Dolar 32,3251
%0.23
Euro 35,0329
%-0.25
Altın 2.282,690
%0.23
Bist-100 8,97
%1.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünyanın gözü İzmir'de olacak

Dünyanın gözü İzmir'de olacak

İzmir, 3-4-5 Nisan tarihleri arasında Türk sporunun geleceği adına en önemli etkinliklerinden birine ev sahipliği yapacak. U12 İzmir Cup başlıyor

  • Ege Postası
  • 26.03.2015 - 14:27
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Spor Kulübü işbirliğiyle düzenlenen 21 ülkeden 48 takımın mücadele edeceği "U12 İzmir Cup" öncesi, turnuvanın tanıtım toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir, bu tür spor ve kültür etkinlikleri ile dünya markası olma iddiasını hayata geçirecek" dedi. Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan da, 3-5 Nisan tarihleri arasında tüm sporseverleri Selçuk Efes tesislerimizde görmekten mutluluk duyacağız" diye konuştu.
 
 
Geleceğin futbol yıldızlarını İzmir’de buluşturacak “U12 İzmir Cup” için geri sayım başladı. Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Futbol Kulübü’nün işbirliği ile düzenlenen turnuvaya katılacak 48 takımın ve grupların belli olmasının ardından, turnuvanın basın lansmanı da tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Altınordu Spor Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın ev sahipliğindeki toplantıda Türk sporunun önemli isimleri bir araya geldi.


 
U12 Cup İzmir'in markası olacak
Okay Karacan'ın sunuculuğunu yaptığı toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "U12 İzmir Cup'ı hep birlikte İzmir'in bir markası yapmak istiyoruz" dedi. İzmir'in bir dünya kenti olma hedefi doğrultusunda büyüyerek gelişmesi için bu tür etkinliklerin sayısının artması gerektiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, "İzmir bugüne kadar adını en fazla Enternasyonal Fuar ile duyurdu. Şimdi dünya çapında müzik festivallerimiz var, Fuar İzmir'imiz var. Eğer kentte hizmet sektörünü geliştireceksek bu tür etkinlikleri peş peşe büyüterek yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde kent için çalışmaya devam ettiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Birlik ve beraberlikten güç doğuyor. İzmir'i kalkındırmak için birçok projeye imza atmaya çalışıyoruz. Sadece 'İzmir Büyükşehir Belediyesi yapsın, benim olsun' diye bir şey yok. Kentte iz bırakacak projeler herkes tarafından sahiplenilir, birlik beraberlik içinde gerçekleştirilirse İzmir'i kalkındırabiliriz. U12 İzmir Cup'ın Altınordu Kulübü öncülüğünde ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle İzmir'in önemli bir markası olacağına inanıyorum."
 


Türk futbolunda yeni dönem başlıyor
Altınordu Spor Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan ise Türk futbolundaki tüketime dayalı yapıdan Türk çocuklarının değil, futbolu yönetenlerin sorumlu olduğunu belirterek "Örneklerini Avrupa'da gördüğümüz futbol turnuvalarını artık ülkemiz adına İzmir'de başlatmış bulunuyoruz. İnşallah gelecek sene en az 72 takımla U12 Cup ve yanında bir de U14 Cup yapmayı planlıyoruz. Küçük yaş gruplarına inecek mini turnuvalarla çocuklarımızın erken dönemde futbola başlamasını sağlamak istiyoruz. Bu tür turnuvaların tüm Anadolu'ya yayılmasını diliyoruz. 3-5 Nisan tarihleri arasında tüm sporseverleri Selçuk Efes tesislerimizde görmekten mutluluk duyacağız" dedi.
Toplantıya katılan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, bundan sonraki yıllarda yapılacak turnuvalara destek olacaklarını belirterek şunları kaydetti:
" 'İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu' sloganıyla yola çıkan Seyit Mehmet Özkan'a destek vermek, hepimizin boynunun borcu. Bu anlamda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyoruz. İzmir'e böylesine büyük bir organizasyonu kazandırmak, marka kent olma yönündeki iddiasına büyük bir katkıdır."
Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Naci Arkan da Altınordu Spor Kulübü ve Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın Türk futboluna çok büyük hizmetler yaptığını dile getirdi ve turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik etti.
 
Salih Uçan sürprizi
Nevzat Güzelırmak ve Şakir Kuruş gibi İzmir futbolunun yaşayan efsanelerinin de katıldığı toplantının bir de sürpriz konuğu vardı. İzmir'den yetişen ve İtalya'nın Roma kulübünde futbol yaşamını sürdüren genç kuşak futbolculardan Salih Uçan da internet üzerinden görüntülü olarak toplantıya dahil oldu. Genç futbolcu kalbinin İzmir'le attığını belirterek, "Turnuvada yarışacak genç kardeşlerime başarılar diliyorum" dedi. Karşıyaka Spor Kulübü'nün sembol isimlerinden Gode Cengiz'in torunu Gamze Kocatoros da, turnuvadaki guruplardan birine dedesinin isminin verilmesinin kendilerini duygulandırdığını söyleyerek Başkan Aziz Kocaoğlu ve Seyit Mehmet Özkan'a teşekkür etti.


 
Futbol şöleni
İspanya’dan Athletic Bilbao, Portekiz’den Porto ve İtalya’dan Juventus gibi tüm dünyanın tanıdığı kulüplerin misafir edileceği U12 İzmir Cup, kelimenin tam anlamıyla bir futbol şöleni haline gelecek. Dev organizasyonda İzmir’i Altay, Altınordu, Bucaspor, Göztepe, İzmirspor, Karşıyaka, İzmir Büyükşehir Belediyespor’un yanı sıra Balçova Yaşamspor ile Bornovaspor temsil ederken, futbolseverler Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Bursaspor,  Kasımpaşa ve Başakşehir U12 takımlarını da izleme fırsatı bulacak.
 
Efsane futbolcuların isimleri yaşatılacak
Dünyanın en büyük altyapı kulüplerinin katılacağı 3-5 Nisan tarihlerinde Selçuk-Efes Tesisleri’nde organize edilecek dev turnuvada takımlar, 8 kategoriye ayrılırken, gruplar bir döneme damgasını vurmuş simge futbol adamlarının isimlerinden oluşturuldu. Altınordu’nun efsane oyuncusu Erkan Velioğlu’nun ismi A Grubu’na verilirken, B Grubu’na Beşiktaş’ın unutulmaz başkanı Süleyman Seba, C Grubu’na Galatasaray’ın Taçsız Kral’ı Metin Oktay, D Grubu’na Karşıyaka ile özdeşleşen Gode Cengiz, E Grubu’na Mustafa Türel, F Grubu’na Şakir Kuruş, G Grubu’na Mustafa Denizli, H Grubu’na ise Gürsel Aksel’in isimleri verildi.
Yapılan gruplamaya göre İzmir ekiplerinden Altınordu ile Balçova Yaşamspor, dünyaca ünlü İtalyan devi Juventus ile aynı gruba düşerken, Bucaspor ve Beşiktaş, Porto’nun, Galatasaray ve Bornovaspor, Athletic Bilbao’nun, Fenerbahçe ve Karşıyaka, Paris Saint Germain’in, Trabzonspor ve İzmirspor, Ajax’ın, İzmir Büyükşehir Belediyespor, Eskişehirspor, Kasımpaşa ve Werder Bremen’in, Altay ve Bursaspor, Borussia Mönchengladbach’ın, Göztepe ise Başakşehir ve Roma’nın olduğu grupta mücadele edecekler.
 
Erkan Velioğlu Grubu: Juventus, Altınordu, 1860 Münih, AEK, Sheffield United, Balçova Yaşamspor.
Süleyman Seba Grubu: Porto, Beşiktaş, Augsburg, Dinamo Kiev, Amity FC, Bucaspor
Metin Oktay Grubu: Athletic Bilbao, Galatasaray, Wattenscheid, Brondby, Ariston Ruse, Bornova.
Gode Cengiz Grubu: PSG, Fenerbahçe, Vitesse, Nordsjaelland, Hammarby, Karşıyaka.
Mustafa Türel Grubu: Ajax, Trabzonspor, Nürnberg, Admira Wacker, Korriku, İzmirspor.
Şakir Kuruş Grubu: Aspire Academy, Kasımpaşa, Werder Bremen, Panathinaikos, Eskişehirspor, İzmir Büyükşehir Belediyespor.
Mustafa Denizli Grubu: Borussia Mönchengladbach, Bursaspor, Hagi FA, Gabala, Nur FC, Altay
Gürsel Aksel Grubu: Roma, Başakşehir, Twente,  Vestia, Hoffenheim, Göztepe.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.