Dolar 32,3397
%0.28
Euro 35,1220
%0
Altın 2.312,910
%1.55
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ESHOT krizi tatlıya bağlandı

ESHOT krizi tatlıya bağlandı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve ESHOT Encümeni Erkan Tuncer’in, otobüs şoförünü durdurup, alkol muayenesi yaptırmak istemesi üzerine başlayan gerginlik, Tuncer’in, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’yla yaptığı görüşmede sonunda tatlıya bağlandı. Sarı, krizin, Tuncer’in görünen aksaklığı belirtmek için ESHOT’taki müdür ve şefleri aradığı, müdürlerin işgüzarlık yaparak şoförü evden aldırdığının ortaya çıktığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 25.11.2014 - 12:52
EGEPOSTASI – İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve ESHOT Encümeni Erkan Tuncer’in yolda ESHOT otobüs şoförünü sigara içerken görüp alkol muayenesine götürmek istediği iddiaları üzerine kurumda yaşanan kriz, Tuncer’in işçilerin örgütlü olduğu Genel İş Sendikası’nda Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ile yaptığı görüşme sonunda bitti. Sarı, yaşananlara, kurumdaki müdür ve şeflerin işgüzarlığının yol açtığını savundu.
Memiş Sarı ve Erkan Tuncer bugün sabah saatlerinde bir araya geldi. Görüşme sonunda açıklama yapan Sarı, “Sayın meclis üyemizle şoför personelimiz arasında yaşanan sıkıntının sadece sayın meclis üyemizin görünen aksaklığı belirtmek için müdür ve şefleri aradığı, müdürlerin işgüzarlık yaparak arkadaşımızı evden aldırttığı ortaya çıktı. Sayın meclis üyemiz bizi ve mağdur olan arkadaşımızı ziyaret ederek üzüntülerini belirtti” dedi.
Erkan Tuncer ile yaptıkları toplantı sonunda, önümüzdeki hafta sonunda, Tuncer’in, ESHOT garajında işçilerle bir araya gelip kahvaltı yapma kararı aldıklarını belirten Sarı, “Toplantı sonunda önümüzdeki hafta çarşamba günü işçi arkadaşlarımızla garajda bir kahvaltı yaparak onların yanında bulunacağına dair sözünü aldık. Şoför arkadaşımızın psikolojisini anladığını, evinden alınmasının yanlış olduğunu belirtti, müdürlere, şeflere ESHOT genel müdürlüğünde hesabını soracağını belirtti. Biz de işçinin yaşadığı zorluklarla ilgili kendisine bir dosya hazırlama sözü verdik. Kendisi de bu konuda encümende  gündem oluşturacağına söz verdi. Bunun da takipçisi olacağız” diye konuştu.
 


İŞÇİNİN YANINDAYIM
Meclis üyesi Erkan Tuncer ise her zaman işçinin yanında olduğunu vurguladı. Tuncer, işçinin her zaman sorununu meclise taşıyan insanlardan biriyi olduğunu kaydetti, “ESHOT şoförlerinin tüm sorunlarını meclise taşıyacak kadar bu partiye emek vermişim. Evden alınma diye bir olay olmaz. Oranın şefine haber verip tespit etmek istedim. Arkadaşı evden aldırın demedim. Arkadaşın sigara içtiğini gördüm. Vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Arkadaşı art niyetle şikayet etmedim. Bugün de geldim, sayın temsilcimizi ziyaret ettim. Yanlışları konuştuk. Bir sonuca vardık.ESHOT’ta encümen üyesi olmam münasabetiyle bugüne kadar şoför arkadaşlardan gelen şikayetleri ESHOT Genel Müdürlüğü’ne bildirdim ve gereken desteği verdim. Bundan sonra her zaman işçinin yanında olmaya devam edeceğim”diye konuştu. 

'YOL KONTROLÜ YAPAN MECLİS ÜYESİNE İSYAN' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.