Dolar 32,6139
%0.43
Euro 34,7867
%0.16
Altın 2.500,620
%0.65
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ekip çizik mi yed? Yüksel'den ilk değerlendirme!

Ekip çizik mi yed? Yüksel'den ilk değerlendirme!

CHP İzmir’de önseçim geride kaldı, sandıkta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’e yakın isimler hüsran yaşadı. Kocaoğlu-Yüksel yapısının en önemli isimlerinden Hülya Güven ve Mustafa Moroğlu sandıkta en büyük hayal kırıklığını yaşayan isimler olurken, milletvekilliği için başvuru yapmayan Yüksel, Ege Postası’na önseçim sonuçlarını değerlendirdi. Yüksel'den önseçime yönelik ilk değerlendirme

  • Ege Postası
  • 01.04.2015 - 10:41
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de 16 yıl sonra yapılan önseçim büyük heyecana sahne olurken, her iki bölgede ilk 10’a girerek milletvekili adayı olmayı başaran isimler de belli oldu.  Sandıkta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’e yakın isimler hüsran yaşarken, “Ekip çizik yedi. CHP İzmir’deki hâkim siyasi yapının kan kaybı sürdü” yorumları yapıldı. Kocaoğlu-Yüksel  yapısının en önemli isimlerinden Hülya Güven ve Mustafa Moroğlu sandıkta en büyük hayal kırıklığını yaşayan isimler oldu. İkili önseçimde gerilerde kaldı.

SONUÇ ŞAŞIRTMADI
2015’te milletvekilliği düşünmediği için aday adayı olmayan Alaattin Yüksel, önseçimin ardından Ege Postası’na değerlendirmede bulundu. Sonucun kendisini şaşırtmadığını belirten Yüksel,  “Aşağı yukarı tahmin ettiğim isimler seçildi. Üyenin kararıdır. Üyenin kararına herkes saygı göstersin. Başından beri söyledik en doğru kararı üye verecek diye... Katılım bence gayet iyi. Düşük yorumları yapılıyor. Bence doğru değil. Bu yorumları yapanlar bu işleri bilmiyorlar. Genel Başkanımız da iyi bir destek aldı. 62 bin aktif duyarlı üyesi var demek ki partinin. Başka bir partide yapılsa böyle bir sonuç alamazlardı” dedi.

AKP UZANTISI YAYIN ORGANLAIRNIN TAHRİKİ
Önseçimin ardından yapılan “Kocaoğlu-Yüksel yapısı sandıkta çizik yedi” yorumlarının doğru bir değerlendirme olmadığının altını çizen Yüksel, “ Bütün adaylara eşit mesafede olduğumuzu yinelemiştik. Bu yorumlar sağlıklı değil. CHP içinde ayrılık yaratmak isteyenler var. Bunlarda AKP uzantısı yayın organlarının tahriki…Partili arkadaşlarımızın bu oyuna gelmemesini öneririm.Hep birlikte 7 Haziran’a odaklanalım” dedi.

ÜYENİN TAKDİRİ
Güven ve Moroğlu’nun sandıkta gerilerde kalmasıyla ilgili değerlendirmede yapan Yüksel, şunları söyledi;
“2 arkadaşımızda hem mecliste hem İzmir’de en çok çalışan isimler arasındaydı. Üyenin takdiridir. Yeterince belki kendilerini anlatamadılar. Farklı nedenler olabilir.  Bence değerli arkadaşlarımızdı her ikisi de. Ancak göreceksiniz ki en çok bu iki arkadaşımız hem üyenin hizmetinde olacak, hem ulaşabilinir noktada olacak hem de genel seçim sürecinde ön sıralarda çalışacaklardır”
 
 
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.