Dolar 32,5706
%0.07
Euro 34,8842
%0.05
Altın 2.439,360
%0.38
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dolarda sert yükseliş sürüyor

Dolarda sert yükseliş sürüyor

Dolar 2,92'yi de geçti.

  • Ege Postası
  • 26.11.2015 - 18:45
Dolar/TL, yeni hükümet programında TCMB'ye yönelik bağımsızlık vurgusunun kaldırılmasının yarattığı tedirginlikle bu sabah iki haftanın zirvesi olan 2.90 seviyesini aşması ardından, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in TCMB'nin para politikası araçlarını bağımsız bir şekilde belirlemeye devam edeceği açıklaması ise piyasaları bir miktar yatıştırdı. Öğleden sonraki işlemlerde dolar yeniden yükselişe geçti.

Dün akşam saatlerinde 2.88 civarında olan dolar/TL, bu sabah 2.9054 seviyesine kadar yükselmişti.  

Dolar, öğleden sonraki işlemlerde 2,91 seviyesini de aştı ve saat 17.32 itibariyle 2,92 seviyesini de aştı. 

ŞİMŞEK TWEET ATTI
Şimşek, yeni hükümet programında TCMB'nin bağımsızlığına ilişkin ifadeler üzerinden yapılan spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını, bankanın para politikası araçlarını bağımsız bir şekilde belirlemeye devam edeceğini söyledi.

MERKEZ BANKASI VURGUSU
Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından dün açıklanan yeni hükümet programında, "Merkez Bankası'nın fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikası araçlarını doğrudan kendisinin belirlemesi esas olmaya devam edecek" ifadesi yer aldı.

ESKİ PROGRAMLARDA BAHSEDİLMİŞTİ
Eski hükümet programlarında, "Merkez Bankası, fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikasını ve kullanacağı para politikası araçlarını bağımsız bir şekilde belirlemeye devam edecektir" ifadesi yer almıştı.

RUSYA İLE İLİŞKİLER GERİLDİ
Türk jetlerinin önceki gün Suriye sınırında bir Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Rusya tarafındaki gelişmeler de yakından izleniyor.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesini, teröristlerin suç ortakları tarafından "sırtından bıçaklanma" diye niteleyerek, Moskova'nın Ankara ile ilişkilerinde bunun ciddi sonuçları olacağını söylemişti.
Dün Türkiye'ye yapacağı ziyareti iptal eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ise Türkiye'ye savaş açmayacaklarını ancak Türkiye ile olan ilişkileri ciddi bir şekilde gözden geçireceklerini söyledi.
Öte yandan Rusya Tarım Bakanlığı Türkiye'den ithal edilen tarım ve gıda ürünlerine yönelik denetimi sıkılaştırdığını açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.