Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Komisyon 4 eski bakanla ilgili oylamayı erteledi

Komisyon 4 eski bakanla ilgili oylamayı erteledi

4 eski bakanla ilgili Yüce Divan oylaması 5 Ocak tarihine ertelendi.

  • Ege Postası
  • 22.12.2014 - 10:28
4eski bakanla ilgili TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nda yapılacak oylama öncesi olağanüstü önlemler alındı.Sinyal kesici jammerlar nedeniyle telefonlar çalışmaz hale getirildi. 15.45'te başlayan toplantıya yaklaşık bir saat sonra ara verildi. 4 eski bakan ile ilgili yapılacak 'Yüce Divan' oylaması ise 5 Ocak 2015 tarihine ertelendi. 
Dört eski bakanla ilgili TBMM yolsuzlukları araştırma komisyonunda bugün yapılacak oylamada gecikme yaşandı. Komisyonun bugün saat 15.00’te toplanacağı açıklanmıştı. Ancak daha sonra toplantının saat 15.30’da başlayacağı duyuruldu. Toplantı ancak saat 15.45'te başlayabildi.. Dört eski bakanla ilgili TBMM yolsuzlukları araştırma komisyonunda bugün yapılacak oylamada 45 dakika rötara gidildi. Toplantının yapılacağı salon önünde basının bekleyişi devam ederken güvenlik önlemleri de dikkat çekti.Tarihi toplantıya basın büyük ilgi gösterirken alınan güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Basın mensupları salonun bulunduğu koridora alınmazken sinyal kesici jammerlar nedeniyle telefonların çalışmadığı görüldü. 

BAKANLAR RAPORA İTİRAZ ETTİ, TOPLANTIYA ARA VERİLDİ 
Toplantıda bakanlar haklarındaki MASAK raporlarına itiraz etti. İtiraz üzerine komisyon toplantıya ara verdi. Komisyon saat 18'de tekrar toplanacak. Yüce Divan oylaması için 14 komisyon üyesinden 8'in oyuyla karar verilebileceği belirtildi. Komisyona ara verilmesinin nedeni eski bakanlarından Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış MASAK raporuna itiraz etmesi ve 4 eski bakanın Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporuna yönelik görüşlerinin ele alınması olduğu belirtildi. 

4 ESKİ BAKAN İÇİN KARAR GÜNÜ 
Zafer Çağlayan için 'altın çıkışı' Muammer Güler için 'imtiyaz sağlamak' Egemen Bağış için 'Reza Zarrab'a aracılık' ve Erdoğan Bayraktar için 'tavassut göz yumma' suçlamaları oylanacak. Soruşturma önergesine göre Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkında 2, Egemen Bağış hakkında 3, Muammer Güler hakkında ise 4 ayrı suçlama bulunuyor. 
 


9 AK PARTİ , 5 CHP VE 1 MHP 'Lİ ÜYE OY KULLANACAK
Komisyon üyeleri şu isimlerden oluşuyor: “Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, AK Parti Bursa milletvekilleri Kemal Şerbetçioğlu, İsmet Su, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, AK Parti Konya milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Akış, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, CHP İzmir milletvekilleri Erdal Aksünger, Rıza Tümer, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu.”
5 OCAK'TA OYLANACAK SUÇLAMALAR 

ALTIN ÇIKIŞI 

Zafer Çağlayan: 
Reza Zarrab’dan sağlanan, miktar ve değeri tespit edilemeyen maddi menfaatler karşılığında: 

1- Zarrab’ın İran’a altın ihracatı yapması işlerinde imtiyaz sağlamak. 
2- Gana’dan kaçak yollarla yurda sokulmak istendiği iddia edilen 1.5 ton altınla ilgili adli ve idari soruşturmaları engelleyerek altının Dubai’ye çıkışını sağlamak. 

İMTİYAZ SAĞLAMAK 

Muammer Güler: 1- Zarrab’ın araçlarına trafikte emniyet şeridi kullanma imtiyazı vermek ve koruma polisi görevlendirmek. 
2- Zarrab’la birlikte gözaltına alınan bazı şüphelilerin ve yakınlarının yasaya aykırı olarak istisnai yoldan Türk vatandaşlığına geçirilmesini sağlamak. 
3- Zarrab’la ilgili adli ve istihbari çalışma yapılıp yapılmadığının araştırılması için talimat vermek. 
4- Zarrab’ın usulsüzlükleri hakkında basında çıkacak haberlerin engellenmesi için girişimde bulunmak. 

REZA ZARRAB'A ARACILIK 

Egemen Bağış: 
1- İran asıllı işadamı Reza Zarrab’ın turizm belgeli bir otel kiralama girişimi ile yakınlarına vize alınması işleri için aracılık etmek. 
2- Zarrab’la ilgili soruşturma olup olmadığı yönünde kurum ve kuruluşlardan araştırma yapılmasını sağlamak. 
3- Zarrab’ın usulsüzlükleri hakkında basında çıkacak haberlerin engellenmesi için girişimde bulunmak. 

TAVASSUTA GÖZ YUMMA 

Erdoğan Bayraktar: 
1- Bir suç örgütünün yönetici ve üyelerinin kendilerine sağlanan miktar ve değeri tespit edilemeyen bazı menfaatler karşılığında; kişiye özel imtiyazlı imar planlarını onaylatmaları, imar planlarına aykırı olarak yapılan bazı projelerin usulsüzlüklerine göz yummaları ve denetimlerden sorunsuzca geçmelerini sağlamaları ve bu eylemlerin bir kısmını Erdoğan Bayraktar’ın görevde olduğu sırada ve onun bilgisi doğrultusunda gerçekleştirmeleri. Bakanlıktan iş alan şirketlerin yemek işlerinin yakınlarının ortağı olduğu şirketlere verilmesi için tavassut (aracılık) etmesi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.