Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Efes'in ziyaretçi sayısı artacak

Efes'in ziyaretçi sayısı artacak

İZMİR'in Selçuk İlçesi'ndeki Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi'ne dahil olması ile ilgili değerlendirme yapan Selçuk Belediye Başkanvekili Burhan Becer, bundan sonraki süreçte ziyaretçi sayısının artacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 07.07.2015 - 09:35
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne 21 yıldır giremeyen Efes Antik Kenti ile ilgili istenilen zafere ulaştıklarını kaydeden Selçuk Belediye Başkanvekili Burhan Becer, bundan sonraki süreçte yeni yatırımlarla Selçuk'un çehresinin tamamen değişeceğini, Efes Antik Kenti'nin de ziyaretçi sayısının artacağını belirtti. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı'nın UNESCO toplantısı için halen Almanya'nın Bonn kentinde bulunduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanvekili Burhan Becer, 21 yıllık UNESCO rüyasının gerçekleşmesinin büyük bir emeğin karşılığı olduğunu dile getirerek, "Efes Antik Kenti miras olarak ne kadar önemli olduğunu uzunca bir süreden beri kanıtlamış bir yer. Bu müjdeli haberi bekliyorduk. Efes Antik Kenti, Ayasuluk Kalesi, Çukuriçi Höyük ve Meryem Ana Evi'nin de listeye dahil olması sevindirici. Efes'in dört bileşenle UNESCO'ya girmesini bir taşla dört kuş vurmak olarak nitelendiriyoruz" dedi. 

Bundan sonra Selçuk için pek çok şeyin değişeceğini belirten Becer, "Koruma amaçlı imar planımız onaylanmıştı. Şu anda zaten 2 milyonun üzerinde turist girişi var. Bu rakam mutlaka artacak. Daha önce 2 milyon ziyaretçinin 50- 60 bini şehir merkezine gidiyordu. Ziyaretçi sayısının artması ile şehir merkezine giden turist sayısı da artacak" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.