Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege lezzetleri şenlikte yarıştı

Ege lezzetleri şenlikte yarıştı

Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin işbirliğinde düzenlenen 14. Alsancak Şenliği bu yıl da ‘Ege Mutfağı Lezzetleri Alsancak’ta Buluşuyor’ adlı yemek yarışmasına ev sahipliği yaptı. 7’ncisi düzenlenen yarışmada Ege’nin birbirinden lezzeti tatları yarıştı.

  • Ege Postası
  • 22.05.2015 - 17:08
İZMİR - Meksika Sokağı’nda yarışma için özel hazırlanan alanda gerçekleştirilen etkinlikte Alsancak’taki restoranların usta şefleri hünerlerini sergiledi. Yarışmanın Moderatörlüğünü Ertan Görün üstlenirken, jüri üyeliğinde Anita Angelisanti, Ayşe Karadan, Ceren Ağca, Demet Atalan, Ergun Barlık, Fuat Öztim, Güneş Pelit, Hamit Gülyüz, Hayrettin Meydan, Jo Kohen, Mehlika Öktem, Metin Saruhanlı,  Nejdet Polat, Nedim Atilla, Sedef Yüksel, Paola Micaleff, Tülin Alevok ve Ahmet Güzelyağdöken yer aldı. Ana yemek, zeytinyağlı, tatlı-pasta ve börek olmak üzere üç ayrı kategoriden oluşan yemek yarışmasında usta eller yeteneklerini konuşturdu. Lezzetleri kadar görsellik ve sunumun da ön planda tutulduğu değerlendirmede jüri üyeleri yemekleri puanlamakta zorlandı.

GURME TURİZMİ ARTMALI
Ege’nin zengin mutfağının yanı sıra Seferat ve Girit yemeklerini de tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışmada Alsancak’taki restoranların aşçıları yeteneklerini gözler önüne serdi. Birbirinden lezzetli yemeklerin ortaya çıktığı yarışmanın açılışını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay ile birlikte yaptı. Yarışmaya katılan tüm aşçılara başarılar dileyen Pekdaş, Ege’nin zengin bir yemek kültürü olduğunu dile getirerek, “Türkiye’nin batıya açılan kapısı İzmir’de yemek kültürünü turizmin bir parçası haline getirmek zorundayız. Bu adımlar hem geçmiş kültürümüzün yansımasını sağlamak hem de gelecekte ciddi bir ekonomik kalkınmanın aracısı olmak zorunda. Zengin yemek kültürümüzle tüm dünyaya güzel mesajlar vereceğimize inanıyorum. Yemek aynı zamanda birleştiren bir şeydir. Dostluğu, barışı, bir arada olmayı, muhabbeti ve keyif almayı da sağlar. Yemek kültürünün barış dilini hakim kılmasını önemsiyorum. Alsancak Şenliği’ni bizim bu zenginliğimizi hayata geçirmesi anlamında da başarılı buluyorum” dedi.

JÜRİ SEÇMEKTE ZORLANDI
Seçimde oldukça zorlanan jüri Ana Yemek kategorisinde Nar Restoran aşçısı Ömer Arsa, zeytinyağlı yemek kategorisinde Delice Zeytin Restoran’ın aşçısı Senem Doğan, tatlı-pasta ve börek kategorisinde ise Yüzde 100 Restoran’ın aşçısı Okan Çoban birinciliği elde etti. Seçim yapmakta zorlanan jüri üyeleri ilk üçün dışında bu yıl dördüncülere de ödül verdi. Dereceye giren aşçılara yarışma sponsorları tarafından hediye paketinin yanı sıra ilk üç dereceye girenlere tam altın verilirken, dördüncü seçilen aşçılara da yurtiçi tatili hediye edildi.  Ayrıca yarışmaya katılan tüm aşçılara katılım sertifikası verildi. Yarışmanın yapıldığı Meksika Sokak’ta gün boyu müzik dinletisi ve mini konser hem esnafa hem de alışveriş yapan İzmirlilere farklı bir gün yaşattı.  Ayrıca Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) Bandosu da mini bir konserle etkinliğe renk kattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.