Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege'de kuvvetli ve hamleli fırtına ile sağanak uyarısı

Ege'de kuvvetli ve hamleli fırtına ile sağanak uyarısı

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü, Ege Bölgesi için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Açıklamada, yarın 12.00 ile 18.00 saatleri arasında Aydın, Muğla,Denizli,Balıkesir, Manisa ile İzmir'in doğu ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin edilen yağışlar nedeniyle, su baskını, yıldırım düşmesi gibi olumsuzlukların yaşanabileceği bildirildi. Yetkililer, ani sel ve su baskınları, yıldırım tehlikesi, dolu yağışı, hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu. Öte yandan Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Manisa'da yarın kuvvetli ve hamleli fırtına bekleniyor. Meteoroloji'den kritik uyarı

  • Ege Postası
  • 12.09.2019 - 14:19

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Ege Bölgesi'nin yarın serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği, yağışların aralıklı ve gök gürültülü olacağının tahmin edildiği bildirildi.

Ege Bölgesi'nde yarın kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli ve hamleli fırtına ile bölge genelinde sağanak ve gök görültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, rüzgarın yarın Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Manisa'da kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli ve hamleli olarak fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bölge genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın Aydın, Manisa ile Balıkesir'in güney kesimleri ve İzmir'in iç kesimlerinde kuvvetli olacağının tahmin edildiği vurgulanan açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, hortum riski bulunduğu ifade edildi. 

ÇİFTÇİLERE UYARI

Bölgenin iç kırsal kesimlerinde kısa süreli dolunun da beklendiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Beklenen gök gürültülü sağanak yağışların ve dolu yağışının sebep olabileceği olumsuzluklara karşı meyve kurutma sezonunda olduğumuz bugünlerde özellikle Manisa ve Aydın illeri geneli ile İzmir'in iç kesimlerindeki tarımsal faaliyetlerle uğraşan çiftçilerin ve ilgililerin, ürünlerinin zarar görmemesi için dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir." (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.