi, Bayraklı Belediyesi, Gaziemir Belediyesi, Çiğli Belediyesi de benzer hizmetleri sunuyor. Diğer yandan, Aile ve Sosyal Bakanlığı da başvuru üzerine, il müdürlüğü bünyesinde bilgileri mevcut ve kayıtlı vatandaşlara da devlet yardımı olarak aynı hizmeti ulaştırıyor. Türkiye’de de Ankara’nın Çankaya Belediyesi, Antalya, Kocaeli, Eskişehir, Muğla, İstanbul gibi illerde engelli ve yaşlılara yönelik benzer sosyal projelerin örnekleri bulunuyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.