Dolar 32,3785
%0.06
Euro 34,7702
%-0.06
Altın 2.395,250
%-0.07
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dr. Esra Çabuk Cömert’e İzmir’den ulaşın

Dr. Esra Çabuk Cömert’e İzmir’den ulaşın

Kızlık zarı dikimi birçok genç bayanın çekindiği bir konudur.

  • Ege Postası
  • 14.10.2016 - 15:53

Aslında son derece kısa sürede yapılan ve sonrasında hiçbir sorun yaşamayacağınız basit cerrahi işlemdir. Kızlık zarı dikimi 15-20 dk. kadar sürmektedir ancak flep yöntemi kullanılacaksa bu işlem biraz daha uzun sürmektedir.

Bu cerrahi işlemin yapıldığı esnada hastaya genel anestezi uygulandığı için herhangi bir ağrı ya da sızı durumu olmamaktadır. Bu nedenle genel anestezi uygulanacak hastanın altı saat boyunca bir şey yemeden ve içmeden hastaneye gelmesi gerekmektedir. Kızlık zarı tamiri sonrasında doktorun verdiği ilaçlar kullanılmalıdır. İşlem sonrasında hastanın denize ya da havuza girmemesi önerilmektedir. Kızlık zarı tamiri yalnızca bir doktor tarafından anlaşılabilir. Aksi halde anlaşılması mümkün değildir. Çünkü buradaki amaç kızlık zarının ilişki esnasında kanaması olayıdır tamamen tamir edilmesi değildir.

Pek çok kadın istenmeyen gebelikler sonucunda kendilerini kötü hissetmekteler ve bu gebelikleri sonlandırmaya karar vermektedirler. İstenmeyen gebeliğin sonlandırılması olayına tıp dilinde kürtaj denilmektedir Kızlık zarı dikimi Ankara  olayı son derece pratik bir kaç işlemle yapılan ve hastanın sağlığını riske atmayan bir işlemdir. Kürtajın yapılmadan önce hasta doktor tarafından iyice bilgilendirilir ve cerrahi işlem hasta uyutularak gerçekleştirilir. Gebelik bir vakum ile sonlandırılır ve hasta sonrasında herhangi bir sorunla karşılaşmaz. Yalnızca kürtaj işlemi gerçekleştirildikten sonra hastanın aşırı yağlı yemeklerden kaçınması çorba türü daha hafif yiyecekler yemesi önerilmektedir.

Kadınlarda genital bölgede karşılaşılan bir diğer sorunda kaşıntı ve genital bölgenin dudaklarının sarkması durumunda uygulanacak olan labioplasti ameliyatıdır. Bu ameliyat herkes tarafından bilinen bir ameliyat olmadığı için genelde bayanların birçoğu bu durumdan şikâyetçidir. Genital bölge sarkmalarını önlemek için yapılan bu işlem hem estetik açıdan çiftler arasındaki sorunların bitmesini sağlıyor hem de o bölgede oluşan kaşıntıyı gideriyor.

Labioplasti ameliyatı gerektiren durumlar genital bölge dudaklarının büyük olması ya da sarkık olması, küçük dudaklar arasında büyüklük farkının bulunması gibi nedenler sayılabilir. Herkes rahatsız olmasa da birçok kadın bu konudan şikâyetçidir. Bu durumda yapılması gereken şey doktorunuza başvurmak ve bu küçük operasyonu yaptırmak olmalıdır. Daha fazla bilgi adresinde.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.