Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
En acı makbuz

En acı makbuz

Karabağlar'da kaza sonrası çıkan kavgada polis memuru tarafından iki oğlu vurulan Nusrettin Barlak, bir de 600 liralık trafik cezası alınca yıkıldı

  • Ege Postası
  • 28.09.2012 - 10:05

İzmir'in Karabağlar İlçesi Eskiizmir semtinde, geçen Ağustos ayında trafik kazası sonrasında çıkan tartışmada, polis kurşunuyla ölen 26 yaşındaki Emrah Barlak'ın acılı babası Nusrettin Barlak (56), ikinci şoku yaşıyor. Talihsiz olayda oğlu Emrah Barlak'ı yitiren diğer oğlu Erhan Barlak ise yaralanan Nusrettin Barlak'ın adresine gelen 600 TL tutarındaki trafik cezası makbuzu aileyi ikinci kez yıktı.

40 GÜN SONRA

Olay günü ekip otosuna çarpan otomobili ehliyetsiz kullandığı için oğlu Erhan Barlak'a "Sürücü belgesiz araç kullanmak" suçundan gelen 600 TL'lik faturaya isyan eden acılı baba Nusrettin Barlak, "Olaydan tam 40 gün sonra, oğlumun vefatının 40'ıncı gününde gelen bu fatura, yüreğimizi ikinci kez yaktı. Tamam, kanunen böyle bir şey gönderilmesi prosedür gereği olabilir ancak, acımıza saygı duyulmasını isterdik. 600 lira benim oğlumdan değerli olmamalı" dedi.

TUTANAK TARTIŞMASI

Olay Karabağlar Limontepe'de Kahveler Durağı 3820 Sokak'ta 12 Ağustos Pazar günü saat 15.00 sıralarında meydana gelmişti. İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli ekip otosu iddiaya göre; devriyeden sonra yol kenarına park etti. Bu sırada 24 yaşındaki ehliyetsiz olan Erhan Barlak'ın kullandığı 09 YG 987 plakalı otomobil, ekip otosuna çarptı.

Ekipte görevli polis memurları, kazayla ilgili tutanak tutmak istedi. Ancak tutanağın ehliyeti olan bir arkadaşlarına yazılmasını isteyerek ceza yazılmasına engel olmak isteyen Erhan Barlak ve yanındaki ağabeyi Emrah Barlak ve Faruk Karhan ile polis memurlarının arasında tartışma çıkmıştı.

ÖNCE BİBER GAZI

Yaşanan arbedede polis memurları biber gazı sıktıktan sonra havaya ateş açtı. Bunun üzerine Emrah Barlak, Erhan Barlak ve Faruk Tarhan sandalyeyle polis memurlarının üzerine yürüdü. Bu sırada polis memuru İ.K, silahını ateşlemesiyle, Emrah Barlak karnından, kardeşi Erhan Barlak ve Faruk Karhan bacaklarından vurulurken o sırada yoldan geçen H.A. adlı kişi seken kurşun nedeniyle yaralanmıştı. Vücuduna 3 kurşun isabet eden Emrah Barlak kaldırıldığı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.

CENAZEYE KATILDILAR

Polis kurşunuyla hayatını kaybeden Emrah Barlak, Eskiizmir Yıkık Kemer Camii'nde, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın da katıldığı cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanmıştı. Polis memuru İ.K, sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Talihsiz olay sonucunda bir oğlunu kaybeden, diğer oğlu ise yaralanan acılı baba Nusrettin Barlak, evlat acısını yüreğinde yaşarken, olayın üzerinden tam 40 gün sonra evine gelen 600 TL'lik ceza faturası ile ikinci şoku yaşadı.

 "Yüreğimdeki ateşi kim söndürecek'"

Olay sırasında ekip otosuna çarpan aracı ehliyetsiz olarak kullanan oğlu Erhan Barlak adına "Sürücü belgesiz araç kullanmak ve sürülmesine izin vermek" suçundan gelen 600 TL'lik faturaya isyan eden acılı baba Nusrettin Barlak, "Kaybettiğim oğlumun vefatının 40'ı çıkar çıkmaz bu fatura bize geldi. Bu olayda bir oğlumu kaybettim bir oğlum hala yaralı ve tedavisi sürerken ve yüreğimde yaşadığım ve hiç sönmeyecek olan bu evlat acısı varken bu fatura beni derinden yaraladı. Acaba bu neyin faturası diye sormak istiyorum" dedi.

6 ÇOCUK BABASI
Tepkisini dile getiren 6 çocuk babası Nusrettin Barlak, "Olay sırasında diğer polis memurları meslektaşlarına engel olamazlar mıyd? Eğer onlar buna engel olsaydı, ne benim oğlum ölecekti, ne de kendileri bir zarar görecekt? İşte bu yüzden diğer polis memurlarının da suçlu olduğunu düşünüyorum. Buna göz yummayacaklardı. Arkadaşlarının elinden silahı alıp sen ne yapıyorsun diyemezler miyd? Yüreğimdeki ateşi kim söndürece? Miktarı önemli değil ama evime gelen bu fatura bizi ikinci kez yaralamıştır. Bu acının üzerine adeta tuz biber ekmiştir. Bu faturayı oğlumun cenaze namazında bana taziyeye gelerek benimle beraber saf tutan ve Sayın Valimiz Cahit Kıraç ve İzmir Emniyet Müdürümüz Ali Bilkay'ın dikkatine sunuyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.