Dolar 32,5075
%0.18
Euro 34,8024
%0.23
Altın 2.486,680
%0.99
Bist-100 9.548,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
EBSO toplantısında Yorgancılar ile Dağ arasında : 'İçten' polemik

EBSO toplantısında Yorgancılar ile Dağ arasında : 'İçten' polemik

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) 2015 genel seçimleri AK Parti İzmir Milletvekili adayları tanıtım toplantısında EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in twitter hesabından paylaştığı ve tepki toplayan İzmir mesajlarını hatırlatması üzerine, Yorgancılar ve AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ arasında yaşanan gerginlik toplantıya damga vurdu. Yorgancılar kürsüdeyken araya giren Dağ, "Büyütülecek bir şey yok. Basit küçük bir şey" dedi. Yorgancılar ise "Onun taktirini ben yapayım isterseniz" sözleriyle karşılık verdi. EBSO toplantısında Yorgancılar ile Dağ arasında

  • Ege Postası
  • 26.05.2015 - 16:06
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) 2015 genel seçimleri AK Parti İzmir Milletvekili adayları tanıtım toplantısı kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu ve AK Parti İzmir milletvekili adaylarını ağırladı. Toplantıya AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ ve İlknur Denizli de katıldı. Meclisin açılış konuşmasını yapan EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, “Seçim konusunda önemli bir yol izlemeliyiz. Seçim sonrası karşılaşacağımız tabloyu merak etmekteyiz. Bizler sanayi için atılacak adımları ülkenin gelişimi için önemli görmekteyiz. Bizim için en öncelikli husus İzmir milletvekillerinin İzmir için çalışmasıdır” sözleri ile toplantıyı açtı.

TÜM SİYASİ PARTİLERE EŞİT UZAKLIKTAYIZ

Toplantıda konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, her zaman için sivil toplum örgütleri olarak tüm siyasi partilere eşit uzaklıkta olduklarının altını çizerek, "Milletvekili adaylarımızı seçildikten sonra aynı ilgi ve alakayı göremediğimizi üzülerek söylemek isterim sıkıntılarımızı rahatça iletebileceğimiz vekillerimiz olması çok önemli. Biz güçlü ekonomin güçlü sanayi ile olacağını düşünüyoruz. Türkiye'nin yapması gereken en başta eğitim olmak üzere çok önemli problemlerimiz var. İzmir'den ziyade yüzde 10'luk işsizliği çözmek için yatırımları yapmak gerekiyor" dedi.


LAFTA DEĞİL İCRAATTA OLMALI

Türkiye'nin son iki yılda büyüme oranlarına dikkat çeken Yorgancılar şunları söyledi: "Türkiye yüzde 5'lik büyümesinden yüzde 3lük büyüme trendine oturtmuş durumda. Türkiye'nin yenim baştan üretim sanayi romanına ihtiyacı var. Proje, üretim, teşvik bazlı projelere her türlü katkıyı koymaya hazırız. Yerel kalkınma projesinin öncelikli olarak ele alınması lazım. Sektör bazlı yatırım teşvikleri ve destekleriyle bu ülkenin kalkınmasına daha faydalı olacağını düşünüyorum. Binali Yıldırım döneminde gerçekleşmedi. THY bağlantısıyla İzmir'i ulaşım merkezi haline getirerek bölge sanayisine katkısı için lafta değil icraatta olması gerekiyor"

YORGANCILAR VE DAĞ ARASINDA İÇTEN GERGİNLİĞİ

AK Parti Genel Merkezi tarafından İzmir'de seçim çalışmalarına destek vermesi için görevlendirilen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in kentten ayrıldıktan sonra düşüncelerini Twitter hesabından 'İzmir'den notlar' başlığı altında 33 madde halinde paylaştığı mesajlarda İçten'in İzmir için 'Haşhaşilerin başkenti' demesi, gençlerin açık giyinip, kafayı çektiğini ve sabaha kadar eğlendiğini söylemesine bir tepki de Yorgancılar'dan geldi. Toplantıda konuşan Yorgancılar, "Binali Yıldırım kınadı, il başkanı kınadı ama Diyarbakır milletvekilinin izmirle ilgili söylediklerini bir kez daha kabullenemedim. Üzüldüğümü bildirmek istiyorum. Sizin aynı düşüncede olmadığınızı biliyorum. Izmirli hanımefendiler annelerimiz, kardeşlerimiz için üzgünüm" diye konuştu.
DAĞ: BÜYÜTÜLECEK BİR ŞEY YOK
Bunun üzerine Yorgancılar kürsüdeyken araya giren AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Büyütülecek bir şey yok. Basit küçük bir şey" dedi. Yorgancılar ise "Onun taktirini ben yapayım isterseniz" şeklinde karşılık verdi.

BAKAN EROĞLU'NDAN 4 İ VURGUSU

Hükümetin her türlü desteği verdiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin istihal, istihdam, ihracat, istikrar yani 4 i olmadan gelişemeyeceğini belirterek, "Ekonomide 4 i diyorum ben. İstihsal üretim olmadan ekomomi olmaz, istihdam, ihracat dördüncüsü ise istikrar. İstikrar olmadan ekonomi olmaz. Hükümetimiz her türlü desteği veriyor. Türkiye'nin sanayi gelişmeden ilerlemesi mümkün değildir. İnsanlar çok çabuk unutuyor. İnsan hafızası çok zayıftır. Türkiye'de yapılan şeylerin takdir edilmesi gerekir. Şimdi Türkiye'nin büyümesine gelince, Avrupa'da ortalama büyüme sıfıra yakın. Sadece bir biz belirlemiyoruz. Dünya konjönktürü belirliyor" ifadelerini kullandı.

BİRİSİ YANLIŞ BİR ŞEY KULLANABİLİR

Tanıtım toplantısında konuşan Ender Yorgancılar'ın AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in sözlerini hatırlatmasına da değinen Bakan Eroğlu, "Ege Bölgesi'ni beraber yürüteceğiz. Yüreğimiz açık, herkesi kucaklıyoruz. Ötekileştirmiyoruz. Birisi yanlış bir şey kullanabilir kendi düşüncesidir. Milletvekili adayı değil" dedi.

"EGEGEP İLE 4547 TESİS YAPACAĞIZ"

2019 yılına kadar 25 milyarlık yatırım yapacaklarını ifade eden Eroğlu, "25 milyar liralık yatırım yapacağız. 4547 tesis yapacağız 2019'a kadar. İzmir'de biz organik tarıma sanayiyi geliştirmek için tüm teeşvikleri veriyoruz. Ormanlar açıyoruz. 3.'üncüsü; burada çok büyük potansiyel var. Başbakanlık ofisi açtık. Buradan bütün bürokratik işlemleri, elektronik ortamda, elektronik imzayla halledeceğiz. Beşinci bölge teşviklerini hayata geçireceğiz. İleri teknoloji için organize sanayi bölgesi kurulması talebini değerlendiriyoruz. Çandarlı'da ileri teknoloji serbest bölgesi kurulabilir. Hizmet sektörü çok önemli. Izmir yeteri kadar pay alamıyor. 12 aylık mevsimlik değil zengin turist gelsin diye dört tane yeri belirledik şu anda. Sizlerin de görüşünü almak isteriz. Termal turizmi şaha kaldıracağı dedik. Çok kısa zamanda Antalya'dan sonra en büyük hoteller Afyon'da. Burada da gerekli her türlü teşviği vereceğiz. Burası da beşinci bölge teşviklerinden yararlanacak" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.