Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emine Erdoğan İzmir'e geliyor

Emine Erdoğan İzmir'e geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, yarın (Salı) İzmir'de 81 ilin vali eşleriyle "Gönül Elçileri" projesini konuşacak ve koruyucu aile sayısının artırılmasını isteyecek.  Koruyucu aile sayısının artırılmasını isteyecek

  • Ege Postası
  • 27.11.2017 - 14:07

 HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Uzman Doktor Dilek Didem Ayyıldız’ın ev sahipliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde 81 ilin vali eşleri Salı günü İzmir'de toplanacak. Kaya Termal Otel’de sabah saatlerinde başlayacak Gönül Elçileri Projesi kapsamında, koruyucu aile sayısının arttırılması amaçlanıyor. Emine Erdoğan’ın sabahki toplantının ardından Kaya Termal Otel önünde gerçekleşecek Bereket Ormanları Projesi programıyla da İzmir ve ilçelerinde 500 bin fidan dikimi projesinin startını da vermesi bekleniyor.

81 İLİN VALİ EŞLERİ DE TOPLANTIYA KATILACAK

Yuva ve yurtlarda kalan çocukların koruyucu aile yanına verilmesini amaçlayan Gönül Elçileri Projesi kapsamında İzmir’e gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 81 ilin vali eşleriyle birlikte yapılacak toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirecek. Ardından gerçekleşecek konuşmaların ardından İstanbul’dan sonra en fazla koruyucu aile oranına sahip İzmir’de sayının daha fazla arttırılması için neler yapılacağı ve yol haritası ele alınacak.

KORUYUCU AİLE SAYISINDA İLK SIRALARDA OLAN İZMİR’DE SAYININ ARTTIRILMASI AMAÇLANIYOR

Emine Erdoğan himaye ve destekleriyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı eliyle yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında bugüne kadar 4 bin 223 kişi koruyucu aile oldu, koruyucu aile yanına verilen çocuk sayısı ise 5 bin 140’a ulaştı. İzmir’de Salı günü gerçekleşecek toplantıyla bu sayının daha da arttırılması yönünde çalışma başlatılacak.

KORUYUCU AİLELERE DEVLET DESTEKLİ ÖDEME YAPILIYOR

Koruyucu aile anına yerleştirilen çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilmelerine ilişkin harcamalara Bakanlık eliyle çocuk başına belirlenen oranlarda net ödeme yapılıyor. Engelli çocuklar için aylık bakım ödemesi ise yüzde 50 oranında arttırılarak veriliyor. Okul masrafları için her yıl Eylül ayında üç kat aylık bakım ödemesi, giyim masrafları için de Nisan ve Ekim aylarında iki kat aylık bakım ödemesi yapılıyor. Çocukların okul yemek ücretleri, servis giderleri, kurs bedelleri de devlet tarafından karşılanıyor.

500 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK, İLK FİDANI EMİNE ERDOĞAN DİKECEK

Emine Erdoğan, Kaya Termal Otel’de sabah gerçekleşecek Gönül Elçileri Projesi toplantısı sonrasında da Bereket Ormanları Projesi kapsamında 500 bin fidan dikiminin startını verecek. Emine Erdoğan, Kaya Termal Otel önündeki ormanlık alanda ilk fidan dikimini gerçekleştirecek. İzmir ve ilçelerinde eş zamanlı gerçekleşecek fidan dikimi töreninde canlı yayın bağlantıları da yapılacak.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.