Dolar 32,4843
%-0.17
Euro 34,9549
%0.36
Altın 2.438,920
%0.65
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege'de spor turu

Ege'de spor turu

Ege temsilcilerinin son dakika durumları

  • Ege Postası
  • 30.08.2014 - 12:23
MERT EKEN YUVAYA DÖNDÜ
BASKETBOL Erkekler 2'nci Ligi'nde yeni sezon öncesi kadrosunu büyük oranda yenileyen Gelişim Koleji, Akhisar Belediyespor'dan forvet Mert Eken'i 4 yıl sonra yuvaya döndürdü. Gelişim'de 2009-10 sezonunda görev yapan 27 yaşındaki oyuncu geçen sezon 5.9 sayı, 1.6 ribaund, 1.4 asist ortalamalarıyla oynadı. Mert, Best Balıkesir'den Feyzi, Aliağa'dan Erdi, Pamukkale'den Erhan, Akhisar Belediye'den Yiğit Can, ABD'li Derek Williams ile Marvin Jefferson'dan sonra İzmir temsilcisinin yedinci transferi oldu.

BUCASPOR SABIR İSTİYOR 
PTT 1'inci Lig'in açılış mücadelesinde Altınordu'yla evinde 1-1 berabere kalan Bucaspor'da teknik direktör Sait Karafırtınalar, camiadan sabır istedi. İlk maçta vasatı aşamayan Fırtına'da en kısa sürede toparlanacaklarının garantisini veren Karafırtınalar, "İyi oynamadığımızı kabul ediyorum. Ancak 3 haftaya kadar gerçek kimliğimiz ortaya çıkacaktır. Kadroya Emin ve Erkan gibi tecrübeli isimler girecek. Forma rekabetenin üst düzey yaşandığı bir yapıda olacağız" yorumunu yaptı.

Sezonun çekişmeli geçeceğini söyleyen genç teknik direktör, "Amacımız her zaman üst sıraları kovalamak olacak. Özellikle zirve ve play off yarışı bu sezon çok heyecan verecek. En az 11-12 takım ilk 6 yarışı verecek kapasitede" diye konuştu. Başkan Hüsnü Kaya ise takımın genel durumundan memnun kaldığını ifade ederek, "Teknik direktör ve oyuncularıma güveniyorum. İlk maç ölçü olamaz. Ligin 2'nci haftasında Denizlispor mücadelesiyle gücümüz ortaya çıkar" dedi.


MENEMEN BELEDİYESPOR, FETHİYE DEPLASMANINDA 
SPOR Toto 2'nci Lig'e 25 yıl aradan sonra yükselen Menemen Belediyespor, Beyaz Grup'taki ilk maçında yarın Fethiyespor'la deplasmanda karşı karşıya gelecek. Fethiye İlçe Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak mücadeleyi Burak Taşkınsoy yönetecek. Sarı-lacivertlilerde ön çapraz bağları kopan defans oyuncu Menderes dışında eksik yok. Sezona puan ya da puanlarla başlayacaklarını iddia eden teknik direktör Taner Taşkın, "Fethiyespor'a saygı duyuyoruz ancak biz de hafife alınacak bir ekip değiliz. Lige mutlu gireceğiz" dedi.

PINAR KARŞIYAKA POTADA TERLEYECEK 
PINAR Karşıyaka, yeni sezon öncesi yoğun bir hazırlık dönemi geçirecek. İlk hazırlık maçını 3 Eylül'de Karşıyaka Arena'da Uşak Sportif'le oynayacak yeşil kırmızılılar ardından 10-13 Eylül'de Bursa'da 5 takımla birlikte Cevat Soydaş Turnuvası'na katılacak. Sırbistan'ın Belgrad kentinde 20-21 Eylül'de Mega Vizura, Enisey Krasnoyarsk ve Buducnost Voli takımlarıyla karşılaşacak Karşıyaka, 25-27 Eylül'de Trabzonspor, Karadağ'ın Buducnost Voli ve Belçika'nın Spirou Belgacom ekipleriyle Pınar Cup'ı düzenleyecek.

Son şampiyonu olduğu Türkiye Kupası elemelerinde 2-4 Ekim'de Samsun'da sahne alacak Kaf-Kaf, Banvit, Trabzonspor ve Edirne Basket'le gruptan çıkma mücadelesi verecek. Pınar Karşıyaka, 8 Ekim'de de lig şampiyonu Fenerbahçe Ülker'le Cumhurbaşkanlığı Kupası finaline çıkacak. Yeşil-kırmızılılarda A Milli Takım'la İspanya'daki Dünya Şampiyonası'nda ter döken Antrenör Ufuk Sarıca ve Barış Hersek, önümüzdeki haftalarda takıma katılacak.

FETHİYESPOR YENİ SEZONA HAZIR 
PTT 1'inci Lig'den 2'nci Lig'e düşen Fethiyespor, yeni sezona 6 oyuncu dışında baştan sona yenilenen kadrosu ile başlıyor. 

Geçen sezon takıma kiralık olarak gelen Artun Akçakın, Ali Dere, Ahmet Aras, Gökhan Dinçer ve Hakan Ateş geldikleri kulüplerine geri döndüler. Kaleci Sammy N'Djock'un sözleşmesi, sezon içinde yediği hatalı goller nedeniyle yönetim tarafından feshedildi. 2'nci Lig'de yabancı oyuncu oynatılamadığı gerekçesiyle Liridon Krasniqi, Nicola Zizic ve Davud Karimi de takımdan gönderilenler arasında yer aldı. İrfan Başaran ve Ufuk Bayraktar'ın sözleşmeleri ise karşılıklı feshedildi. Ayrıca bonservis bedelini yatıran Birol Parlak, Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

GÖZTEPE, GÖLBAŞI DEPLASMANINA ÇIKIYOR 
PTT 1'nci Lig'e dönme fırsatını geçen sezon play off'ta tepen Göztepe, yeni yönetim ve kadrosuyla Spor Toto İkinci Lig Kırmızı Grup maratonuna yarın başlayacak. Mutlak şampiyonluk hedefleyen Göztepe, ilk hafta Ankara'da Gölbaşıspor deplasmanına çıkacak. İlçe Stadı'ndaki karşılaşma saat 16.30'da start alacak. Gölbaşı İlçe Spor Güvenlik Kurulu kararıyla sarı kırmızılı taraftarlar ilk maçta tribüne alınmayacak. Göztepe'de eksik yok.

Sezonun ilk karşılaşmalarının her zaman zor geçtiğini belirten teknik direktör Suat Kaya, "Mental ve fizik olarak Gölbaşı mücadelesine hazırız. Kazanacağımıza inancım tam. Taraftarımızın fiziken olmasa dahi ruhen yanımızda olduğunu hissedeceğiz. Onlar için kazanacağız" dedi. 
 (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.