Dolar 32,2591
%0.01
Euro 34,7048
%-0.02
Altın 2.397,980
%-0.1
Bist-100 10.267,00
%-0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğan: “Kocaoğlu topu vali ve emniyet müdürüne atmasın”

Doğan: “Kocaoğlu topu vali ve emniyet müdürüne atmasın”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda devraldığı Kahramanlar Katlı Otoparkı’na yönelik yeni fiyat düzenlemesine AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’dan tepki geldi. Yapılan uygulamanın indirim değil gizli zam olduğunu belirten Doğan, belediyenin düzenlemeyi tekrar gözden geçirmesini istedi. Doğan'dan yeni otopark tarifesine tepki:

  • Ege Postası
  • 09.02.2016 - 16:19
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Kahramanlar Katlı Otoparkı’na yönelik belediye tarafından hazırlanan yeni fiyat tarifesine yönelik eleştirilerde bulundu. Kent genelinde yaşanan trafik sıkıntısının çözümü ile otoparkları teşvik edilmesi gibi konularda İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’dan destek isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslenen AK Parti Grup Başkanvekili Doğan, “Sayın Kocaoğlu’na soruyoruz, bu nasıl indiri? Otoparkları böyle mi teşvik edeceksini? Otopark yapmak, kent içinde yeni cadde ve bulvar düzenlemeleri belediyenin görevidir. Topu İzmir Valiliği ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne atmak yerine kendi görevini yapsın” dedi.
 
“İNDİRİM DEĞİL, GİZLİ ZAM”
Kahramanlar Katlı Otoparkı için hazırlanan yeni fiyat tarifesi doğrultusunda değerlendirmeler yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği uygulamanın indirim değil, zam olduğunu dile getirdi. Belirlenen yeni tarifede 0-4 saat arası 4 lira, 4-8 saat arası 8 lira, 8-24 saat arası 12 lira olarak park ücretlerinin yeniden gözden geçirilmesini isteyen Doğan, “Bu nasıl indiri? Otoparkların kullanımı böyle mi teşvik edilece? İndirim adı altında hayata geçirilen bu düzenleme de sözde kalmıştır. Belediyenin bu tarifeyi gözden geçirmesini ve yanlışından bir an önce dönmesini diliyoruz. Yeni tarife bu hali ile teşvikten uzak, sözde kalan bir fiyatlandırmadır. Sayın Kocaoğlu’na soruyoruz, otoparkları böyle mi dolduracaksınız'” dedi.
 


BELEDİYE KORSANI TEŞVİK ETMEKTEDİR
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezinde işletilen Alsancak Spor Salonu Yeraltı Otoparkı, Kültürpark Yeraltı Otoparkı, Çankaya Katlı Otoparkı, Mimar Kemalettin Otoparkı, Konak Katlı Otoparkı’nda 0-12 saatlik park ücretlerinin 7 lira olduğuna dikkat çeken Bilal Doğan, “Aynı şekilde sokaklarda belediye tarafından işletilen açık otoparkların 0-12 saatlik ücreti de 7 liradır. Belediyenin civardaki otoparklarında kullanım bedelleri daha cazip olduğu gibi, getirilen yeni fiyatlardan teşvikten uzaktır. Bu yapılan indirim değil, gizli zamdır. Bu tarifeyi İzmirlilere indirim diye yutturmaya kalkmayın. Sabah işine gelen ve araçlarını 6 saatliğine park eden vatandaşlarımız civardaki belediye otoparklarına göre Kahramanlar’daki katlı otoparka neden daha fazla ücret ödesinle? Gece saatleri için yapılan indirimli uygulamanın gündüz de geçerli olmasını istiyoruz. Aksi takdirde bu tesis de verimli olmaktan uzak kalacak ve boş yatmaya devam edecektir. Vatandaşlar ne yapsın Sayın Kocaoğlu, gece mi çalışsınla? Sayın Kocaoğlu bu tarifeye nasıl evet dedini? Yoksa bu tarifeyi de her şeyi bilen Başkanvekili Sırrı Aydoğan mı hazırladı'” şeklinde konuştu.

KOCAOĞLU’NA SESLENDİ: TOPU VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ’NE ATMA
“Topu İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’ya atmaktan vazgeç” diyerek Kocaoğlu’na seslenen AK Parti’li Bilal Doğan şöyle devam etti: “Kent genelinde yeni cadde, bulvar ve yollar açılması, otoparklar yapılması İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin görevleri arasındadır. Caddelerde trafik polislerinin keseceği cezalarla bu sıkıntının içinden çıkmak mümkün değildir. Belediyenin yeni tesisler yaparak, uygulayacağı fiyat politikası ile otopark kullanımını teşvik etmesi gerekmektedir. Ancak ne yazık ki gördüğümüz kadarıyla, belediye görevlerini yapmaktan kaçmakta, bu konuda sorumluluk almamaktadır. İzmir caddelerinin bu hale gelmesinin ve yaşanan kaosun sorumlusu Büyükşehir Belediyesi’dir. İzmirliler sizden ciddi anlamda hizmet ve yeni projeler bekliyor.”
 


“OTOPARKLARI ÖZELLEŞTİRECEK MİSİNİZ'”
Sözlerinin sonunda otoparklar ile ilgili kritik bir iddiayı da gündeme taşıyan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Kahramanlar’da aynı sokakta yer alan korsan otoparkların fiyatları bile belediye otoparklarından daha ucuz durumda. İzmirlileri yine sokak aralarına, korsana, caddelere mahkum etmeyin. Kent içinde yaşanan trafik çilesinin sebebi trafik polisleri değil, belediyenin uyguladığı yanlış fiyat politikalarıdır. Yoksa belediye korsan otoparkları teşvik mi etmektedi? Yoksa beceremediğiniz otoparkların işletmesini devrederek tesisleri özelleştirecek misini? Yoksa binlerce İZELMAN işçisini sokağa mı atacaksını? Bu onun hazırlığı mı'” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.