Dolar 32,5018
%-0.12
Euro 34,9176
%0.26
Altın 2.439,860
%0.69
Bist-100 9.710,00
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege “mutluluk çubuğu” uyguluyor

Ege “mutluluk çubuğu” uyguluyor

Halk arasında mutluluk çubuğu olarak bilinen ve ereksiyon bozukluğu yaşayan erkeklere operasyonla takılan penil protez(Mutluluk Çubuğu) Amerika ve Avrupa Birliği'nden sonra Türkiye'de de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmaya başlandı.

  • Ege Postası
  • 21.11.2014 - 14:49
İZMİR- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Üröloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Semerci;  "Medikal tedavilere cevap vermeyen, diabetik hastalara, pelvik cerrahi geçiren ve ereksiyon problemi yaşayan hastalara uygulanan penil protezleri SGK tarafından karşılanmaya başlandı" dedi.
Prof. Dr. Semerci, “Ereksiyon problemi nedeniyle tedavi gören hastalarımızda 3’üncü basamak tedavilerinden bir tanesi penil protez (Mutluluk Çubuğu) implantasyonudur. Birinci ve ikinci basamak tedavilerine cevap vermeyen hastalarımızda penil protez uyguluyoruz. Bu bağlamda  iki tip protez mevcuttur.  Bükülebilir (malleable) protezler ikincisi ise halk arasında pompalı denilen ınflatable protezlerdir. Malleable protezlerde protezi takmadan önce hastayla konuşuyoruz. Onların fikirlerini soruyoruz.  Ama kalite olarak en iyisi pompalı protezlerdir. Sosyal Güvenlik Kurumu;  malleable protezlerin ödemelerinde herhangi bir ücret hastadan ekstra istemiyor. Ancak pompalı dediğimiz iki parçalı protezlerde Sosyal Güvenlik Kurumu;  her hastaya ödemeyebiliyor. Bir takım özelliği olan hastalara ancak bunu takabiliyoruz” diye konuştu.
“4 HASTA GRUBUNA UYGULUYORUZ”
Uygulamanın üç  ürolog ve bir endikronoloji uzmanının vereceği raporla 3'üncü Basamak Üniversite hastanelerinde yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Semerci, “3’üncü  basamaklı hastanelerde yani bizim üniversitemizin de içinde bulunduğu hastanelerde kullanılır. Psikojenik değerlerin normal olduğu konvansiyonel tedavilere cevap alınamayan durumlarda 3 üroloji uzmanı tarafından düzenlenen sağlık  kurulu raporuyla belgelendirilmesi halinde 4 hasta grubuna ınflatable protezi takılır. Bunlar; Birincisi insilüne bağımlı diyabet hastaları, peyronik hastaları, omurilik yaralanması sonrasında, radikal pelvik cerrahi sonrasında kullanılabilir” dedi.
SGK tarafından ödenen mutluluk çubuğunun fiyatının 15 bin TL olduğu ve üçretsiz karşılandığını, operasyon durumunda  3’üncü  basamaklı hastanelerin ayrıca katkı payı üçreti talep edebileceği belirtiliyor. (UK-OK)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.