Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Elektrik değil yeğen çarptı

Elektrik değil yeğen çarptı

İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde AK Partili belediye yönetimiyle gerginlik yaşayan Damlacık Mahallesi’nin başına gelmeyen kalmadı. Muhtar Mehmet Küntür’ün anlattığına göre, Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun basın danışmanının yeğeninin karıştığı bir ay önceki kavganın ardından “Üvey evlat” muamelesi görmeye başlayan mahalle, temizlik hizmetleri son bulurken, her yer karanlığa gömüldü.

  • Ege Postası
  • 29.08.2014 - 14:17
EGEPOSTASI  / HABER SERVİSİ – Tasarruf tedbirleri gerekçesiyle çok sayıda işçisinin işine son veren AK Partili Kemalpaşa Belediyesi’nin, şimdi de bir kavga yüzünden koskoca bir mahalleyi cezalandırdığı öne sürüldü. Bir ay önce, Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun danışmanının yeğeninin karıştığı mahalledeki kavganın ardından, temizlik hizmetleri son bulurken, iddiaya göre mahallenin sık sık elektriği kesildi, arızalar bir türlü giderilmedi.
Recep Tayyip Erdoğan'ın Köşk seçimleri öncesi, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yapacağı  miting için AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanlığı, seçim aracıyla Kemalpaşa mahallelerini dolaşıp mitinge davet anonsu yaparken, Damlacık’ta istenmeyen bir olay yaşandı. Daha önce köy olan, yeni yasal düzenlemeyle mahalleye dönüştürülen Damlacık’ta Başkan Uğurlu’nun danışmanı Mehmet Ali Demirtaş’ın yeğeni Mehmet Demirtaş’ın da bulunduğu araçtan, bayrak ve afiş almak isteyen çocuklar, aracın peşinden koşturdu. Buna sinirlenen yeğen Demirtaş, iddiaya göre araçtan inip çocukların peşinden koşturdu, hakaret etti. Bu durumdan rahatsız olan yetişkinlerle Demirtaş arasında tartışma yaşandı, ancak yeğenin öfkesi dinmedi. Yeğen ile vatandaşlar arasında arbede çıktı. Yeğen, araca binip uzaklaştı, ancak o günden sonra mahallenin üstüne “karanlık” çöktü.

SAYAÇ SANCISI
Damlacık Mahallesi Muhtarı Mehmet Küntür, bu olayın ardından hayatlarının karardığını, TEDAŞ’ın, evlerdeki sayaçların bina dışına, sokağa bakan yüzüne konulmasını istediğini belirterek, şunları söyledi:
“Örneğin mahallede elektrik kesiliyor. Arıza diyorlar. Mahalle 4-5 gün zifiri karanlıkta kalıyor. İlgilenen yok. Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce, buraya parti arabası geldi. Orada başkanın danışmanının yeğeniyle vatandaş tartıştı. Bu olay yüzünden cezalandırılıyor. Bana göre belediye başkanı, TEDAŞ ile işbirliği yapıp mahalleyi cezalandırıyor. Daha önce 10-15 kişiye, sayaçların dışarı alınması için ihbarname verdiler. Ben yardımcı oldum, o sorunu çözdük. Geçtiğimiz günlerde görevliler yine geldi, aynı gerekçeyle 4 kişinin daha elektriğinin kesileceğini söylediler, bağırdılar, çağırdılar.




SIRADAN KESİN
Sonra müdür telefon etti dedi. Hiç 4 kişiyle uğraşmayın, sıradan kesin demiş. İnsanlar evinde değil. Dolabında eti, yemeği var. Müdürü aradım. Tebligat gelmedi dedim. Adam işte, tarlada, fabrikada. Durumdan haberi yok. ‘Biz kesiyoruz, sayacı yaptırsın’ dedi. Komple başladılar kesmeye. Belediyeyi aradım. Müdahale ettim. Pazartesiye kadar yapılmazsa jandarmayla gelip keseceklerini söylediler. Tepki gösterdim. ‘Milleti ayaklandıracaksınız. Bu iş çığırından çıkar’ dedim. Şimdi pazartesi ne olacak bilmiyorum. Hiçbir mahallede böyle bir sorun yok. Sadece bizim mahallemizde var. Biz sayacımızı niye yola koyalım ki. Yağmur yağar, hırsızı gelir şarteli indirir, çocuklar oynar elektrik çarpar. Sayaçlar evin içinde değil, avlularda. Okunması mümkün. Ama sürekli bize güçlük çıkarıyorlar.”

TEMİZLİK BİTTİ
Geçen dönem mahalle olmadıkları halde, belediyenin 15 günde bir meydanı, sokakları yıkayarak temizlediğini, cemide temizlik yaptığını, ancak belediyenin şimdi mahalle olan Damlacık’ta sadece çöp topladığını belirten Muhtar Küntür, “Hizmet istiyoruz. Bu mahalleden AK Parti’ye 350 oy çıktı. Bu işin oyla alakası yok. Sadece o olay yüzünden cezalandırılıyoruz” diye konuştu.
Mahalle halkından Nuri Aksoy da “Seçim bittikten sonra başkan mahalleye bir kez geldi, ‘Bundan sonra hiçbir şekilde bu köye yardım etmeyeceğim, yaklaşmayacağım bile’ dedi. Yani bir kez geldi, onda da tehdit etti” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.