Dolar 32,5492
%0.01
Euro 34,8246
%-0.12
Altın 2.439,570
%0.39
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğan'dan Başkan Kocaoğlu'na toplu salvo: 'Yüzde 41 oy nasıl alınır biz öğretelim'

Doğan'dan Başkan Kocaoğlu'na toplu salvo: "Yüzde 41 oy nasıl alınır biz öğretelim"

AK Parti'nin İzmir’de uyguladığı politikayı eleştiren Başkan Aziz Kocaoğlu'nun “Gelsinler bana, İzmir’de nasıl sevileceklerini,İzmir’de nasıl başarılı olacaklarını,oylarını nasıl artıracaklarını söyleyeyim" sözlerine İl Başkanı Bülent Delican'dan sonra bir cevap da Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'dan geldi. Doğan,"Türkiye'de bir parti nasıl yüzde 41 oy alır kendisine öğretelim. AK Parti'nin son seçimde yüzde 41 oy aldığını unuttu.Özellikle AK Parti'nin iki partiyi de ikiye katladığını Kocaoğlu herhalde unutmuş olacak ki bu tür söylemlerde bulunuyor"dedi. Başkan Kocaoğlu'nun o sözlerine

  • Ege Postası
  • 02.07.2015 - 10:47
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na toplu yanıt verdi. AK Parti'li Doğan, Karşıyaka sahilinde yapımı devam eden tramvay projesi, İzmir Körfezi, Yamanlar'daki çöp tesisi tartışmaları ve Başkan Kocaoğlu'nun AK Parti'yi eleştiren sözleri hakkında konuştu.

HİÇBİR ZAMAN ORTAK AKILLA HAREKET ETMEDİ 
Karşıyaka'da tramvay projesiyle ilgili konuşan Doğan, "Kocaoğlu'na Karşıyaka'dan tramvayla ilgili palmiyelerin geçtiği yerden tramvay projesini geçiriyor bu proje hazırlanırken palmiyeler buradaydı. Kocaoğlu Karşıyaka ve İzmirlilerin talebiyle birlikte tramvay projesini buradan değil başka yerden geçireceğim açıklamasını yaptı. Oysa Kocaoğlu isteseydi de oradan geçiremezdi özellikle Karşıyaka'daki ağaçlar anıt ağaçlardı. Buradan geçirmesi mümkün değildi. Kocaoğlu bunu yeni bir şey gibi söylemde bulundu. Bu projeyi yapanların İzmir'de yaşayan bürokratlar mıyd? Amerika'dan mı geldiler diye özellikle bilen insanlardan atama yapmasını istemiştik. Bu kentte yaşayan bürokratların bu işi yapmalarını istedik. Kocaoğlu sivil toplum örgütleri, odalar ve sendikaların görüşünü alarak bir projeyi hayata geçirmesini istiyoruz ama Kocaoğlu hiçbir zaman ortak akılla hareket etmedi" dedi. 
BİZ KENDİSİNE ÖĞRETELİM... 
Tramvay projesi için yeni bir proje hazırlandığını ve bu nedenle ek maliyet gerektiğini söyleyen Doğan, Başkan Kocaoğlu'nun “Gelsinler bana, İzmir’de nasıl sevileceklerini, İzmir’de nasıl başarılı olacaklarını, oylarını nasıl artıracaklarını söyleyeyim" sözlerine sert çıktı. Doğan, "Kocaoğlu ben yaptım oldu diyor bunu dediği zaman da bu tür sorunlarla karşılaşıyor ve İzmirlilerin cebine ek maliyet geliyor. Şimdi yeni bir proje yapıyor. Yeni proje ne kadar ek maliyet getiriyor ve tramvay projesinde geçikmeye neden oluyor m? Biz kendisine bunu sorduk Kocaoğlu gelsinler öğreteyim şeklinde yanıt verdi. Biz kendisine öğretelim. Türkiye'de bir parti nasıl yüzde 41 oy alır kendisine öğretelim. Sanırım AK Parti'nin son seçimde yüzde 41 oy aldığını unuttu. Özellikle AK Parti'nin iki partiyi de ikiye katladığını herhalde Sayın Kocaoğlu unutmuş olacak ki bu tür söylemlerde bulunuyor. Geçtiğimiz dönemlerde CHP'nin baraj altında kaldığını daha sonraki seçimlerde barajı geçtiğini unutmuş olacak..." diye konuştu. 

KOCAOĞLU MUHALEFETE TAHAMMÜL EDEMİYOR
Başkan Kocaoğlu'nu "Halkımız bize muhalefet görevini verdi. Biz de bu muhalefet görevini en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz ama Sayın Kocaoğlu yaptığımız bu muhalefete tahhammül edemiyor" sözleriyle eleştiren Doğan, "Binali Yıldırım'ın İzmir'de yüzde 38 bandına yakın oyunu unutmuş olmalı. Halkımız bize muhalefet görevini verdi. Biz de bu muhalefet görevini en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz ama Sayın Kocaoğlu yaptığımız bu muhalefete tahammül edemiyor. Hoşgörüsüz, taamülsüz eleştirilere oldukça sert yanıtlar vermeye devam ediyor. Ancak biz nezaket sınırlarını aşmayan, sınırlarla kente yönelik eleştirilerimizi ve görüşlerimizi sunacağız" ifadelerini kullandı. 

KÖRFEZLE İLGİLİ ÇED RAPORU ORTADA KALDI 
Başkan Kocaoğlu'nun bir TV programında yaptığı konuşmasında İzmir Körfezi'yle ilgili olarak görüşlerini söylemesiyle ilgili olarak da şöyle konuştu: "Biz İzmir'de Körfez sorunun bir an önce çözülmesi için Orman ve Su İşleri Bakanımız bürokrasiye gerekli talimatı vermiş sürecin hızlandırılması talebini iletmiştir. Ancak Kocaoğlu bürokratlarının kendisini eksik bilgilendirdiğini fark edemedi herhalde sözünü ettiği ÇED raporunun hayata geçmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ÇED raporuyla ilgili iki hususun cevaplandırılması gerekiyor. Ancak bürokrasiye gerekli talimatı veremedi herhalde... Gerekli talimatı veremediği için ÇED raporu ortada kaldı." 

DOĞAN KOCAOĞLU'NA ORTAK AKIL ÇAĞRISI YAPTI 
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın Harmandalı çöplüğüyle ilgili olarak eğer önlem alınmazsa Ümraniye'deki gibi olumsuz sonuçlar çıkar sözlerini hatırlatan AK Partili Doğan, Başkan Kocaoğlu'nun bu konuda herhangi bir açıklama yapmamasına dikkat çekti. Doğan, " Odalardan, sivil toplum örgütleri bu çöplüğün Çiğli dışında çıkarılması gerektiği konusunda birleşiyor. Özellike bu çöp alanının değişmesiyle, vahşi depolamayla ilgili olarak bir mağduriyet edebiyatı yapıyor. Kocaoğlu katı atık depolama tesisini yapmak istemiyor eğer yapmak isteseydi sendikalar, sivil toplum örgütleri, muhalefet ve vatandaşları bir araya getirerek, İzmir'in çöp tesisini çoktan belirlemiş olurdu. Kocaoğlu akşam yatıyor sabah kalkınca çöp tesisinin yeri burası olsun diyor ama burası olsun dediği yerde olmuyor. Bir çok sorun çıkıyor bu sorunları aşmak istiyorsa Sayın Kocaoğlu'nu seçimlerden sonra ortak akılla bu kenti yönetmesi konusunda çağrıda bulunuyoruz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.