Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege sularında iki ayrı kaçak faciası: 6 çocuk öldü

Ege sularında iki ayrı kaçak faciası: 6 çocuk öldü

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, yasadışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen Suriye uyruklu kaçakların bulunduğu tekne olumsuz hava koşulları nedeniyle battı. Sahil güvenlik ekipleri 15 kaçağı kurtarırken, 2 çocuk hayatını kaybetti. Olumsuz hava şartlarını görünce kaçakların yolculuğa çıkmak istemedikleri, ancak organizatörlerin 'başka çare yok' demeleri üzerine tekneye bindikleri belirtildi. Öte yandan Çanakkale'nin Ayvacık'tan denize açıldıkları belirlenen kaçakları taşıyan lastik bot gece yarısı battı dört çocuk öldü Ege sularında iki ayrı kaçak faciası: 6 çocuk öldü

  • Ege Postası
  • 27.11.2015 - 10:27
3 yaşındaki Suriyeli Aylan, Bodrum kıyılarında yüzükoyun yatan cesediyle tüm dünyayı sarsmıştı. Dün gece Bodrum’da yine facia vardı. Bu kez batan teknede bulunan iki küçük kardeş Beren ve Dlen hayatını kaybetti. Teknede bulunan ve boğulma tehlikesi geçiren küçük Ceylan ise sağlık ekiplerinin müdahalesiyle hayata döndürüldü.


Ceylan’ın korku dolu bakışları her şeyi anlatmaya yetti. Yürek sızlatan bu habere de, tüm dünyayı ayağa kaldıran Aylan bebeğin fotoğrafını çeken Doğan Haber Ajansı muhabiri Nilüfer Demir ve Yaşar Anter imza attı.Bodrum’da iki küçük kardeş can verirken aynı saatlerde Çanakkale’de de gece yarısı batan botta 4 çocuk boğuldu.


Bodrum'un Bitez Mahallesi sahilinden yasadışı yollarla Yunanistan'a geçmek isteyen Suriyeli kaçakların bulunduğu tekne fırtına yüzünden sahilden açıldıktan bir süre sonra alabora oldu. İhbar üzerine bölgeye gelen sahil güvenlik ekipleri deniz yüzeyindeki 15 kaçağı bota alarak kurtardı. Ekiplerin yaptığı çalışmada 2 çocuk cesedine ulaşıldı.



Kurtarılan kaçaklar sahil güvenlik botuyla karaya çıkarılırken, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. 

Batan teknede ilk belirlemelere göre 20 Suriyeli kaçağın bulunduğu öğrenildi.



4 YAŞINDAKİ CEYLAN KURTARILDI 
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, yasadışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen Suriye uyruklu kaçakların bulunduğu teknenin olumsuz hava koşulları nedeniyle batması sonucu 2 çocuğun hayatını kaybettiği tekne faciasında sahilde 4 yaşında Ceylan isimli bir kız çocuğu bulundu. Ekipler tarafından ambulansa alınan küçük Ceylan Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan küçük çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 



UMUT YOLCULUĞU YİNE DRAMLA BİTTİ 
Teknesi batan ve sahile çıkan kaçakların yardımına koşan vatandaşlardan Hüseyin Sarsılmaz, "Gece yarısı sesleri çığlıkları duyduk tekne battığını anladık. Hemen ilgili makamlara telefon edip yardım istedik. Çünkü her zaman buradan kaçmaya çalışıyorlar. Hemen arkadaşlarımla sahile gidip yardım ettik. İki çocuğun öldüğünü öğrendik, umut yolculuğu yine bir dram ile bitti" dedi. 

Öte yandan hayatını kaybeden 2 çocuğun cesetleri Bodrum Devlet Hastanesi Morgu’na konuldu. Sahil güvenlik ekipleri 1 kişiyi de kurtarırken, kurtarılan kaçak sayısı 16 oldu



ÖLEN ÇOCUKLAR KARDEŞ ÇIKTI

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Suriyeli kaçakların bulunduğu teknenin batması sonucu ölen 2 çocuğun kız kardeş oldukları belirlendi. 4 yaşındaki Veren Halil Hüseyin ve 1 yaşındaki Dlven Halil Hüseyin'in cesetleri ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne getirildi. Aynı sedyede taşınan iki kardeşi cesetleri, yakınları tarafından teşhis edildikten sonra Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Öte yandan batan tekneden olan ve sahilde bulunan küçük kızın Ceylan Nesrin Solar Omar olduğu belirlendi. Olayda sağ kurtulan diğer Suriyeli mültecilerde hastaneye getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.


AYVACIK'TA KAÇAK FACİASI: 4 ÇOCUĞUN CESEDİNE ULAŞILDI

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi Sivrice Koyu'ndan denize açıldıkları belirlenen kaçakları taşıyan lastik bot gece yarısı battı. Dört çocuğun cesedine ulaşılırken, 51 kişi kişi ise sağ olarak sahil güvenlik tarafından kurtarıldı. Kurtarılan kaçaklar Babakale Limanı'na getirildi.



FACİAYLA BİTEN YOLCULUĞA, İSTEMEDEN ÇIKMIŞLAR
Bodrum'da iki küçük kız kardeşin öldüğü kaçak teknesi faciasıyla ilgili bir Tük organizatör gözaltına alındı. Kurtarılan 21 umut yolcusu arasında, ölen çocukların 6 yaşındaki ablası ile anne ve babasının da bulunduğu belirtildi. Kızıyla birlikte tedaviye alınan annenin, acı haberi sabah öğrendiği ve büyük üzüntü yaşadığı belirtildi. Olumsuz hava şartlarını görünce kaçakların yolculuğa çıkmak istemedikleri, ancak organizatörlerin 'başka çare yok' demeleri üzerine tekneye bindikleri belirtildi.

Bitez Mahallesi sahilinden 7 metre uzunluğundaki ahşap tekneyle yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy Adası'na gitmek için dün yola çıkan Suriye uyruklu 4 aileden oluşan 8'i kadın, 3'ü çocuk 23 kişilik grup, fırtına yüzünden kabus yaşadı. Umut yolcularının içinde bulunduğu tekne, yaklaşık 300 metre sonra alabora oldu. Kaçaklardan bazıları yüzerek kıyıya ulaşırken, bazıları da Sahil Güvenlik ekiplerince sudan kurtarıldı. Kurtarılan biri çocuk 21 kişi hastaneye kaldırıldı.

ÖLEN ÇOCUKLAR YİNE ÇOK ÜZDÜ
Arama kurtarma çalışmalarında kızkardeşler 4 yaşındaki Veren Halil Hüseyin ve 1 yaşındaki Dilvan Halil Hüseyin'in cesetlerine ulaşıldı. Bodrum kıyılarına vuran sembol bebek Aylan'la hafızalara kazınan umut yolculuğundaki çocuk ölümlerine yenileri eklendi. Minik bedenleri sudan alınan iki çocuk, önce Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradan da otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. 


ÇOCUKLAR SUYA DÜŞÜNCE KAYBOLDU
Ölen çocukların sağ kurtarılan annesi Hatıma Hasan Hüseyin, babası 39 yaşındaki Omar Hasan Hüseyin ve ablası 6 yaşındaki Ceylan Helin Hasan Hüseyin, tedaviye alındı. Baba, tedavisi tamamlanan diğer 18 sığınmacıyla birlikte ifade vermek için emniyete götürüldü. Omar Hasan Hüseyin emniyetteki ifadesinde şunları söyledi:

"Altı ay önce Hatay'a sonra da İstanbul'a geldik. Bizi minibüslerle Bodrum'a getirdiler. Pansiyondan çıkıp tekneye bineceğimiz yere geldiğimizde hava yağmurlu ve rüzgarlıydı. Olumsuz hava yüzünden binmemek için itiraz ettik. Organizatörler başka çaremizin bulunmadığını söyledi. Yağmur ve rüzgarlı bir havada çaresizce yolculuğa çıktık. Tekne hareket ettikten kısa bir süre sonra dalgalar nedeniyle alabora olduk. Çocuklarımız eşimle benim yakınımızda ve kucağımızdaydı. Suya düşünce çocukları kaybettik. Gece hangi yöne gideceğimizi bilemiyorduk. Biz kıyıya yüzmeyi başardık. Hastaneye götürüldük. Orada iki çocuğumun öldüğünü öğrendim."  

ANNE SABAH ÖĞRENDİ
Kızıyla birlikte tedavisi süren anne Hatıma Hasan Hüseyin'e iki kızını kaybettiği haberinin sabah verildiği belirtildi. Üzücü haberi alınca sinir krizi geçirip gözyaşı döken anne Hüseyin'e sağlık ekipleri müdahale etti. Kızıyla birlikte tedavisi süren anne Hatıma Hasan Hüseyin'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

1 KİŞİ GÖZALTINDA
Olayın ardından çalışma başlatan polis, facianın organizatörü olduğu iddiasıyla bir Türkü gözaltına aldı. Bir kişinin ise arandığı belirtildi. Umut yolcularının ifadelerine göre kaçakların, kaçak geçiş için kişi başı 1500 dolara anlaştıkları, üç gün Yalıkavak'ta bir pansiyonda kaldıkları belirtildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.