Dolar 32,7007
%0.7
Euro 34,9095
%0.51
Altın 2.505,300
%0.84
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Bölgesi'nde önseçim sonuçları...

Ege Bölgesi'nde önseçim sonuçları...

​Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye genelinde gerçekleştirdiği önseçim Ege Bölgesi’nde de tamamlandı. Oyların sayılmasının ardından Aydın’da Metin Lütfü Baydar, Uşak’ta Özkan Yalım, Manisa’da Özgür Özel, Denizli’de Melike Basmacı, Afyonkarahisar'da Burcu Kayıkçı ilk sırada yer aldı. Ege Bölgesi'nde önseçim tamamlandı

  • Ege Postası
  • 29.03.2015 - 22:16
AYDIN'DA METİN LÜTFÜ BAYDAR BİRİNCİ SIRADA
 
CHP Aydın'da önseçim tamamlamdı, birinci sırayı Metin Lütfü Baydar aldı. Baydar'ın ardından ikinci sırada Hüseyin Yıldız, üçüncü sırada ise Mehmet Fatih Atay geldi. Ünlü televizyoncu Tayfun Talipoğlu dördüncü oldu. 

Aydın'da CHP üyeleri, 18 milletvekili aday adayından, genel seçime girecek 6 milletvekili adayını ön seçim ile belirlemek için, 17 ilçedeki, 24 bin 485 üye, 90 sandıkta oy kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın kontenjan adayı olduğu 7 kişilik listede ilk sırada 8 bin 70 oy alan Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar yer aldı. Baydar'ın ardından 7 bin 940 oy alan Hüseyin Yıldız ikinci ve 6 bin 268 oy alan Mehmet Fatih Atay üçüncü oldu. Ünlü televizyon programcısı Tayfun Talipoğlu 5 bin 412 yla dördüncü, Ferda Erkut Çağlar 5 bin 330 oyla beşinci, Ali Ulvi Akoğlu da 4 bin 928 oy alarak altıncı oldu. 



TÜRKİYE'NİN EN GENÇ ADAYI KONTENJANA TAKILDI


Türkiye'nin en genç kadın aday adayı olan CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Fulya Üstündağ da 4 bin 872 oy alarak 7'inci oldu. Genel Başkan yardımcısı Bülent Tezcan'ın kontenjan adayı olması nedeniyle 8'inci sıraya gerileyen Üstündağ, listeye giremedi.


 
UŞAK'TA ÖZKAN YALIM BİRİNCİ
CHP Uşak'ta yapılan önseçimde Özkan Yalım birinci sırada çıkarken, partinin ulusalcı kanatın önemli isimlerinden Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ilk üçe giremeyerek liste dışı kaldı.
CHP'nin Uşak'ta yaptığı ön seçimde, merkez ilçede kurulan 7 sandıkta 3 bin 450 üye, Banaz, Eşme, Sivaslı, Karahallı ve Ulubey ilçelerinde kurulan birer sandıkta ise 3 bin 150 üye oylarını kullandı. 10 aday adayının katıldığı seçim sonucunda 3 bin 315 oy alan Özkan Yalım birinci sırada yer aldı. Yalım'ı, 2 bin 83 oy alan İsmet Akın ve 2 bin 50 oy alan Mustafa Aydın izledi. Mevcut milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise 1670 oy alarak sıralamanın dışında kaldı.
Seçimin sonuçlanmasının ardından Özkan Yalım, İsmet Akın, mevcut milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, partilileri selamladı. Sandıktan üçüncü çıkan Mustafa Aydın, seçim bölgesinde bulunmadığından kutlama programına katılmadı. CHP Uşak İl Başkanı Ferit Celal Güray, ön seçim sonucunda belirlenen 3 milletvekili adayına başarı diledi. Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, "Biz CHP'liyiz. Partimiz iktidar olana kadar mücadelemize devam edeceğiz. İlk 3'e giren arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Her zaman onların yanında olacağım. Uşak'tan 3 milletvekili çıkarmak için çaba göstereceğime söz veriyorum" dedi.
CHP Uşak birinci sıra milletvekili adayı Özkan Yalım, "Biz sadece kendi içimizdeki minik yarışmayı bitirdik. Bu seçimde birinci de olsam 10'uncu da olsam ne söz verdimse hepsinin arkasındaydım. Bundan sonra Uşak'a hizmet için yolumuza devam edeceğiz" dedi.
CHP ikinci sıra milletvekili adayı İsmet Akında aile içindeki bayrak yarışının tamamlandığını vurgulayıp, "Bundan sonra asıl kavganın AKP hükümeti ile o zihniyetle mücadeleyi en iyi şekilde yapmak" diye konuştu.
 


CHP MANİSA'DA ÖZGÜR ÖZEL BİRİNCİ

CHP'nin Manisa'da yaptığı ön seçimde sandık başına giden partilerinin 22 aday adayı arasında yaptığı önseçimde Milletvekili Özgür Özel birinci, Mazlum Nurlu ikinci, Tur Yıldız Biçer üçüncü oldu.
20 bin 659 üyenin olduğu Manisa'da Soma maden faciası ve cezaevleriyle ilgili girişimleriyle adını Türkiye'ye duyuran CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, 10 bin 461 oy alarak birinci çıktı. Ön seçimde ikinci sırada 6 bin 511 oy alan Mazlum Nurlu, üçüncü sırada ise 6 bin 262 oy alan Tur Yıldız Biçer geldi. Dördüncü sırada 5 bin 299 oyla Mustafa Başgülşen, beşinci sırada 5 bin 215 oyla Sabri Temel, altıncı sırada 4 bin 685 oyla Milletvekili Sakine Öz, yedinci sırada 4 bin 506 oyla Abdullah Saka, sekizinci sırada 4 bin 172 oyla Milletvekili Hasan Ören, dokuzuncu sırada ise 3 bin 835 oy la Saniye Ağgül yeraldı.
CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, Manisa'da ön seçimin demokratik bir havada yapıldığını ve ön seçim sonuçlarının belirlenmesi ile birlikte önümüzdeki genel seçim çalışmalarına hız vereceklerini söyledi.
 


DENİZLİ'DE MELİKE BASMACI BİRİNCİ

DENİZLİ'de CHP'nin ön seçiminde birinci ve üçüncü sırada kadın adaylar yer aldı. 23 aday adayının katıldığı ön seçimde kesin olmayan sonuçlara göre 2011 yılında genel seçim için yapılan ön seçimde ikinci sırada çıkmasına rağmen İlhan Cihaner'in ikinci sıradan kontenjan adayı gösterilmesi üzerine milletvekili seçilemeyen inşaat mühendisi Melike Basmacı 6 bin 891 oyla ilk sırada yer aldı.

KESKİN LİSTEYE GİREMEDİ
Ön seçimde en büyük sürprizi ise eski Bayındırlık Bakanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin yaşadı. Keskin, 7 milletvekili bulunan Denizli'de listeye giremedi, 2 bin 780 oyla sekizinci olabildi. İkinciliği Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup kazanamayan avukat Kazım Arslan 6 bin 609 oyla kazanırken, üçüncü sırada yine bir kadın aday yer aldı. Gülizar Biçer Karaca 5 bin 798 oyla üçüncü sıraya oturdu. Denizli Barosu eski Başkanı Adil Demir 5 bin 602 oyla dördüncü, Ahmet Divarcı 3 bin 280 oyla beşinci, Halis Ödel 2 bin 893 oyla altıncı ve Ali Asker Kantürk 2 bin 791 oyla yedinci sırada yer aldı.
CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu kesin olmayan sonuçları açıkladıklarını belirterek, "CHP'nin demokrasi şöleni Denizli'de bir kez daha taçlanmıştır. Denizli'de de demokrasi şöleni yaşadık. Bugün yapılan demokrasi şöleninin kaybedeni yoktur. Sadece hizmet yarışı anlamında emek içine girmişler, katkılarını en üst noktaya çıkarmak için mücadelelerini sürdürmüşlerdir. Sıralamanın çok değişmeyeceği bir seçim sonucu var. Melike Basmacı Denizli'de kesin olmayan sonuçlara göre birinci sırada seçilme başarısını göstermiştir" dedi.

AFYONKARAHİSAR ÖN SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Teşkilatı tarafından, Afyonkarahisar'ın milletvekili adayını belirlemek için ön seçim yapıldı. 
Afyonkarahisar’da kent merkezi başta olmak üzere çok sayıda ilçede kurulan sandıklarda yaklaşık 4 bin 500 CHP üyesi oy kullandı. Oylama işlemi kent merkezinde Şemsettin Karahisari Ortaokulu'nda yapıldı. Oylama işleminin akşam saat 17.00 itibariyle sona erdiği belirtilirken, resmi olmayan sonuçlara göre CHP Afyonkarahisar milletvekili aday adaylarından Av. Burcu Kayıkçı’nın 2 bin 280 ile birinci, Dr. Mehmet Ecer’in 2 bin 11 oy ile ikinci olduğu kaydedildi. Mevcut CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ahmet Toptaş’ın ise aldığı bin 472 oy ile listede altıncı sırada geldiği belirtildi. Eski CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’de yarışa katılırken, Görgöz’ün de bin 523 oy alarak listede dördüncü sırada yer aldığı bildirildi. Sonuçların yarın kesinleşmesi beklenirken, oylama sırasında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı öğrenildi.

KÜTAHYA ÖN SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI
Kütahya CHP'de 5 aday adayının yarıştığı ön seçimler yapıldı. Kütahya ve ilçelerinden 3 bin 456 CHP üyesinden oy kullanan yaklaşık bin 700 katılımcının oy kullandığı ön seçimlerde 5 aday adayı arasından 4 aday ve sıralamaları belirlendi. Bin 184 oyla Dr. Fazıl Kasap birinci, 989 oyla Mehmet Aydın Uzun ikinci, 861 oyla Fisun Akyıldız üçüncü ve 614 oyla da İbrahim Solmaz dördüncü sırada yer aldı. 

Kütahya merkezde üyeler, Kütahya Lisesi’nde oylarını kullandılar. Ayrıca Altıntaş, Aslanapa, Çavdarhisar, Domaniç, Dumlupınar, Emet, Gediz, Hisarcık, Pazarlar, Simav, Şaphane ve Tavşanlı ilçelerinde de üyeler ilçelerde belirlenen okullarda oylarını kullandılar.

Hakim gözetiminde yapılan ön seçimlerde çıkan sonuçlar, parti içinde de demokrasi anlayışının tesisi açısından CHP Genel Merkezi tarafından değiştirilmeyecek.

Aday adayları arasından Kütahya merkez ve ilçelerinden en fazla oyu alarak birinci sıra adayı olan Dr. Ali Fazıl Kasap, parti il merkezine gelerek basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında tüm partililere, milletvekili adaylarına ve basın mensuplarına teşekkür eden Dr. Kasap, “Yılların Milletvekili özlemi ile yanıp tutuşan cefakar ve vefakar CHP’lilerin destekleriyle 1184 oy alarak CHP Kütahya 1. Sıra Milletvekili Adayı olmuş bulunmaktayım. Öncelikle sonucun CHP’mize, Kütahya’mıza ve Türkiye’mize hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

BALIKESİR'DE İLÇE İLÇE SONUÇLAR...
Balıkesir ilçelerinde kurulan sandıklarda CHP üyeleri milletvekili adaylarını belirlemek için oy kullandı. Kesin olmayan sonuçlara göre sandıklarda en yüksek 3 oyu alan isimler şöyle sıralandı. Karesi İlçesi; Fikret Şahin 426, Mehmet Tüm 414, Yaşar Evci 411. Altıeylül İlçesi; Mehmet Tüm 481, Fikret Şahin 476, İrfan Barış 457. Havran İlçesi; Ail Kemal Deveciler 135, Ensar Aytekin 125, Namık Havutça 113. Manyas İlçesi; Ahmet Akın 377, Mehmet Tüm 244, Yurt Yıldırım 236. Ayvalık ilçesi; Asım Sürer 736, Filiz Karayel 435, Mehmet Tüm 376. Sındırgı İlçesi; Ali Kemal Deveciler 290, Fikret Şahin 257, İrfan Barış 215. Bigadiç İlçesi; Haluk Ahmet Gümüş 162, Fikret Şahin 104, İrfan Barış 86. Gömeç İlçesi; Asım Sürer 240, Ensar Aytekin 168, Ali Kemal Deveciler 159. Gönen İlçesi; Ahmet Akın 535, Mehmet Tüm 267, Namık Havutça 267. Erdek İlçesi; Namık Havutça 361, Ahmet Akın 285, Mehmet Tüm 276. Susurluk ilçesi; Mehmet Tüm 197, Fikret Şahin 174, Ahmet Akın 162. Bandırma İlçesi; Namık Havutça 1340, Mehmet Tüm 1105, Ahmet Akın 873.

MUĞLA 21 MART'TA YAPMIŞTI

7 Haziran genel seçimlerine hazırlanan CHP’de Muğla’da eğilim yoklaması yapmıştı.

CHP'NİN MUĞLA'DA 3 VEKİLİ VAR
CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Genel Merkez'e kontenjan adaylığı için başvurmuştu, Tolga Çandar ve Nurettin Demir ise eğilim yoklamasına girdi. Muğla'da birinci ve üçüncü sıralardaki adaylar eğilim yoklamasından çıkan adaylara, ikinci sıradaki aday ise CHP Genel Merkezi'nin göstereceği kontenjan adaylarına ayrılacak.
MUĞLA SEÇİM SONUÇLANDI!
Muğla'dan gelen kesin olmayan sandık sonuçlarına göre, Avukat Akın Üstündağ seçimi birinci sırada tamamladı.  Mevcut Milletvekil Nurettin Demir de sandıktan ikinci sırada çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 7 Haziran Milletvekili genel seçimleri öncesi Muğla’nın 13 ilçesinde gerçekleştirdiği ve 5 bin 865 üyenin oy kullandığı eğilim yoklamasında Milas’tan Av. Akın Üstündağ büyük sürpriz yaparak 2 bin 195 oy ile ilk sırada yer aldı. Listenin ikinci sırası kontenjan aday için ayrılırken, üçüncü sıraya mevcut Milletvekili Nurettin Demir 2 bin 166 oy, dördüncü sırada Bin 805 oy ile Burak Erbay, beşinci sırada Bin 779 oy ile Emrah Doğu ve altıncı sırada da Bin 708 oy ile Süleyman Girgin sıralamada kendine yer buldu.
ÖZTÜRK VE ÇANDAR SIRALAMAYA GİREMEDİ
CHP’nin 24. Dönem milletvekili aday belirleme önseçiminde sıralamada birinci gelen mevcut Milletvekili Tolga Çandar, yapılan eğilim yoklamasında beklediği oyları alamadı. Çandar, 2011 yılındaki önseçimde Bin 735 oy ile ilk sırada önseçimi tamamlamıştı. Çandar, eğilim yoklamasında 341 oy ile 28 aday adayı arasında 24’üncü sırada yer alabildi. Beklenen oyu alamayan isimlerden birisi de İl Başkanlığından istifa ederek Milletvekili aday adayı olan Mustafa Öztürk oldu. Öztürk 2011 yılındaki önseçimde Bin 264 oy ile beşinci sırada kendine yer bulurken, 2015 7 Haziran seçimleri öncesi yapılan eğilim yoklamasında 823 oy ile 11’inci sırada yer aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.