Dolar 32,3801
%0.19
Euro 35,0242
%-0.12
Altın 2.322,600
%0.09
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege sağlık için pedal çevirdi

Ege sağlık için pedal çevirdi

Ege Üniversitesi Bilgi ve İletişim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİTAM), E.Ü TV, Radyo Ege Kampüs, Accell Bisiklet ve E.Ü Radyo ve Televizyon Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen Ege Üniversitesi Bisiklet Sempozyum'u bisiklet meraklılarına kapılarını açtı.

  • Ege Postası
  • 23.10.2014 - 12:37
 Prof. Dr. Yusuf  Vardar Kültür Merkezi'nde gerçekleşen sempozyum, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Sırrı Aydoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla,  Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer,  E.Ü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve çok sayıda izleyicinin katılımıyla gerçekleşti.

                                    "TEMAMIZ YEŞİL"
         Sempozyumun açılış konuşmasını yapan BİTAM Müdürü, Prof. Dr. Fazıl Apaydın, " Ege Üniversitesi olarak yıllardır farklı etkinlikler gerçekleştirdik. Daha sonra ise çevreye verdiğimiz önem doğrultusunda temamızı  yeşil  olarak belirledik. Temiz bir çevre, sağlıklı bir yaşam için bisiklet kullanmalıyız. Son on yıla baktığımızda bisiklet yükselen bir yıldız oldu. Avrupa'da bisiklet kullanımı çok yüksek iken ülkemiz de maalesef kullanım oranı geride kalmıştır. Biz bu sempozyum ile birlikte insanlarımızı bisiklet dostu yapmak istiyoruz. Türkiye'nin aydınlık yüzü İzmir, İzmir'in aydınlık yüzü Ege Üniversitesidir. Rektörümüz sayesinde üniversitemizdeki bisiklet yollarını arttırdık ve güvenliğini sağladık. Katkılarından ve desteklerinden dolayı rektörümüze çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
                           
 
                       SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN BİSİKLET
         Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, " Öncelikle hedefimiz; performans sporcusu yetiştirmek ve eğitmek, olimpiyatlara - şampiyonalara hazırlamak,  önemli bisiklet turlarına katılmak ve ev sahipliği yapmaktır. Çin'de bisiklet ulaşım için kullanılırken, Avrupa'da sağlıklı bir yaşam ve çevre için kullanılıyor. Her şey kültür temelinde gerçekleşir. Maalesef  bizde de bisiklet kültürü olgunlaşmamıştır. Gittiğim her yerde söylediğim yeni projeleri yaratma, araştırmalar yapmalı, Bisiklet ve spor kültürünü ülkemizde geliştirmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız " dedi.
    
     Prof. Dr. Silkü, " Öğrencilerimizin yaptığı her etkinliği rektörlük olarak destekliyoruz. Bu kampanyaya sahip çıkıp üniversitemizde de bu akımı başlatmak istiyoruz" diye konuştu .

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.