Dolar 32,2838
%-0.61
Euro 34,6443
%-0.46
Altın 2.412,390
%-0.43
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doktor beklerken kapatıldı

Doktor beklerken kapatıldı

İzmir'in Foça İlçesi'nin, yaz nüfusu 50 bini aşan Yenifoça Mahallesi'ndeki semt polikliniği tamamen kapatıldı.

  • Ege Postası
  • 25.08.2016 - 16:05

Foça Belediyesi tarafından restore edilip, elektrik, su giderleri başta olmak üzere tüm masrafları karşılanması taahhüt edilerek Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği'ne tahsis edilen binada hizmet veren polikliniğe yeterli doktor görevlendirilmesi beklenirken kapatılması 'Yenifoçalı'ya ceza' olarak nitelendirilip, tepkilere neden oldu.

Hastane statüsündeki Yenifoça Semt Polikliniği, Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği'nce üç yıl önce her gün hizmet vermek üzere açıldı. Başlangıçta amaca uygun olarak 1 Haziran- 1 Ekim tarihleri arasındaki yaz döneminde her gün 3 doktor görevlendirildi. Sürenin dolmasının ardından Foça Devlet Hastanesi'nin görevlendirmesine tabi kılınan poliklinikte doktor sayısı bire düşürüldü ve haftanın iki günü hizmet verilmeye başlandı. Poliklinikten kış aylarında bile günde 100'ün üzerinde hastanın yararlandığına dikkati çeken Yenifoçalılar, duruma tepki gösterdi. Protesto eyleminin ardından toplanan imzalar Kaymakamlık ve Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği'ne teslim edildi. Yenifoça'nın Mustafa Kemal Atatürk, Fevzi Çakmak ve Fatih olmak üzere üç büyük mahallesi ile bölgedeki Yeniköy, Kozbeyli, Kocamemetler, Cumhuriyet mahalleleri ile birlikte kışın 20 bin, yazın 50 binin üzerinde nüfusa hizmet veren poliklinik herhangi bir duyuru yapılmadan dün (çarşamba) kapısına iliştirilen bir yazı ile tamamen kapatıldı. Kapıya yapıştırılan yazıda "Yenifoça Semt Polikliniğimiz 24 Ağustos 2016 tarihinden itibaren kapatılmıştır. Sağlık hizmetleri Yeni Foça Aile Sağlığı Merkezi'nde verilecektir" denildi. 

Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği'nin Foça Devlet Hastanesi olanaklarıyla bu hizmeti yürütmenin mümkün olmadığı gerekçesiyle kapatma kararı aldığı, sağlık hizmetlerinin Aile Sağlığı merkezinde mesai saatlerinde iki doktor, mesai sonrası sabaha kadar bir nöbetçi doktor ve ekibi tarafından 24 saat üzerinden verileceği öğrenildi. 

Kararın kendilerini cezalandırma anlamına geldiğini iddia eden Yenifoçalılar, kalabalık bir nüfusa sahip mahallenin en uygun, en güzel yerinde bina tahsis edilmesine ve tüm giderlerinin yerel yönetim tarafından karşılanmasına rağmen sağlık hizmeti verilememesini anlayamadıklarını söyledi. Tüm yasal yollardan haklarını arayacaklarını belirten Yenifoçalılar, ilgili ve yetkili tüm makamlara durumu yerinde görme çağrısı yaptı.

Vatandaşlar adına konuşan Cavit Gezici, Yenifoça'ya özellikle yazın İzmir'in değişik yerlerinden binlerce insan geldiğini ve bunlardan Yenifoça Aile Sağlığı Merkezi'ne kayıtlı olmayanlara sağlık hizmeti verilmediğini söyledi. Gezici, "Bizim sorunumuz Aile Sağlığı Merkezi'nin çözeceği türden değil. Ancak uzman doktorların tedavi edebileceği ve ilaçlarını yazabileceği çok sayıda hasta var. Bunu poliklinik kayıtlarından teyit edebilirler. Foça Devlet Hastanesi olanakları elvermiyorsa bizi Menemen veya Aliağa Devlet Hastanesi'ne bağlasınlar. Türkiye'nin en batısındayız. Doktorların en bol olduğu bölgede doktorsuzluktan şikayetçiyiz. Bizi acil durumlarda ve en basit işlemler için 40 - 50 kilometre uzağa gitmeye mahkum ediyorlar. Polikliniğimizin açıldığında olduğu gibi her gün ayrı bir uzman doktor ve aile hekimleriyle devam etmesini istiyoruz. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Başbakan Binali Yıldırım'dan sorunumuza acil çözüm bekliyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.