Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Üniversitesi'nde yine gerginlik

Ege Üniversitesi'nde yine gerginlik

İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki Ege Üniversitesi'nin Edebiyat Fakültesi yakınındaki boş alanda toplanıp kadın cinayetlerine dikkat çekmek için etkinlik düzenlemek isteyen öğrencilerle özel güvenlik görevlileri arasında gerginlik oldu. Öğrencilerin alana iple astıkları balonlar, Rektörlük kararı üzerine özel güvenlik görevlileri tarafından patlatılırken, öğrenciler duruma tepki gösterdi. Öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında arbede

  • Ege Postası
  • 05.03.2015 - 16:43
Ege Üniversitesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, öğle saatlerinde Edebiyat Fakültesi yakınındaki boş alana iple balon astı. Türkü söyleyip halay çeken zaman zaman da voleybol oynayan öğrenciler, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için toplandıklarını dile getirdi.

Polis ve özel güvenlik görevlileri alan çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Bir süre sonra, özel güvenlik görevlileri, geçen hafta Fırat Çakıroğlu'nun öldürülmesi ardından Rektörlüğün tüm basın açıklaması ve gösterileri yasakladığı gerekçesiyle alandaki balonları patlattı.


Çoğunluğunu kızların oluşturduğu öğrenciler duruma tepki gösterdi. Kısa süreli gerginlik ardından öğrenciler tekrar iple balon astı, özel güvenlik görevlileri de ikinci kez müdahale edip balonları tekrar patlattı. Daha sonra, özel güvenlik görevlileri alandan ayrıldı. Öğrenciler bir kez daha balon asarken, voleybol oynamaya başladı. Polis ve özel güvenlik görevlilerinin okuldaki güvenlik önlemleri sürüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.