Dolar 32,2959
%-0.57
Euro 34,6858
%-0.35
Altın 2.410,850
%-0.49
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emeklilerden 'korsan' değiliz açıklaması

Emeklilerden 'korsan' değiliz açıklaması

Emekli –Sen Tüm Emekliler Sendikası, haklarında gündeme getirilen korsan sendika iddialarını yaptıkları basın açıklamasıyla yalanlandı. Sendikadan o iddialara yalanlama

  • Ege Postası
  • 17.01.2018 - 14:46

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI  - Emekli –Sen Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Salman Hürkardeş ve Genel Sekreteri Hüseyin Gül, Tüm Emekliler Sendikası Basın Yayın Halkla ilişkiler ve Araştırma Genel Sekreteri Aynur Ataş sendikaları hakkındaki korsan iddialarını yayımladıkları bir basın açıklamasıyla yalanladı. Basın ve kamuoyuna saptırılmış bilgiler verildiğini ifade eden basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Ülkemizde 12 milyon emekliyiz, emeklilerin yarıdan fazlası emekli açlık sınırının( 2017 sonu itibariyle 1.600.00 TL.) altında maaş almaktadır. Her yıl maaşlarımıza yapılan zam iş başındaki hükümetlerin insafına kalmakta, yapılan zamlar gerçek enflasyonun altında kaldığı için ekonomik olarak bir önceki yıldan daha kötü şartlarda yaşamak zorunda kalmaktayız.

Emekliler olarak bize kaderimizmiş gibi dayatılan tek taraflı ücret belirtilmesine razı olmak zorunda değiliz. Bu kötü şartları değiştirmek mümkündür ve bunu gerçekleştirmenin yolu örgütlü olmaktan geçer.Onun için de Tüm Emekli Sen’de bir araya geliyoruz…

EMEKLİ SEN’E ÜYE OL, ÜYE KAYDET

SENDİKAL SÜRECİMİZ:

1995 yılında DİSK öncülüğünde Tüm Emekliler Sendikası kuruldu. 7 yıl içinde 60 bin üyeye ulaştı. Ancak 2003 yılından bu güne kadar mevcut genel başkan sonra Veli Beysülen yönetimleri süreci başladı. İç hukukta açılan davalar kaybedildi, sonuçta 2007 yılında Ankara 17 Asliye hukuk mahkemesinde kapatma kararı çıktı. Dava AİHM’de beklemektedir.

Örgüt hukuksal sürecin gereklerini yeterince yerine getirmeyince, 2017 yılına gelindiğinde üye sayımız 60 binlerden 7-8 binlere düştü ve bunların da büyük çoğunluğu kağıt üzerinde olan sanal üyeliklerdir.

TÜM KARARLAR MERKEZDEN ALINDI:

Genel Merkez’in bireysel ve kişisel kararlarına karşı muhalefet edenler dikkat alınmadığı gibi disipline verildi, görevden uzaklaştırıldı, DİSK’in ve Emekli Sen’in temel ilkeleri unutuldu. 

Sınıf ve Kitle Sendikacılğı, tabanın söz karar hakkı, demokratik merkeziyetçilik, demokratik katılım, kollektif denetim gibi ilkeler rafa kaldırıldı.

Yerine ben merkezci, bürokratik ve tasfiyeci sendikal anlayış hakim oldu.

2015 Genel Kurul’u örgüt içi dinamiklerinin “artık yeter” dediği genel kuruldu.

BU kongrenin ardından, MYK’nın aldığı kararlar içinde, Tüzüğe rağmen aidatların SMS şirketi yoluyla toplanması yoğun eleştirilere neden oldu.

Uygulama hem tüzüğe aykırıydı ve Genel Kurul’da böyle bir karar alınmamıştı.

İTİRAZ EDEN ŞUBE/TEMSİLCİLİKLER GÖREVDEN ALINDI:

Konak, Manisa, Sincan, Bursa, Çankaya, Mersin, Bornova, Kadıköy, Burhaniye, İç Anadolu Teenssilcisi, Ege Bölge Temsilci Yardımcısı, Gebze, Söke, Samsun, Bolu, Düzce, Uşak, Balıkesir, Yalova, Tarsus, Küçükkuyu, Buca, Antalya, Adana, Aksaray, Yenimahalle, Karşıyaka, Kocaeli, Esenyurt, gibi toplam 29 birimde şube yönetim kurulları ve temsilcilikler, Disiplin Kurul’u sonuçları bile beklenmeden görevden uzaklaştırıldılar.

BİRLEŞİK MÜCADELENİN KOŞULLARI OLGUNLAŞMIŞTI:

Toplam 160 delegeden 81’nin imzası ile olağanüstü kongre istendi. Genel merkez buna direndiyse de 13 Kasım 2016 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul’a engel olamadı.

Merkezin elinde %80’ni atanmış kurullar kaldı. Emekli Sen de yeniden örgütlenme anlatışı ile yoluna devam etti.

YENİ SENDİKA DEĞİL, YENİDEN SENDİKA: 

Ya yeni bir yol bulacak, ya da yeni bir yol açacaktık.

Kendimize ayrı bir sendika kurmadan, ayni  sendikayı yeniden kurmak için kolları sıvadık.

DİSK YÖNETİMİ “İÇ İŞLERİNİZE KARIŞMAYIZ” DEDİ:

DİSK yönetimiyle sürece önelik çözüm üretmesi için yazılı/sözlü dört görüşme yaptık “SENDİKALARIN İÇ İŞLEYİŞİ BİZİ İLGİLENDİRMEZ” dediler.

“İşimize bakmalıyız, yerel çalışmaları daha etkili kılmalıyız. Planlı, takvimli çalışmalı, daha disiplinli, daha üretken olmalıyız” dedik ve yola koyulduk.

DANIŞTAY KARARI “EMEKLİLER SENDİKA KURABİLİR” DEDİ

İktidar yanlısı Yeni Emekli Bir Sen 26 Eylül 2013’te kuruldu. Başvurunun ardından dosya İçişleri bakanlığı’na gitti. Bakanlık başvuruyu reddetti. Konu İdare Mahkemesine, oradan da Danıştay’a taşındı.

Danıştay 10. Dairenin 10 Aralık 2016 tarihinde verdiği kararla; Anayasa’nın 17.-51. Ve 90. Maddeleri ile İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesinin 11. Maddesi gereğince “Emeklilerin Sendika” kurabileceğine hükmetti. 

EMEKLİ SEN YENİDEN KURULDU:

Danıştay’ın bu kararı üzerine Emekli Sen Yönetimi, Başkanlar Kurulunca yetkilendirilen 52 kurucu  üye Tüzük ve gerekli belgeler hazırlanarak yeniden sendika kurma kararı alındı. Böylelikle fiili olarak yürüttüğümüz sendikal faaliyetlerimizi yasal sürece uydurma kararı alınarak 20 şubat 2017 tarihinde Ankara İl Dernekler Müdürlüğüne başvurularak 28613 sayı ile kayıt alınmış ve tüzel kişilik kazanılmıştır.

EMEKLİ SEN TÜM ÜLKEDE YENİDEN KURULUŞ HEDEFİYLE ÖRGÜTLENİYOR:

Tüm Emekli Sen bu kuruluş sürecinden sonra ortaya koyduğu; Sınıf ve Kitle sendikacılığı, katılımcı, şeffaf, tabanın söz ve karar sahibi olduğu, hesap veren, hesap soran, planlı, programlı ilkeli bir bakışla tüm Ülkede örgütlenmeyi hedef almıştır.

Bu bakış tarzıyla tabanda ciddi bir destek bulmuş ve 9-10 aylık kısa bir dönemde 60 birimde(İl/İçe) örgütlenmiş, çalışmalarımız hızla devam etmektedir.

15 Ekim 2017 tarihinde Çankaya İlçe Seçim Sandık Kurulu Başkanlığı gözetiminde, Siyasi parti temsilcileri, Sivil toplum Örgütleri ve Demokratik Kitle Örgütlerinin katıldığı 1.Olağan Genel Kurulumuzu yaparak Mazbatalarımızı ilgili seçim kurulundan aldık.

Önümüzdeki süreçte, ortak bir dil kullanarak 81 İl’de; gençlik, kadın, emek mücadelesi, ekoloji, kamu emekçileri, emekliler, spor, sanat, bilim gibi toplumsal alanların birleşik mücadelesi önemlidir. Siyasal alan çalışması yürüten emekli arkadaşlarımızın önümüzdeki dönem, Emekli Sen çalışmalarını önemsemelerini ve görev alarak destek vermelerini bekliyoruz.

Emekliler olarak, rehavet, günlük yaşam, sağlık ve öbür dünya düşleri içinde kaybolmayacağız. Tersine “yaşımız ne olursa olsun bu dünya bizim için önemlidir” diyerek örgütlü yaşamaya devam edeceğiz.

Yaşasın örgütlü mücadelemiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.