Dolar 32,2169
%-0.08
Euro 34,7096
%-0.26
Altın 2.452,880
%0.84
Bist-100 10.335,00
%0.65

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege'de bir kaçak faciası daha: 2'si çocuk 4 ölü

Ege'de bir kaçak faciası daha: 2'si çocuk 4 ölü

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi Çatal Adası yakınlarında, bindikleri lastik botun alabora olması sonucu Irak uyruklu 2'si çocuk 4 kaçak yaşamını yitirdi. 8 kaçak ise sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Kayıp olduğu belirlenen bir kaçağı ise arama- kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Jandarma, faicayla ilgili organizatör olduğu ileri sürülen Türk vatandaşı Y.Ö.'yü Turgutreis Mahallesi'nde gözaltına alındı.

  • Ege Postası
  • 18.12.2015 - 11:15
Bodrum'un Turgutreis İlçesi'nden yasadışı yollardan Yunanistan'ın Kilimli (Kalimnos) Adası'na gitmek üzere denize açılan Pakistan ve Irak uyruklu toplam 13 kaçağın bulunduğu lastik bot, bugün saat 01.00 sıralarında Çatal Adası açıklarında alabora oldu. Bir kısmı can yelekli kaçakların suda bitkin halde yaşam mücadelesi verdiğini farkeden balıkçılar, durumu sahil güvenliğe bildirdi. İhbar üzerine bölgeye 703 bordo numaralı 'Umut' isimli sahil güvenlik botu sevk edildi.



Sahil Güvenlik ekibi 8 kaçağı kurtarırken, Irak uyruklu 2'si çocuk 4 kişinin ise cesedine ulaşıldı. Kurtarılan kaçakların ifadelerinden kayıp olduğu belirlenen 1 kaçağı ise dört bot ve 1 helikopter ile arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. 



Kurtarılan kaçaklar Turgutreis Sahi Güvenlik Komutanlığı'na getilip, insani yardım yapıldı. Dört kaçağın Bodrum Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılan cesetleri ise daha sonra otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 

Öte yandan faicayla ilgili olarak Türk organizatör olduğu ileri sürülen Y.Ö., jandarma tarafından Turgutreis'te gözaltına alındı.

Ege'de uluslararası sularda 3'ü çocuk 4 kaçak cesedi bulundu

 
YUNANİSTAN'ın Bulamaç (Farmakonisi) Adası arası ile Bodrum Yalıkavak Mahallesi açıklarındaki uluslararası sularda 3'ü çocuk 4 Suriyeli kaçak göçmenin cesedi bulundu.



Yunanistan'ın 'www.lerosnews.gr' internet sitesiniN haberine göre, bugün sabah saatlerinde Bulamaç Adası açıklarındaki uluslararası sularda Yunan balıkçılar tarafından 3'ü çocuk 4 Suriyeli kaçak göçmenin cesedi bulundu. Balıkçıların haber vermesi üzerine bölgeye giden Yunan Sahil Güvenlik botu, bindikleri bot battığı sanılan kaçak göçmenlerin cesetlerini denizden çıkardı. 

Bota alınan kaçak göçmenlerin cesetleri Leros Adası'na götürüldü. Kaçak göçmenlerin cesetleri otopsi yapılmak üzere Rodos Adası'na gönderildi. Yunan Sahil Güvenlik botlarının başka kaçakların da olabileceği düşünülerek bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.




Didim'de 22 kaçak ile 2 organizatörü Sahil Güvenlik kurtardı
 
Aydın'ın Didim İlçesi açıklarında batan teknedeki Afganistan uyruklu 22 kaçak ile organizatör 2 Türk kaptan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Polisteki işlemlerini ardından adliyeye sevk edilen 2 kaptan tutuklandı.

Didim Fener Koyu'ndan dün saat 14.00 sıralarında yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Farmakonisi Adası'na geçmek üzere denize açılan Afganistan uyruklu 22 kaçağı taşıyan tekne battı. Denizdeki kaçakları farkeden balıkçılar durumu Sahil Güvenliğe bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye hareket eden Sahil Güvenlik ekipleri, 22 Afganistan uyruklu kaçak ile kaçakları Didim'den tekne ile Yunan adasına götürmeye çalışan Türk tekne kaptanları 19 yaşındaki B.A. ve 20 yaşındaki O.H.'yi kurtardı. Karaya getirilen kaçaklar ile organizatörler, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. 2 tekne kaptanı polisteki işlemlerinin ardından aynı gün sevk edildikleri adliyede tutuklanarak, Söke Cezaevi'ne gönderildi. Yakalanan kaçaklar ise Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.