Dolar 32,5625
%0.07
Euro 34,9858
%0.45
Altın 2.421,060
%-0.09
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünya Barış Meşalesi  Selçuk’ta

Dünya Barış Meşalesi Selçuk’ta

49 Ülkeden Dünya Barış Meşalesini yakarak binlerce yol katleden genç sporcular, meşaleyi İsabey İlk ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törende Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel'e alkışlarla teslim ettiler.

  • Ege Postası
  • 23.09.2014 - 10:43
İZMİR-Başkan Yardımcısı Cinel, büyük bir onur ve gururla aldığı barış meşalesinin daim olmasını pekiştirme adına okul bahçesine tüm sporcularla birlikte zeytin ağacı diktiler.

İlçe girişine yanan barış meşalesiyle giriş yapan sporcuları İsabey İlk ve Ortaokulu önünde Selçuk Belediye Başkan Yardımcıları Dr.BülentCinel, Atilla Aksoy, Selçuk Belediyesi Kültür Müdürlüğü yetkilileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okul bahçesinde ellerindeki Türk Bayraklarıyla alkışlarla karşılanan sporculara Selçuk Gençlik Spor Kulübüne bağlı sporcular da eşlik ederek okul bahçesinde koşu turu attılar.

Daha sonra Barış Meşalesini Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr.BülentCinel'e teslim eden sporcular, bu meşalenin uzun yıllar yanması dileğinde bulundular.  1987’den beri farklı kültürlerin farklı inançlardan olan gönüllerin oluşturduğu  dünya barışı için yola çıkarak Edirne’den Türkiye'ye giriş yapan bu genç sporcuları yürekten kutladığını ve bu barış meşalesini büyük bir onurla onlardan devraldığını belirten Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr.BülentCinel, 49 ülkeden yaklaşık 24 bin km koşan  bu gönülleri günün anlam ve önemini daha da pekiştirmek adına okul bahçemizin bir köşesine barışı daim kılabilmek için zeytin ağacı dikimiyle davet etti.

Başta sporcular olmak üzere tüm katılımcılarla birlikte Barış ağacını diken Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr.BülentCinel, üzerinde "Ağaç tüm insanların kalbindeki barış ve sevgiyle beraber büyüsün" mesajını verdi.

Grup adına konuşan Çek Cumhuriyetinden gelen genç sporcu OnderejMocny; "Barış koşusunu dünya barışına olan inancımızdan dolayı yapıyoruz. Bu barış ağacımız dünya barışı gibi büyüyeceğine inanıyoruz" dedi.

Barış koşucuları daha sonra okul bahçesindeki tüm öğrencilerle birlikte barışın önemini anlatan mesajlar verip, şarkılar söylediler. Barış koşucuları akşam yemeğinin ardından Kuşadası'na doğru yola çıktılar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.