Dolar 32,5018
%-0.12
Euro 34,9176
%0.26
Altın 2.439,860
%0.69
Bist-100 9.710,00
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eğitim toplantısına Kocaoğlu damgası: İhanet ve önseçim çıkışı!

Eğitim toplantısına Kocaoğlu damgası: İhanet ve önseçim çıkışı!

CHP Belediye Meclis Üyeleri Eğitimi, İzmir Bölge Toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu damga vurdu. Parti içi önemli mesajlar veren Kocaoğlu, “Bir partili, genel ve yerel seçimde eğer partisine ihanet ediyorsa parti aleyhine çalışıyorsa bu kişinin CHP ile ilişkisinin mezara kadar kesilmesi gerekir” dedi. Kocaoğlu, milletvekili adaylıkları noktasında İzmir’de delegeyle önseçim yapılmasını talep etti.Toplantıya katılan Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, iktidarın eğitim, sağlık, kentleşme, ekonomi politikalarını eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 23.10.2014 - 11:10
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Belediye Meclis Üyeleri Eğitimi, İzmir Bölge Toplantısı Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde başladı.  Toplantıya İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa illerinin CHP’li meclis üyeleri katıldı.Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş ve İl Başkanı Ali Engin'in de katıldığı  toplantının açılış konuşmasına imza atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu parti içi önemli mesajlar verdi.Kocaoğlu, belediye meclis üyelerinin halkla birebir tanışıp, yapılanları anlatacaklarını söyledi. Kocaoğlu, milletvekili adaylarının önseçimle belirlenmesini, partiye ihanet edenlerin mezara kadar CHP’ye dönmemelerini istedi.    



ÖNSEÇİM TALEBİ
Genel seçim sürecinde milletvekili adayları noktasında “önseçim” yapılmasını istediğini ifade eden Kocaoğlu, “ CHP’nin genlerinde önseçim isteği ve talebi var. Buna ben de dahilim. Önseçim yapılmasından yanayız. Önseçim yapıldığı zaman belediye başkan adayı meclis aday adayı milletvekili aday adayı kendisini ilçesine iline köyüne sunuyor, oradan bir geri dönüş alıyor. Önseçimi kazanamasa da küsmüyor, çalışıyor. Önseçim yapmazsanız ‘hakkım yendi, İzmir’de şu yedi, Ankara’da bu yedi, o genel başkan yardımcısı haksızlık yaptı’ diyor. Parti kendi paçasından aşağı doğru çekmeye başlıyor. Önseçim yapalım da nasıl yapalım. Önseçim üyeyle yapılabilir, delegeyle yapılabilir. Hangisi doğru sonuç verecekse. Hiç milletvekilimizin olmadığı yerde önseçimi üyeyle yapmak manipülasyonu önler. İzmir’de 36 bin kongre delegesiyle yapılacak seçimin en doğru olduğunu inanıyorum. Partimize güveneceğiz. Delegemize güveneceğiz. İzmir özelinde özellikle önseçim delegeleriyle ve kongre delegeleriyle yapılacak önseçimle belirlenmesini talep ediyorum. Tabiî ki genel merkez’in kontenjanı olacaktır. İzmir’de üyeyle yaparsanız delegeyle yapmazsanız öyle mahallemiz var yüzde 80 oy alıyoruz ama üye sayımız var. öyle mahallemiz var yüzde 50 oy alıyoruz ama üye sayımız çok fazla. O zaman temsilde adaleti bulamıyoruz.  Bu 36 bin kişi bize oy veren kişileri temsil ediyor” dedi.

'KOCAOĞLU'NDAN ARKAS'A 50.YIL JESTİ' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...


İHANET EDEN MEZARA KADAR CHP’YE GELEMESİN”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu,parti aleyhine çalışanlara yönelik disiplin mekanizmasının çalıştırılması mesajı verirken şunları söyledi;

“30 Mart’ta bir seçim geçirdik. Başarı, başarısız çıktık, tartışılır ama altı ay geçti ve birçok ilçemizde CHP’den aday adayı olmuş eski partililerimiz sonra herhangi bir partiden ya da bağımsız aday olmuş en az beş ilçemizi kaybetmemize neden olmuşlardır. İl başkanını beğenmeyebilirsiniz, ilçe belediye başkanını sevmeyebilirsiniz bu ayrı bir şey. Parti içindeki demokratik yarışta partili birbirine küsmemeli, darılmamalı ve seçimden sonra kenetlenmelidir. Ama bir partili, genel ve yerel seçimde eğer partisine ihanet ediyorsa parti aleyhine çalışıyorsa bu kişinin CHP ile ilişkisinin mezara kadar kesilmesi gerekir. Yapanın yaptığı yanına kar alırsa öbürü ne yapmasın. Kötü örnekler çoğalıyor ve kötü, siyasetmiş gibi kuralmış gibi bizim önümüze konuyor. Buna kesinlikle dikkat edilmeli. Kişilere kızabilirsin, CHP’ye kızdıysan senin artık burada yerin yok. Kişilere kızıp ‘CHP’de iktidara gelmesin' diyemezsin" 
 
 “BEL ALTI PROPAGANDA YAPILIYOR”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, seçim sürecinde bel altı propaganda yapıldığına dikkat çekerek, partilileri bu konuda uyardı ve halkın kavga istemediğini şöyle anlattı:  
“Bizim ülkemiz etki ve tepkiyle yönetiliyor. Etki tepki kavgayı getiriyor. Bizde de mücadele çetin geçiyor. Bel altı propagandalar bizi yıpratıyor. Daha iyi yapacağım. ‘Benim şöyle projelerim var’ demek çok doğru ama bel altına vurmak olmayan şeyleri icat etmeye çalışmak son derece yanlıştır. Başka zaman yok çalışacağız. Yapıcı olacağız. Toplum özellikle İzmir’de halk, kavga istemiyor. İnsanımızla barışık ve başarılı olmak zorundayız. CHP bu ülkenin temel direğidir. Olmazsa olmazıdır. Bize belirli görevleri CHP bahşetmiştir. Önce ülke sonra parti sıra gelirse şahıs.”     

MECLİS ÜYELERİ HALKLA BİRE BİR GÖRÜŞECEK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki CHP’li 115 meclis üyesinin önümüzdeki haftadan itibaren ilçeleri, köyleri ziyaret ederek, halkla birebir tanışacaklarını, hal hatır sorup, sorunları dinleyeceklerini söyledi. Kocaoğlu, bu çalışmanın nedenini şöyle anlattı;

“Meclis üyelerimiz özellikle yeni bağlanan ilçelere, ulaşamadığımız yerlerde dört kişilik gruplar halinde köyleri, mahalleleri, muhtarları, sivil toplum örgütlerini, çarşıyı, esnafı gezerek hem tanışacak, hem sorunları dinleyecek. Zaten sahada yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Arazi ve köy yollarını yapıyoruz. Haberleşme ağı kuracağız. İlçe belediyeleri kendi ölçeğinde bunu yapabilir. Belediyelerimizin yapacağı hizmet odaklı iletişim kurmak olacak. İlçe başkanlarımız, yönetimlerimiz siyasi odaklı çalışacak. Biz il ve ilçe yönetimlerine zemin hazırlayacağız. Ne yaptık ne yapıyoruz, neyi ne kadar zamanda yapacağız. Daha donanımlı, sorulan sorulara cevap verebilecek hale getireceğiz. Biz siyaset yapmayacağız. Tanışmaya geldik İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden geldik’ diyeceğiz. ‘Tanışmak hatır sormak için geldik’ diyeceğiz. Turdan sonra meclis üyeleri, haftanın bir günü halkla birebir ilişki kuracak vatandaşla telefon alışverişinde bulunacak. Meclis üyelerimiz aktif hale gelecek. Eskiden köylerde il genel meclis üyeleri bunu yapıyordu. Şimdi kapandığı için belediye meclis üyelerine böyle bir görev düşüyor.”

“VATANDAŞA ‘SEÇİM GELDİ GELDİLER’ DEDİRTMEYECEĞİZ”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, vatandaşa “Seçim geldi de geldiler” sözünü söyletmemek için saha çalışmalarını artıracaklarını söyledi. Kocaoğlu,  “Önümüzde genel seçim var. Erkene çekilir çekilmez belli değil. Ekonomideki dalgalanmadan dolayı erkene çekilmesi ciddi anlamda gündeme geliyor. Seçim akşam biter sonuç neyse odur ertesi gün siyaset başlar. Seçim öncesi köylere girmiştik. Seçimden sonra daha hızlı ve organize bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her zaman sahada olmak lazım. Vatandaşa ‘seçim geldi geldiler’ sözünü söyletmeyecek bir çalışma yapmamız gerekiyor” dedi. 


MECLİS ÜYELERİNE SERT UYARI
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, belediye meclis üyelerini şu sözlerle uyardı: 
“Daha meclis bitmeden parti içinde, grupta konuşulan konuların basına sızması doğru değil. Olayları kişiselleştirmeyin. Bundan kaçının. İzmir, AKP’ye teslim edilmesin diye insanlar sandıklara koştu. Ahmet, Ayşe belediye meclis üyesi olsun diye koşmadı. Bize oy verenlere saygı duyun. Asansörsüz apartmanlara çıkıp broşür veren kadınlara, çocuklarımıza torunlarımıza saygı duymamız lazım. Yerel, genel iktidara giden bir yoldur. CHP ülkeyi yönetemez gibi bazı bizim katılmadığımız önyargılar var. İzmir’de bunun böyle olmadığını anlatmamız lazım. İzmir’de belediye başkanları çok başarılı işler yapıyor ama bunu tanıtamıyoruz. Büyükşehir belediyesi her ay milyonlarca broşür basıyor. Son yapılan ulaşım sistemiyle ilgili değişikliğin vatandaşın alışkanlıklarını değiştirdi. Parti yöneticilerimiz vatandaştan daha çok eleştiriyor. Çiğli’de yaptığımız ilçe başkanları toplantısına ESHOT’tan iki teknokrat davet ettim bize teknik bilgiler verdi. Bizim tanıtım bütçemiz yok ama İzmir’de doğru şeylerin yapıldığını bilmemiz lazım.” 



Toplantıya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, iktidarın eğitim, sağlık, kentleşme, ekonomi politikalarını eleştirerek, “Güneydoğu’da açık ve saydam değiller. Kürt meselesinin çözümü insan haklarına özgürlüklere dayalı gerçek bir demokrasiden geçiyor. Demokrasi geriye götürülerek bu sorunlar çözülemez. Ortadoğu politikaları yeni Osmanlıcılık, tam bir hayalperestlik. Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi komşularıyla savaşan hale getiren bir insan” dedi. 

SEÇİM BİLDİRGESİ HAZIR
Karakaş, genel seçimlerde başarılı olmak için öncelikle partilinin buna inanması gerektiğine dikkat çekerek, genel seçimde seçmene neyin nasıl söyleneceği konusunda seçim bildirgesi hazırlandığını anlattı. Karakaş, şöyle konuştu:
“Bu kötü gidişin halkın oylarıyla değişeceğine inanan bir partiyiz. Eğer son seçimlerde istediğimiz sonucu alamadıysak dönüp kendimize bakacağız. Yüzde 30’ların üstüne çıkmak için ne yapmamız gerekir. Halkın sosyolojik yapısı, CHP tabanına çok uygun. Başarılı olmanın birinci koşulu, biz kimiz, kimlere öncelik veriyoruz, kimler için mücadele ediyoruz. Bunu belirlemeliyiz. Merkez Yönetim Kurulu, vizyon belgesi hazırladı, taslağı hazır. Halka da ‘siz de istiyorsunuz’ diye sorulacak. Parti içi demokrasi çok önemli. Kimi diyor ki ‘bakın MHP’den AKP’den ses çıkıyor mu’. Bu onların problemi.  Onlar reis partisi biz CHP’yiz. Ancak parti içi demokrasi, hakaret, küfür, aşağılama değildir. İyi ki kongrelerimizde çok aday çıkıyor. İyi ki bizim partimizde, Tayyip Erdoğan’ın verdiği emirle bin kişi elini kaldırmıyor. Seçmeni ikna etmek için çalışacağız. 2015 seçimleri çok önemlidir. Seçmene gideceğiz. Her kapıyı çalışacağız ama ne anlatacağı? O belge hazır. İyi bir dille yazıldı. Birkaç versiyonu var. Seçim bildirgesi bölgesel toplantılarda açıklanacak. Kapıyı çaldığımız zaman hepimiz aynı şeyi aynı üslupla kızmadan tepki göstermeden anlatmaya çalışacağız.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.