Dolar 32,5239
%-0.07
Euro 34,8144
%-0.15
Altın 2.423,210
%-0.28
Bist-100 9.738,00
%0.96

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ESİAD AB büyükelçilerini ağırladı

ESİAD AB büyükelçilerini ağırladı

AVRUPA Birliği üyesi ülkelerin büyükelçileri, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi Hansjörg Haber ile Avrupa Birliği Konseyi Dönem Başkanı Lüksemburg'un Türkiye Büyükelçisi Arlette Conzemius liderliğinde, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (ESİAD) ev sahipliğinde İzmir'i ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 01.12.2015 - 14:13
Büyükelçilerin, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile başlayan programları, ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü ziyaretiyle devam etti. ESİAD ziyaretinde konuşan Mustafa Güçlü, Büyükelçileri İzmir'de ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti. Güçlü, "Bu ziyaret Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkilerin yeni bir aşamaya geldiği noktaya rastlamıştır. Bu açıdan ayrıca değer taşımaktadır. Mülteci krizinin tetiklediği bu süreç, ilişkilerin geliştirilmesi bakımında çok değerli bir fırsat olarak değerlendirilmelidir" dedi.

Konuşmasında İzmir'e ayrı bir paragraf açan Güçlü, "İzmir, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne en yakın coğrafyasında bir kent olarak gerek yaşam tarzı ve gerekse de Avrupa Birliği'nin benimsediği demokratik değerler, özgürlükler, hukukun üstünlüğü gibi temel kriterleri benimseyen bir kenttir. Bu özelliği ile, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkilerde öncü rol oynayabilecek ağırlık ve kapasiteye sahiptir" dedi. 

Konuşmasında, kasım ayı içinde yaptığı iki Brüksel ziyaretindeki izlenimlerine de değinen Güçlü, "Her iki ziyarette de Brüksel'deki olumlu havayı gözleme fırsatı bulduk. Bu müspet havanın sürekli kılınması bizlerin arzusudur. Bu çerçevede, Avrupa Birliği Zirvesi'ne Türkiye'nin de davet edilmesi çok önemlidir. Bu zirve kararlarının önümüzdeki dönemde başarılı sonuçlar vermesini diliyoruz" dedi.

Güçlü ayrıca, İzmir'i ve ESİAD'ı tanıtan kısa bir sunum da gerçekleştirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.