Dolar 32,1983
%-0.01
Euro 35,0196
%0.04
Altın 2.502,590
%0.08
Bist-100 10.719,00
%0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emniyet Müdürü Aşkın, Ege Üniveristesi’nde derse katıldı

Emniyet Müdürü Aşkın, Ege Üniveristesi’nde derse katıldı

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Selin Bitirim Okmeydan’ın 'Kültürlerarası İletişim' dersine konuk oldu Aşkın'dan uyuşturucu uyarısı

  • Ege Postası
  • 05.04.2019 - 15:44

İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Selin Bitirim Okmeydan’ın, A-7 sınıfında yapılan 'Kültürlerarası İletişim' dersine katılarak, gençlerle bir araya geldi. Derse, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, Komiser Yardımcısı Betül As, Uzman Psikolog Fatma Birgi ve öğrenciler katıldı. Derste, 'Huzur ve asayişin sağlanmasında kent kültürü' başlığı altında konuşan Aşkın, İzmir’de asayiş, trafik, terör ve uyuşturucu ile mücadele konularına değindi. İnsanın, toplum içinde güven ve huzurla yaşamayı ve hayatta kalmayı hak ettiğini belirten Aşkın, "Güven içinde yaşamak ve bir düzen içinde olunması için devlete ihtiyaç vardır. İnsan, fikirlerinden dolayı ötelenmediği, siyasi olarak her düşüncenin ortaya çıktığı, sadece fikirlerin çatıştığı, hukukun üstünlüğünün olduğu, eşit eğitim, sağlık ve ulaşım hizmetlerinden yararlandığı, çoğulcu, katılımcı demokrasinin olduğu bir anlayışla varlığını sürdürmeyi hak ediyor" dedi.

Terör konusunda da konuşan Aşkın, "Terör, insanlığın en büyük düşmanıdır. Güvenlik, terörle mücadelede insan hayatı için en önemli basamaktır. Bu ülkede vatanı için canları pahasına savaşan Hasan Tahsin’ler, Fethi Sekin’ler, Ömer Halisdemir’ler oldukça mücadele her zaman olacaktır. Milletler kahraman evlatların omuzlarında yükselir" diye konuştu.

'UYUŞTURUCUYA HİÇ AMA HİÇ YAKLAŞMAYIN'

Aşkın, uyuşturucu ile mücadele konusunda da oldukça hassas ve titiz çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "İzmir’de uyuşturucu ile mücadelede oldukça sıkı bir çalışma içindeyiz. Tek bir gencimizin dahi uyuşturucu yüzünden ölmemesi için çalışıyoruz.  Bu konuda sizlerden de destek bekliyoruz. Uyuşturucu İnsanı en alçaltan şeydir. Uyuşturucu kullanıcılarının ne hallere düştüklerini maalesef sürekli gözlemliyoruz. Siz gençler, uyuşturucuya hiç ama hiç yaklaşmayın. Bizlere düşen çok çalışmak, bilimle uğraşmak, bildiklerini insanlara anlatmak, sorunlarla yüzleşmek başka fikirlere saygılı olmak" dedi.

Aşkın, ayrıca ders boyunca öğrencilerin hayal ettikleri devlet düzeni ile ilgili onlarla fikir alışverişinde bulundu.

'İNSANA DOKUNMAK ÖNEMLİ'

Aşkın’a katılımı için teşekkür eden Dekan Prof. Dr. Dilek Takımcı, "Böylesine güzel bir vizyona sahip, kentimizin huzur ve güvenini sağlamak için yoğun çabalar gösteren sayın emniyet müdürümüzü ağırlamak bizim için gurur verici. İnsana dokunmak önemlidir, siz bugün düşünceleriniz ve sözlerinizle bizim hayatımıza dokundunuz" dedi.

Dersin sonunda Prof. Dr. Dilek Takımcı, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’a Ege Üniversitesi rozeti takarak çiçek verdi, daha sonra Prof. Dr. Takımcı, Dr. Okmeydan ve Aşkın, dekanlık makamında bir süre sohbet etti. (DHA)

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.