Dolar 32,3284
%0.24
Euro 35,1063
%-0.04
Altın 2.296,350
%0.83
Bist-100 9,05
%2.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dosyada flaş gelişme

Dosyada flaş gelişme

Muhsin Yazıcıoğlu davasında, dosya üzerindeki gizlilik kararı kaldırıldı.

  • Ege Postası
  • 16.04.2014 - 12:34
 Al Jazeera'den Murat Eğilmez'in haberine göre Yazıcıoğlu ailesinin avukatı, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selami Ekici, “120 klasörlük dosyanın tamamını ben de yeni aldım. Şimdi dosya yeni görevlendirilen savcı Habib Korkmaz’ın elinde. Korkmaz’ın incelemesi, bizim taleplerimizi değerlendirmesi, eksikleri gidermesi 6 ayı bulur diye dişünüyorum" dedi.

Dosyayı inceleyen kaza sonrası yaşananları 'bir suikastın delil karartma çabaları' olarak değerlendiren Ekici, kaza tarihi olan 25 Mart 2009’da bölgedeki uçuş trafiğini ve hava hareketliliğini gösteren radar kayıtlarıyla ilgili geçen şubat ayında yapılan keşfin, Özel Yetkili Mahkemelerin kalkmasıyla yeni bir boyut kazandığını söyledi.

Ekici, henüz raporunu hazırlamayan 5 bilirkişinin, Erzurum Dumlu Radar Üssü, Genelkurmay Harekât Merkezi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Muhabere Yönetimi birimi, Ankara Ahlatlıbel Radar Üssü’nde bir hafta boyunca keşif yaptığını belirtti. Ekici, bilirkişinin yeni düzenlemeyle üzerindeki ‘gizlilik kararı’ kalkan dosyanın tamamını inceleme fırsatı bulacağını kaydetti. Kazanın olduğu dakikalarda, Genelkurmay radarlarında arıza nedeniyle 4 dakika 37 saniyelik bir görüntü kaybı olduğu iddia edilmişti. Ancak Genelkurmay Başkanlığı 14 Mart’ta yaptığı açıklamada, radar görüntülerinin tamamının ilgili makamlara verildiğini ve bilirkişinin çalışabilmesi için tüm imkânların seferber edildiğini söylemişti.

Ekici’nin dikkat çekmek istediği ikinci konu ise gazeteci İsmail Güneş’in, kaza sonrası saatlerce yapabildiği telefon görüşmesi: “Bizim buradaki iddiamız şu: Güneş’in çenesinin kırık olduğu otopsi raporunda var ama basına sızdırılmıyor. Kimse de ‘Otopsi raporunu verin okuyalım’ demiyor. Bilinçli bir algı oluşturuluyor. Çenesi kırık olduğu halde o kadar rahat konuşamaması lazım. Bu konu araştırmaya muhtaçtır. Ses İsmail Güneş’in, ancak adli tıp uzmanları çene kırığı olan kişinin konuşma güçlüğü çekeceğini ifade ediyor. Bize göre ilk etapta kırık yoktu, sonradan birileri kırmış da olabilir. Biz çenesinin kırık olduğunu, otopsi raporlarını temin ettikten sonra öğreniyoruz. İki yılı buldu yani. Oysa 30 Mart’ta çenesinin kırık olduğu bilinseydi, suikast ihtimali değerlendirilecek ve deliller karartılmayacaktı.”(RADİKAL)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.