Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dostluk maçı, 84 yıl sonra tamamlanacak

Dostluk maçı, 84 yıl sonra tamamlanacak

Karşıyaka Spor Kulübü ile Yunanistan'ın Sakız Adası temsilcisi Lailapas arasında 1930 yılında, şiddetli yağmur nedeniyle henüz 3'üncü dakikada tatil edilen dostluk maçı, 84 yıl sonra, 10 Mayıs'ta yine aynı statta tamamlanacak. Laliapas'ın daveti üzerine bugün Sakız'a giden yeşil- kırmızılı yöneticiler ve teknik direktör Yusuf Şimşek, adada son derece sıcak bir şekilde karşılandı.

  • Ege Postası
  • 16.04.2014 - 16:18
İZMİR-MAdada barış rüzgarları estiren buluşmada konuşan yazar Giannis Makridakis, iki ülke arasında, o yıllarda kurulan dostluk köprüsünün, hala ayakta olduğunu söyledi. 
Yarım kalan maçı tarihin tozlu sayfaları arasında bularak gündeme getiren yazar Giannis Makridakis,
  "Savaş sonrası Atatürk ve Venizelos arasında başlayan dostluk, iki ülkeyi de etkisi altına almış. O ortamda, Lailapas'ın daveti üzerine 7 Aralık 1930'da adaya gelen Karşıyaka iki ülke arasındaki ilk sportif faaliyetin temsilcisi olarak Türk ve Yunan bayraklarıyla karşılanmış, Fafalion Stadı'nın tribünleri dolmuş, milli marşlar hep bir ağızdan söylenmiş. Ama henüz 3'üncü dakikada şiddetli yağmur nedeniyle müsabaka yarıda kalmış. Maçı yıllar sonra tamamlayacak olmak bizi heyecanlandırıyor. Karşıyaka'yı 10 Mayıs'ta aynı şekilde ağırlayacağız" dedi. 

Dostluk maçı için şimdiden Türkçe dersleri aldığını belirten Lailapas Teknik Direktörü Michael Kottakis, "Projeyi sevinçle karşılayan Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz ve yönetimine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Kottakis'e adının yazılı olduğu Karşıyaka forması hediyei eden Yusuf Şimşek ise şunları söyledi:

"Karşıyaka'da görev yaptığım ve bu projenin parçası olduğum için kendimi çok mutlu hissediyorum. Spor insanları birleştiren bir köprüdür. İnşallah Türk-Yunan dostluğu bu maçla daha ileri seviyeye taşınır." 

Takımların 10 Mayıs'taki maçta o dönemki formalarıyla mücadele edeceğini belirten Karşıyaka Genel Sekreteri Mehmet Yaya, "Türk ve Yunan halkları olarak birbirimizden ayrılmamız mümkün değil. Dedelerimizin 84 yıl önce yarım kalan maçını tamamlamak bizi gururlandırıyor. Karşılaşmanın rövanşını İzmir'de oynayacağız. İki takım arasındaki maçların geleneksel hale gelmesini istiyoruz" dedi. 

Futbol Şube Yöneticisi Mustafa Özçakar ise "Sakız'da bizi ağırlayan dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Karşıyaka taraftarları maç günü buraya akın ederek dostluk bağlarını güçlendirecek" diye konuştu.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.